КОЛЕДА 2024/2025

• 109 668
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 960
  • In transit
Кубратова, направи някакви блатове с белтъци да ги оползотвориш...ама защо толкова белтъци ти се събраха? Сладките само с жълтъци ли ги прави? Замрази някой белтък за след празниците, като ти дойде музата за макарони.

# 961
Мики, май всичките ще замразя, така се очертава. Тъкмо щях да питам дали замразени ще стават за макарони, че друго съм правила и редовно съм замразявала, но макарони - не. Благодаря!
Останаха доста наистина - повечето от маслените теста, които са само с жълтъци.

# 962
  • In transit
Кубратова, маслените си стават и с цяло яйце, да си знаеш...

# 963
  • Димитровград
А според вас, ако на шоколадовите с портокал им премахна портокала, дали ще станат хубави? Ще им сложа ром. Децата не обичат портокал в нищо.
Иначе направих меденките, т.нар. Меки меденки и са изядени вече. Бяха най-обикновени кръгли и потопени до половината в шоколад.

# 964
Май ги прецаках с оцветителя, сместа стана някаква лепкава и гъста с него и не можах да ги оформя, а сложих само 4 капки. Следващите ще ги пробвам с шприца.

# 965
  • In transit
Зари, течните оцветители не са препоръчителни за макарони, ползвай сухи. Става и със сухите бои за яйца, те реално са същите, като другите сухи.

kanesta, няма проблем. Махни всичко портокалово и им сложи само ром за аромат и шоколадов чипс. Ще станат шоколадови сладки. Simple Smile

# 966
  • Варна
Правете кокоски с белтъците Simple Smile

# 967
Някои вече сме готови за Коледа, подаръците купени и опаковани, сладките направени, някои вече изядени, но втора доза няма да правя Simple Smile От локумките скрих едната доза, от щоленчетата няма да им направя ПАК ПЪК Simple Smile
Прасковки, меденки и фунийки с крем са делегирани на бабата и внуците Simple Smile

Весели и светли празници момичета!

# 968
Кубратова, маслените си стават и с цяло яйце, да си знаеш...
Да, имам и такива теста, но този път почти всичките бяха с жълтъци само. Стават някак по-крехки, по-фини теста.
Любимо ми е това сабле: 120 гр пудра захар, 240 гр меко масло (понякога слагам 250, че ме мързи да отделям 10 гр от пакет),  360 гр брашно, 2 жълтъка и 1 ванилия. Толкова ароматно, крехко и фино става, че почти за всичко го ползвам, включително за тарталети, макар че за тях предпочитам тестото със студено масло. Вчера с това сабле правих бисквити звезди, слепени с домашно дулсе де лече и отгоре с лешник и ангелски очи, ами очите намаляват застрашително, което наложи да ги затворя в една кутия и да я прибера под другите Simple Smile

# 969
  • Варна
Кубратова, пробвай блата от агнесите за торта. Ще използваш белтъците и ще ти тръгне тортената муза.

# 970
Да, разбрах го за течните оцветители, получи ми се няколко пъти и реших да експериментирам и не се получи.

# 971
  • София
Кубратова, какво направи с тези яйца, откъде толкова белтъци събра, хм... Имам три рецепти за бретонската бисквитка Сабле и се работят с цяло яйце? Какво ще ги правиш толкова много белтъци, на мен ми останаха три и заради тях завъртях последната бисквитка Ричарели и край, приключих с тях. Сега да работиш макарон... има ли смисъл при толкова хубави бисквитки, но твоя воля, продължавай.

# 972
Привет на всички в любимата ми тема!
Тази година нещо нямам муза за сладки, но като попрочетох тук и ми дойде желанието за печене.
Миналата неделя правихме с дъщерята сладки за учителите в училище. За един следобед направихме любимите вкъщи слепени меденки с крем плюс маслени сладки, амарети, бонбони гараш и schoko-nuss-kugeln.
Скрит текст:
Сега си търся сполучлива рецепта за френски макарони.

# 973
_Mishlence_ може ли рецепта за бонбони Гараш.

# 974
Момчета , това ли е коментираната рецепта за бисквитите на наталина, които си слепват  ?
Четох много хубави отзиви , ако е същата?

Общи условия

Активация на акаунт