Болка в тазобедрената става отвън

• 2 778
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
Как на 19 години?! Ужас!!! Бях чувала за 16 годишни гимнастичка със сменени стави, но не вярвах. Нали било дегенеративно заболяване. При по-млади хора , казват е оправдано да се отлага операцията,  за да не се прави втора и трета. Не знам. Аз не помня мои баби и сродници, доживели д 80 и 90 години да са се оплакали от болки в краката,  да са носили бастун. Какво става сега? Всеки втори куцука по улицата.

Аз не казвам да легнеш под ножа сега Simple Smile Говоря от 20-годишен опит. При ММ установиха коксартроза, когато той беше на 19! Та целият му съзнателен живот допреди 2018 г. премина в борба с болката. Ремисия на болката има, разбира се, дори от времето се влияе. Но килограмите добавки, билки( свекърва ми се хващаше за всяка сламка, ММ послушно пиеше кой каквото му каже) и обезболяващи просто поддържаха някаква надежда. Докато не си направи едва рентгенова снимка и докторът излезе да му даде резултатите и го попита как е дошъл, не му се вярваше, че изобщо е на крака( въпреки двете патерици), помисли, че е напълно обездвижен. А ММ работеше в строителството. С което искам да кажа, че реално как се чувстваш и какво е състоянието на ставата понякога са различни неща. Успех и не губи вяра, де!

# 31
  • Mediterraneo
Да, той беше на 19, когато му поставиха диагнозата след някаква инфекция, с 40 градуса Т почти седмица. Тогава беше в казармата, транпортираха го по спешност от Североизточна България до ВМА, където го диагностицираха. И оттогава се влачеше с болки. В началото никой не се наемаше да оперира, бил много млад, можело да се отложи. После операцията стана неизбежна, но ние нямахме пари, а не искахме каква да е става, все пак млад мъж, а опциите, които предлагаха, не ни удовлетворяваха( точно за да се избегнат последващи операции). Та го оперираха тук, вече беше на  43, т.е. почти 25 години е живял с почти непрекъснати болки. Имаше моменти, когато му се налагаше да ползва патерица, после две, после ги захвърляше( т.е. настъпваше някакво подобрение в усещането за скованост и болката е намалявала), после пак наново.

# 32
О, значи всяка една инфекция е потенциално опасна! А сега как е, успешна ли е операцията?

# 33
  • Mediterraneo
О, да! Възстановяването беше бързо, беше болнични почти 3 месеца, след което сам пожела да се върне на работа, в строителството. Както казвам- слезе от скелето, оперира се и пак се качи. Никаква рехабилитация след операцията, само плуване и ходене. Сложиха му титаниево- керамична става с безциментно свързване, доколкото съм запозната, това се извършва в Бг едва от 2016 г. Срезът е отстрани на хълбока, минимално инвазивен, в сравнение с масовото рязане отзад на дупето при бг операции( имаме няколко познати, все пак години наред наблюдавахме и проучвахме). И т.н.

# 34
Браво! Последен въпрос, ако е удобно да отговорите, каква е цената? Да съм подготвена да спестяват. Благодаря предварително!
О, да! Възстановяването беше бързо, беше болнични почти 3 месеца, след което сам пожела да се върне на работа, в строителството. Както казвам- слезе от скелето, оперира се и пак се качи. Никаква рехабилитация след операцията, само плуване и ходене. Сложиха му титаниево- керамична става с безциментно свързване, доколкото съм запозната, това се извършва в Бг едва от 2016 г. Срезът е отстрани на хълбока, минимално инвазивен, в сравнение с масовото рязане отзад на дупето при бг операции( имаме няколко познати, все пак години наред наблюдавахме и проучвахме). И т.н.

# 35
  • Mediterraneo
Нямам представа как вървят цените в момента в Бг. Той е опериран в Испания, не сме платили нито цент.

# 36
  • на брега на морето
През 2019 г. операцията на мъжа ми заедно с всички разходи струваше 2500 лв, а през 2020 - 2600 лв. Имаше отстъпка от здравната каса май, но не съм сигурна. В "Св. Ана" го оперира доц. Асьов.

Общи условия

Активация на акаунт