Червените флагове при мъжете

• 27 970
  • 884
  •   1
Отговори
# 750
Не можеш да я хванеш на 70, 75, 80... Ама после става тегаво - масово не могат да излизат (особено по сняг), някой трябва да им пазарува, да им чисти, да им помага с банки, покупки на уреди, дрехи и обувки даже и какво ли не. Знам, защото нашите са на +85 вече.

# 751
Аха. И жените съумяват да се грижат за болните си родители, но за мъжете е абсолютно непосилно да имат семейство И болна майка, затова трябва да я чакат да умре, че да стартират лова на жени.

# 752
Аха. И жените съумяват да се грижат за болните си родители, но за мъжете е абсолютно непосилно да имат семейство И болна майка, затова трябва да я чакат да умре, че да стартират лова на жени.

Koй каза това?  Просто не може да се очаква мъжът да забрави за старата си майка. Впрочем съвсем същото е и за жената. Но като цяло мъжете не са толкова чувствителни колкото жените по този въпрос. Докато тук чета много категорични женски мнения, че майката трябва да си знае мястото. А нещата опират до баланс. Напълно разбираемо е понякога да се дразним от неудобствата, свързани с възрастен родител, но такъв е животът.

# 753
Изобщо не говорим за неудобства.
Говорим за други неща /или поне аз/, ама имам чувството,че всеки се прави,че не разбира.
За съжаление масово мъжките майки, дори в разцвета на силите си - не говорим за болни хора, с нужда от помощ - просто нямат личен живот и си обработват синовете от най -най-най-крехка възраст. То се почва от това,че "мпетУ бебЧи е най-прекрасно", което рядко отговаря на истината. Преминава се през страх малкото дете да се отдели, но не заради големия лош свят, а заради егоизма на майката. Примерно на нея ѝ е приятно да го кърми до 5-годишен, на нея ѝ е приятно да го гушка, на нея ѝ е по-спокойно да го чува 47382828484 на ден, не че има нужда,и т.н. Това много осакатява децата (и момичета, впрочем). Такива хора не само нямат самочувствие,но те се чувстват и длъжни. Ако в пубертета не са успели да се откъснат емоционално, това няма как да стане, като гониш четиридесетака. От невинното прехласване по бебчУ рано или късно се стига и до ревнуване, в последствие, на всяка, дръзнала да се докосне до синчето. И на него не му е лесно,че се чувства длъжен, виновен,и лоялен.

Аз поне мисля,че за това се говори. Че е доста нездраво и гадно,и такива мъже са си флагове. Далеч не говорим,че вси' мъжки майки са такива,или че трябва да си изоставаме болните родители и да ги затрием в девета глуха.

# 754
"Масово мъжките майки" ...
Тия обобщения ще ме убият. Нито масово, нито мъжките. Говорите за специфичен тип хора, в случая от женски род.

# 755
Психолозите отдавна са установили, че за всичко са виновни майките Sunglasses Няма нужда да се караме кои сме по-зле Joy

# 756
  • Пловдив
Не можеш да я хванеш на 70, 75, 80... Ама после става тегаво - масово не могат да излизат (особено по сняг), някой трябва да им пазарува, да им чисти, да им помага с банки, покупки на уреди, дрехи и обувки даже и какво ли не. Знам, защото нашите са на +85 вече.
Ама до тогава синът им е имал 20-30-40 години с жена си. Насаме.

# 757
  • София
А жените, които са научени да се примиряват с такова отношение, какви са? Нали разбирате, че пренебрежителното отношение няма да минава, ако жените не позволяват да минава. Ако са научени от майките си (защото, разбира се, бащите не участват в процеса, те са минувачи) да уважават себе си. След определена възраст не може все другите да са ти виновни. Т.е. може, но завиваме към темата за нарцисизма.

# 758
  • София
А жените, които са научени да се примиряват с такова отношение, какви са?
Подметки?

Но това не променя фактите за мъжете.

# 759
  • София
А жените, които са научени да се примиряват с такова отношение, какви са?
Подметки?

Но това не променя фактите за мъжете.
С това съм съгласна. Но когато "търсенето" на такова мъжко поведение изчезне и предлагането ще намалее. Всяка жена носи отговорност за избора си на мъж. Другите не са ѝ виновни. Твоята приятелка нищо не я задържа при него – нито имат брак, нито имат деца, апартамент не прочетох да изплащат заедно... Те са просто гаджета. От нея зависи дали ще остане в тази връзка или не.

# 760
Винаги е имало едни такива кротки и удобни женици, съгласни на всичко, за да имат мъж до себе си, на всяка цена.

# 761
  • София
Аз не я познавам дори, пиша за него. Защото поведението му е по темата за мен.

# 762
Ей сега засякох една потребителка, която си сменя неколкократно набора в потребителското име с по-младеещ с течение на годините, вероятно да импонира на младежкото ѝ мислене, според което жени с ИТМ по-висок от 18 са само за мазохистично настроени мъже.

# 763
  • Пловдив
Аз? Аз съм на 17!

# 764

Явно не си само ти, защото въпросната започна с Марийка81, после стана Марийка91, последно е Марийка97.

Общи условия

Активация на акаунт