КОЛЕДА 2024/2025

• 110 021
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 465
Mikkey, в къщи сме по много сиропираните и кремести торти и за това не сме фенове на Сахер. Но тази интерпретация на Йоли много ни допада и я правя поне 1-2 пъти, когато излязат кайсиите. Дори заради нея си замразявам кайсии, че я предпочитам с прясно сварен конфитюр.

# 466
  • In transit
2в1, това звучи добре. Благодаря за идеята.

# 467
  • София
оха и аз май ще пробвам сахерчетата, мисля да ги потопя или облея целите с шоколад, да ми станат по-тортени?!? Simple Smile
Много са хубави Сахер бисквитките, но недей да ги топиш целите в шоколад, не е това идеята и не стои добре на бисквитката.и трябва да си вижда пълнежа от кайсии, нали така е Сахер.  На Мики много ми харесаха в кръгла форма, стои добре, до момента съм ги правила само в правоъгълна форма, изобщо не съм се сетила, че може и кръгла, може моите тази година да им сменя формата.

Правя ги по тази рецепта - https://blog.cookaround.com/cucinareecomeamare/  - това е момче/ мъж е вече Марио Марциани, който не е професионален кулинар, но да прави сладкиши му е хоби и то доста успешно хоби. От него много неща съм правила и винаги са сполучливи, харесвам го.

# 468
Вече съм готова с АКК и се оглеждам за нови идеи.

Как го съхранявате ?
Поливате ли го с нещо ?

Моята плодова смес е готова , но не съм сигурна в начина по който да го съхраня до празниците

# 469
Мики, бисквитите копчета могат ли да се направят с готов шам фъстък смлян за декорации?

# 470
Маслото Президент е на 30 лв /кг. в Метро, но пак ми се вижда много.

# 471
  • In transit
Мики, бисквитите копчета могат ли да се направят с готов шам фъстък смлян за декорации?
Ако е фино смлян, да няма много едри парченца, да. Ако е по-едър пак ще стане, но може би няма да успее да боядиса тестото и бисквитите ще са по-едра текстура.

# 472
  • Някъде по Дунава
Вече съм готова с АКК и се оглеждам за нови идеи.

Как го съхранявате ?
Поливате ли го с нещо ?

Моята плодова смес е готова , но не съм сигурна в начина по който да го съхраня до празниците
Следвам рецептата на Джема, публикувана в бг мама. Веднъж седмично поливам с ром и съхранявам на хладно.

# 473
Така мечтая да направя АКК но като знам че само аз ще го ям - неее
Някой правил ми е мини версия в мъфин форма например

# 474
Преди време имах питане тук за шприц,намерих си метален и  стабилен (поне така изглежда) шприц ,но идва следващата ми чуденка и пак идвам тук да питам мастърите Smirk всяко едно маслено  тесто ли мога да използвам или има някаква тънкост при работата с шприц ?

# 475
  • In transit
Преди време имах питане тук за шприц,намерих си метален и  стабилен (поне така изглежда) шприц ,но идва следващата ми чуденка и пак идвам тук да питам мастърите Smirk всяко едно маслено  тесто ли мога да използвам или има някаква тънкост при работата с шприц ?
Не, с всяко не става. Има и тънкости. Като се коментираха шприцовете, имаше и съвети за работа с тях + доста рецепти. Върни се да потърсиш.

# 476
Благодаря Мики!
Харесах си две рецепти, дано ми се получи и си заслужава дългото избиране на шприц Grinning

# 477
  • нейде там, където ....

Аз правих една година, в навечерието на Коледа. Пресни, пресни АКК мъфини раздавах към подаръците. Като изключа отлежаването и поливането, всичко друго беше по рецептата на Джема.

# 478
  • В светлината на слънцето

Аз правих една година, в навечерието на Коледа. Пресни, пресни АКК мъфини раздавах към подаръците. Като изключа отлежаването и поливането, всичко друго беше по рецептата на Джема.

Ей, това е чудна идея. Не съм се сещала. Аз много харесвам АКК на Джемма, ама само аз си го ям вкъщи. Но на мъфини идеално ще дойде като количество. Мерси за идеята! Hug

# 479
  • Bарна, морето, сините вълни

Меденки

Маслени бисквтки с мента и малина

Портокалови курабийки с мас и шоколадови капки

Любимите соленки с масло и крема сирене по рецепта на Бени

Общи условия

Активация на акаунт