Болка в тазобедрената става отвън

• 2 777
  • 36
  •   1
Отговори
Здравйте, става въпрос за човек на възраст. Болката в тазобедрената страва отвън е доста силна само при ходене, обаче. Като си седи и лежи няма проблем. Болката върви по целия крак. Изключен е тромб. Изписани са милгама и , първоначално след приема им болката намаля, след близо седмица пак има болка. Вече в главите ни изниква и рак. Възможно ли е? Някой имал ли е подобни болки. Има и изтръпване на крака, а пациента е и с диабет..

# 1
Пишете, че става дума за възрастен човек - възможно ли е обездвижването да е виновникът за болките и да е необходима просто физиотерапия?
П.С. И стига с тоя рак. Пуснете първо пълни изследвания и се успокойте. Не всеки симптом е рак.

# 2
Пишете, че става дума за възрастен човек - възможно ли е обездвижването да е виновникът за болките и да е необходима просто физиотерапия?
П.С. И стига с тоя рак. Пуснете първо пълни изследвания и се успокойте. Не всеки симптом е рак.

Не е обездвижен, всеки ден излиза почти. Такава болка лека и много рядко се появявала и преди, но сега на моменти е непоносима в движение. Иначе като седи няма проблем. Просто съм изплашена, четох че при рак е точно така ситуацията

# 3
Посетихте ли ортопед? Може коксартроза да има или друго, което е безобидно, но дава силна болка. Например, има болка между прешлените, човек е убеден, че го боли сърцето, а не е то.
Лекар веднага. Стига с тези атавистични страхове, че всичко е рак. Като приказката за Нероден Петко..

# 4
Рентген или скенер на ставата правен ли е? Може да е радикулит (ишиас), коксартроза.

# 5
Aз имам подобно, звучи ми като нерв или "щракаща става" - виж какво е последното в нета, не ми се описва тук. Ако е нерв ще се оправи с една инжекция, опитайте с невролог. Ако е ставата е по-сложно, едва ли ще искате операция. Евентуално да ходи с малки крачки. И да не спи върху тази става, това допълнително дразни нерва.

# 6
  • BG
От личен опит - заведете възрастния на ортопед за направление за рентгенова снимка. По  описаните симптоми най - вероятно става дума за износена тазобедрена става. При мен  от снимката се оказа, че главата е здрава, само ставата е износена следствие на възрастови промени. Коксартроза 3 степен. Препоръчаха ми санаториално лечение в Павел баня. Предписаха ми Диклопрам. Продава се с рецепта. Милгамата е при неврологични заболявания и има по - общо действие.

# 7
Вероятно е възпален нерв, а също и ревматизъм,което за неговата възраст не е изключено.
Баща ми се чувстваше по същия начин преди няколко месеца.Понеже аз съм със същите симптоми от много години и лекари са ми предписвали какво ли не,вече съм половин лекар.Та, "предписах" му Ибупрофен по 1 сутрин и вечер в продължение на 3 дни и всичко се оправи.
Ако няма проблеми със стомаха и понася Ибупрофен,пробайте,дано да се оправи.
На мен ми откриха преди няколко месеца ревматизъм и болките идвали от там.Та нищо чудно баща ми и твоят баща да са в същото положение.

# 8
Вероятно е възпален нерв, а също и ревматизъм,което за неговата възраст не е изключено.
Баща ми се чувстваше по същия начин преди няколко месеца.Понеже аз съм със същите симптоми от много години и лекари са ми предписвали какво ли не,вече съм половин лекар.Та, "предписах" му Ибупрофен по 1 сутрин и вечер в продължение на 3 дни и всичко се оправи.
Ако няма проблеми със стомаха и понася Ибупрофен,пробайте,дано да се оправи.
На мен ми откриха преди няколко месеца ревматизъм и болките идвали от там.Та нищо чудно баща ми и твоят баща да са в същото положение.

На невролог ходихме, изписаха противовъзпалително и Милгама, ама няма особен ефект, боли си всеки ден - по-малко..повече, ама боли. При Вас и баща Ви точно какви бяха симптомите?

Аз вече се плаща за по-сериозни неща, щом гт лекарствата за нерв не минава..

На ортопед не сме ходили още.

# 9
Отидете на друг невролог. Имат и инжекции, но не знам защо не ги дават. Пробвайте платено и настоявайте.

# 10
Ако смяташ Милгама за лекарство за нерв,много се лъжеш.Милгама е обикновен Витамин от група В.

Симптомите при мен и баща ми си ги описала вече,затова не ги повторих.С уговорката,че следствие на всички лекарства изписани от Ортопеди имах и блокаж на илиачната става,симптомите описани от теб и на другите крак и става...
Щом сте вземали противовъзпалително и не е помогнало идете директно на ревматолог,предполагам ще си спестите много главоболия.

# 11
Аз се хванах за това, че болката не е вътре в ставата, а отвън. Това, ако е описано правилно, изключва и коксартроза и ревматизъм и остават възпаление на нерв или сухожилие (щракаща става). Те са почти подкожни и върху ставата.

# 12
Ако смяташ Милгама за лекарство за нерв,много се лъжеш.Милгама е обикновен Витамин от група В.

Симптомите при мен и баща ми си ги описала вече,затова не ги повторих.С уговорката,че следствие на всички лекарства изписани от Ортопеди имах и блокаж на илиачната става,симптомите описани от теб и на другите крак и става...
Щом сте вземали противовъзпалително и не е помогнало идете директно на ревматолог,предполагам ще си спестите много главоболия.

Да, Диклопрам пиеи болките не са спрели, наболява къде по-малко, къде пак повече. Но да спрат напълно не са..Sad

Иначе болката е в ставата, но от външната част на крака, това имах предвид..Човекът преди 10 години си беше премазал яко крака в пищяла и оттогава все е червено там, възможно е да има връзка. Но като цяло това са оплакванията - болка, прищракване/пукане и изтръпване на целия крак по дължина. Болката също понякога отива надолу, но повечето пъти е съсредоточена точно в изпъкналото горе

# 13
  • Mediterraneo
Болка в ставата- ортопед. Рентгеноова снимка поне, преди да си втълпявате тежки диагнози! ММ страдаше от коксартроза, в последните години нямаше обезболяващо, което да му действа.

# 14
Ще ви дам най-компетентния съвет, който получих за майка от рентгеноложка приятелка.

Направете снимка на лумбалните прешлени и двойна сравнителна на тазобедрените стави. И вероятно тези снимки ще покажат идеално всичко. В някои случаи се налага и компютърен томограф на лумбалните, но засега направете обикновените снимки. Личният може да ви даде направление за тези снимки, а за КТ направление дава невролог или неврохирург.

Възможно е да му трябва укрепващ колан за кръста, но това се преценява на базата на снимките. Той ще атакува директно проблема, ако е в кръста, а не хапчета и инжекции. Милгамата не става за такива проблеми, а депомедрол или дексаметазон мускулно са по-ефикасни. Но те само обезболяват, не атакуват директно проблема. Възможно е да се нуждае от физиотерапия и дори балнеолечение.

Доста вероятно е да има дископатии и листези.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 22:34 от vl

Общи условия

Активация на акаунт