Пиете ли чай?

• 11 568
  • 196
  •   2
Отговори
# 30
Добро утро на всички със сутрешният ми ритуал чаша зелен чай с жасмин.

# 31
Ърл грей сутрин и следобед. Билков в който слагам сушена ябълка, синя слива, червена боровинка - през деня. Имам и кашон с разни изгъзици - круша с карамел и други подобни, подарък от приятелка за Коледа. Но това са реално черен чай с добавки и внимавам с тях.
Ърл грей пия само със захар, сякаш аромата на бергамот се усилва. Мъжът ми и синът ми го пият и с мляко - не е моето. Билковият с плодчета пия без захар. Без захар пия и зелен с жасмин.
Билки - липа, мащерка, маточина, мента, еньовче, жълт кантарион, бял равнец си бера сама. Някои са в двора ми, други в полята около нас. Живея в екологично чист район, извън града. Бера ги на Еньовден, по изгрев.
Адмирации, че ги береш на Еньов  ден. Всяка година се каня и не се осъществява. А сушена ябълка ти ли си сушиш?

# 32
  • Между гори и планини
Не, сушените плодове ги купувам, но пак са си тукашни. Нямам място и време за тях лятото.

# 33
Много обичам да пия чай, като малка го свързвах с настинки и болежки, но в английското училище в което преподавах ме научиха какво е хубав чай. Най обичам бял, с мляко и мед. Купувам чайовете от едно магазинче на Парчевич (гр. София), а в последно време и в Лидъл попадам на хубави, например един в черна кутия, с цвят от череша. Ако обичате чайове, мога да ви препоръчам и заведение, което има дух и много богат избор (даже един син с кокос) - казва се Веда Хаус, пак в София.

# 34
Аз пия предимно плодови и съм луда по чай от дюли. Като изключително много ми помага ако ме боли гърло. Веднага облекчава и не знам дали си внушавам, но си и че лекува.
Simple Smile

# 35
Никога не съм пила от дюли, звучи ми вкусно. От сушени плодове или готов на пакетче?

# 36
  • Melmak
Моя приятелка лекуваше кашлица с чай от дюли, като беше бременна и не пиеше лекарства. Мисля, че го правеше от семките. Имат си тяхна дюля, не го купуваха.

От семки ли се прави наистина? Някой знае ли?

# 37
  • На изток от Ада
Рядко пия чай!
Кафе пия.
Чайове имам , уж без подслаждане пък са водица..

# 38
От къде купувате насипни чайове, освен от зоя?
За София питам.
Най-често от един магазин за насипен чай, подправки, кафе и ядки на бул. Александър Стамболийски, мисля, че се пада №28. Имат доста интересни вкусове, чайовете са ароматни и силни, почти месец купувам по 200-300 г зелен с жасмин - най-добрият, който съм пробвала. Последно взех и зелен с праскова, страхотен се оказа, както и руски черен.

Аз пия много чай, винаги чист. Най-много харесвам зелен във всякакви варианти, както и черен чай, понякога пия и бял чай. Билкови пия понякога, но домашни, ройбос не обичам. От пакетираните харесвам най-много тези на Teekanne и Messmer, напоследък открих и Lovare. dm-ските, които споменавате, на мен ми идват слабички, може би защото са био? Един приятел ми донесе сушен риган за чай, последните няколко седмици пия него вечер, доста е ароматен и приятен на вкус, не ми беше хрумвало за това му приложение Simple Smile

# 39
И на мене ми стана интересно за чая от дюли
А по знапознатите, ако може да споделят дали има чай, който може да замести кафето? Тоест да разсънва и ободрява

# 40
Зелен чай със силна запарка, черен също. Трябва да се внимава обаче, че ако прекалите със силните запарки може и да не заспите  вечерта Smile

# 41
  • София
С чай от дюли и аз лекувам кашлица и гърлобол.
По рецепта е на Димков.
Сварява се отвара от нарязана дюла (може и 2, понеже зависи от размера на плода), 2 ореха (само измити и счупени, но необелени), клонка индрише и 1 локум. Прецежда се.
Много е вкусно и наистина има ефект.

# 42
  • Melmak
Зелен и черен чай могат да заместят кафето като ободряващи. Даже някои чайове са по-силни и от кафе.

Аз като съм болна (грип примерно) не мога да преглъщам кафе. Толкова ми е лошо. Тогава си правя черен чай с малко мляко и много ме вдига. Аз съм страшна кафеджийка, пия много кафе и чайове обичам. Но ако не ми се пие кафе, е тогава съм много болна. И черният чак с млекце добре идва в тия ситуации.

# 43
Обожавам чай дойде ли му сезона. Пия го чист и само от билки, плодове или нещо да ми сладни не харесвам. Билките ми ги бере свекървата и ми ги дава изсушени. Любими са ми лайка и липа. Имам кана на работа, но по мъничка и всеки ден си варя. От готовите смеси в магазина има един на Кооп преди цикъл го пия, страхотно ми действа https://remedium.bg/coop-naturalen-bilkov-chay-uspokoitelen-h20- … ketcheta-151369/p
Също не пропускам в чашата да капна няколко капки Кармолис, страхотна ароматерапия е за мен.
https://galen.bg/karmolis-kapki-80ml

# 44
Миналата седмица бях болен като куче и разбира се чак сега ще прочета какъв чай е помагал за кашлица след като вече съм здрав Rolling Eyes  ноо по-добре отсега да знам отколкото никога да не бях разбирал Simple Smile благодаря че написахте!

Общи условия

Активация на акаунт