Инсулинова резистентност - тема 2

• 21 883
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
A също глюкомерът може да покаже дали има и хипогликемии.

# 601
Аз като никога не съм имала драми нито с висока КЗ, нито с хипо, съответно не си играя да се бода и меря вкъщи. Но за който има, не е лошо да се следи от време на време.

# 602
Така е. Ако няма какво да "хване" глюкомерът и КЗ си стои в много тесни граници, тогава няма смисъл от постоянно мерене.

# 603
Де да ги знам тесни ли са били, но и някакви драматични стойности не съм имала де че да им внимавам. Което не значи че пак не я бях втасала, разбира се. Грозна история е тая ИР. Определено имаше огромна разлика как се чувствам сега и как тогава, та не ще да е била особено стабилна КЗ и при мен, въпреки това. Може да не съм приритвала, но като знам как се влачех... да кажем че тия спомени са ми чудесна мотивация да подмина неподходяща храна и да си позволявам по нещо само в страшно редки случаи. На празник, на гости и от сорта - еднократно евентуално и стига толкова, на следващ голям празник пак (може би) Grinning

# 604
Здравейте,отскоро съм тук не съм много наясно как се работи във Бг мама,даже едвам намерих как да пусна тема:joy: Извинете ме за което.
Та въпроса ми е следния:
На диета съм,защото съм с ИР и ми предстоят хормонални изследвания.Трябва ли 1-2седмици преди да ми вземат кръв да има и малко въглехидрати в менюто за да е по точен теста?
Знам че се дава кръв на гладно спазвам всички условия,но четох някъде из нета,че когато си на диета е хубаво 1-2 седмици да се включват и въглехидрати в менюто за да е бил по точен особено ако става въпрос за изследване на някой хормон?
Извинете ако е станало дълго

# 605
Ако ще правиш натоварване с глюкоза, тогава да, повечето лаборатории си го имат описано и при изследването в сайта си.
За нещо друго не мисля че е нужно. Какъв е смисълът да излизаш от нормалното за теб хранене и каквото се промени няма да ти е каквото ти е в ежедневието?

# 606
Здравейте, измина точно 1 месец от диетата ми и приема на гликофаж 1000 вечер. Отслабнах 4 килограма, малко е като се има предвид че започнах от 90 кг. и уж гликофаж помагал.Движа се по 1 час бързо ходене всеки ден.  Абе взех се в ръце май. На 47 ставам януари. Много е трудно да не похапваш постоянно. След колко месеца при вас падна инсолина и след колко свалени килограми?

# 607
  • Sofia
А как се храниш? Нали не разчиташ основно на хапчето? Един месец е рано за съществени промени в инсулина.
При мен за 5 месеца от 17 стана 5 на гладно. Не съм пускала изследвания по-рано и не зная точно кога е спаднал до 5.

# 608
Поне 6 месеца са нужни за чувствителни резултати.

# 609
Ям основно салати и малко месо, яйца, риба. Броколи много често, наяждат ме. Сладко не, картофи ориз не.понякога ям по филия пълнозърнест хляб на ден 1 филия. Хапвам ябълки и цитрусови по плод на ден.Измислям си мой начин на хранене защото ще е дългосрочно и искам да успея. Karen, Deva a вие приемахтели ли лекарства и какви.?Благодаря

# 610
Здравейте, аз правих изследвания онзи ден и имам напредък, макар че не съм много стриктна. НОМА 1.72, Инсулин на гладно 5.14, гликиран хемоглобин ли беше точно 4.86, доста по-добре са от преди 2 месеца.
Но аз свалих излишните килограми въпреки, че от време на време се лутам и чудя какво да ям. НОМА ми беше 2.08, спаднало е. Продължавам си така, то тези изследвания си ги пуснах самосиндикално, ендокринологът ми каза чак след 6 месеца от началото на лечението. Аз спрях и регулона преди 10 дни някъде и направо ми олекна. Продължавам си в същия дух. Последната седмица съм и по стриктна с храненето и се мъча вода да пия, броя чашите. Сядам да работя и пълня едно шише, никога не съм вярвала, че аз няма да мога да пия вода. Аз бях човек, който пиеше страшно много вода, постоянно, а сега откакто пия тоя Глюкофаж с 300 зора, но съм си поставила за цел броя чашите и пия.

# 611
Момичета, ползвате ли стевия или еритриол? Нали не повишават захарта и инсулина? Днес поръчах на мъжа ми да купи и от двете и не съм сигурна дали редовно мога да ги добавям към храните или да ги избягвам?

# 612
Ако искаш да се отучиш от сладкото, не ги ползвай. Освен че са гадни, поне на мен ми бяха и оставят един гаден послевкус, изобщо не е сигурно, че са безвредни. Аз си бях купила един пакет преди години, така и отиде в кофата накрая, защото го отворих и стоя няколко години недокоснат. Ако ще ям нещо сладко, предпочитам да си е със стадартна захар. От нея поне знам какъв е ефектът за разлика от подсладителите.

# 613
Захарта не вдигат. За инсулина - зависи кого питаш. Според някои дори само сладкият вкус в устата подава сигнал да започне да се отделя някакъв инсулин, като подготовка един вид за справяне с изяденото като вече се вдигне КЗ, което я стане, я не стане ама в природата подсладители не растат та еволюцията ни е спрямо нея.
Стевията и според мен оставя отвратителен послевкус, че и за дълго. Еритритол и да съм пробвала някога в нещо, не помня конкретно впечатление.
Но аз не търся сладко и поначало, камо ли редовно. Имай предвид че поддържайки навика да ядеш подсладени неща, ще си продължаваш да си ги "търсиш".

# 614
  • 🌊
Момичета, ползвате ли стевия или еритриол? Нали не повишават захарта и инсулина? Днес поръчах на мъжа ми да купи и от двете и не съм сигурна дали редовно мога да ги добавям към храните или да ги избягвам?
Лесндостъпната стевия съдържа еритритол в себе си, доста рядко и с повече усилие може да се намеир чиста. Преди съм ползвала еритритол, пробвах и ксилитол - ами сладко е, но четох доста лоши неща за еритритола и преминах на монашески плод.

Общи условия

Активация на акаунт