Инсулинова резистентност - тема 2

• 23 240
  • 768
  •   1
Отговори
# 360
На мен май ми се беше възпалило сухожилие.Реших,че крампи и не ми действат много витамините,ама май си беше нещо друго,че тия дни нямам време да обикалям много и ми мина крака ...та дай си малко почивка и после умерени тренировки,докато свикнеш на по-голямо натоварване.
Герани,захарта хич няма смисъл да я мериш,ако се храниш нввм ,то така или иначе за инсулина няма да разбереш нищо...казва ти го човек,който се боде 2 седмици вече и си продупчих всички пръсти...максимум 6 ще е,даже и по-малко.Иначе на обременяване с глюкоза мерят след 1 и после след 2 часа и се вижда къде има проблем,ако има изобщо.При мен се вдигна само на 1ви час и после беше ок,ама инсулина беше в небесата.Та да знаеш,че е безсмислено цялото проверяване на захарта на всяко ядене

# 361
Захарта може да е ОК, но с цената на много инсулин. А той не се мери в домашни условия и с всякаква храна.

# 362
Аз никога не съм имала дертове с КЗ, в никакъв момент. Дори не близо до горна граница както някои показват вече отива почти към 6, аз такова число на гладно никога не съм виждала дори и близко.
Но си бях цъфнала и вързала с ИР като стой та гледай, почти нямаше от "екстрите" на метаболитния синдром дето да ме бяха подминали. Май само до проблеми с яйчниците не стигнах, които също не са рядкост, осезаемо по-неприятен цикъл и ПМС - да, но само толкова. Всичко друго - по много. Писала съм и друг път, няма смисъл едни и същи неща да разказвам.
Така че наистина не лежете на тая кълка с КЗ и донякъде и с гликемичния индекс. Тя като вече и КЗ вземе да "не слуша", значи че ИР е прераснала в преддиабет официално, ако не и направо в диабет. Целта все пак е по възможност да не стигаме до там...
При ИР даже понякога е ниска КЗ, като стане висока както казах вече и друго му се казва. Тъп термин е това с преддиабета по принцип. Тя и ИР си му е предшественик, какво друго да е? Но така са преценили да е официално кога как да се нарича.

# 363
Дами, моля от сърце. Загубих се в толкова много теми и информация. Какво закусвате? За обедите и вечерите вече имам яснота, но тези закуски направо ме затрудняват. Тази чия вече не мога да я гледам, а твърдо съм решила да поправя показателите, които ми дойдоха като гръм от ясно небе. Не съм с наднормено тегло, нямам никакви оплаквания, но се оказа, че Инсулина на гладно ми е 10.80. Благодаря.

От много години не закусвам. Професорката по ендокринология на скорошната лекция беше против много хранения на ден. Каза, че е най-добре едно, ако е възможно.......Да, но за мен не е........Главата ме боли ужасно от глад!

# 364
Не всеки може да яде достатъчно ако му е само едно храненето. Аз имам бая здрав апетит и пак не мога. А от недохранване файда няма, от него човек по-здрав не става. Че и всякакви видове дефицити се появяват, които още бели правят.
Хубаво е да си има по-голям интервал без храна, но ако става насила и всеки път с неразположения това нещо, значи е прекалено на този етап.
А човек с хептен неовладяна ИР да му кажеш да яде веднъж... той ще пририта, съвсем буквално. Първо трябва поне малко да се възвърне гъвкавият метаболизъм.

# 365
Аз съм от 2 седмици на нввм и днес съм на фаст,не съм приритала...май водата само ми кара червата да къркорят от време на време,а инсулина ми е много висок, 28 на гладно беше на 6ти.Та може и да си е до човек,не толко до метаболизъма да свикне.

# 366
Ти добре вървиш, за доста хора това не би било възможно още на втората седмица, по куп причини.

# 367
Абе нали съм телец,та мотивацията ми идва от инат,но като има някакъв ефект минава на друго ниво мотивацията.Та ме нервира докторката като казах,че ще сваля тия 10 кг,които иска за да ми махне хапчетата и нейния отговор беше"аха,надявай се".Аха,ама и хапчетата няма да пия и пак ще ги сваля.Но вече не ми дреме толко за килограмите,колкото за инсулина и все пак ще ги сваля.
Не ми ги казвай причините,че като не знаеш нещо е по-лесно Grinning Кантара ми е уникум иначе,аз тука се нервирам,че съм качила 2 кг,после ме изкара 4 на долу...ще си гледам на него градусите само майче.Ще си запиша мерките утре и с метър най-добре.

# 368
По-добре ще направиш или поне кантара не го яхай толкова често. Килата падат, ама в пъти по-лесно става това като озаптиш инсулина. А междувременно и сама казваш че се чувстваш вече къде по-добре, това малка работа ли е? Не е като да си се измъчила.

# 369
За падане ще паднат,без захарта са си отишли като нищо.Чакам да си свършим задачите,че вечер пращя от енергия и искам да включа тренировки вече.Ей тогава и за 2 месеца ще ги сваля,което не е много хубаво де ...но пък и да са ти много пак не е хубаво Grinning Не разбирам какъв човек съм,щом се стъмни и започвам да преливам от енергия,тъпото е,че трябва да ставам рано да водя малкия на детска ...и цялата енергия си остава неизползвана.
Абе измъчих си се Grinning толкова месо не съм яла за 1 ден никога,колкото сега ям. Grinning пък и количество...

# 370
  • Бургас
И аз съм така. Вечер ми е най работостособно. Сутрин не ме търси за нищо. Цял живот съм така. Докато ми дойде енергията да работя и работния ден минал Grinning

# 371
И аз съм така. Първа смяна я карам на автопилот. За нощна съм пълна с енергия.

# 372
И аз в кюпа. За това и ходя да тренирам вечер и мога да работя до късно, но ненавиждам сутрешните часове. Сутрин просто с топ не може да ме мръднеш.

# 373
  • Бургас
Сега пак ме боли крака. Миналата седмица се подхлъзнах на една кал и нещо се контузих пак. Утре ще ходя на ортопед, че ме боли доста.

Аз се оказах с възпалено сухожилие... отново. Лятото пак имах на друго място. Не съм създадена за спорт аз. Grinning
При ортопеда стана въпрос, че съм с ИР и той ми вика, че имало един лесен начин - да си заключа хладилника. Защо всички си мислят, че щом някой е пълен задължително изяжда тонове храна.

# 374
Всички сме го чули това повече пъти отколкото искам са си спомням... Аз, дето се имам за здраво стъпила на земята, на моменти съм се чувствала неудобно да си взема съществено количество храна на обяд ако усетех нечий поглед върху себе си. Щото бях 100 кила, а в лицето сигурно и на 120 приличах, а и нали и поначало за дамите е едва ли не неприлично да се нахранят стабилно... Това схващане още го има, то който си е глупав няма да поумнее и пак така ще коментира. Промених се аз обаче, не се връзвам като чуя нещо такова, а действително продължавам да чувам.
- Те жените не ядат такова/толкова
- Млъкни и дай чинията с кюфтета ако няма да ги ядеш
😁
По-добре си живея, да ви кажа. Фиданка не съм станала, нито се и опитвам. Килата си от гимназията силно се надявам да не ги видя пак, малко ще са ми. Искам си просто здравето и енергията. А това става с ядене, не с глад.

Общи условия

Активация на акаунт