Инсулинова резистентност - тема 2

• 22 306
  • 768
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз имах голям зор със спирането на сладкото. Не съм треперела, нито съм преплитала крака, но страшно ми се ядеше, и то точно сладко. Справях се трудно, гледах винаги да имам ябълки и круши под ръка, както и сушени боровинки, ядки.

Всеки трябва да си намери своя начин за справяне, много различни сме. Аз спрях изцяло хляба, но не спрях картофите и ориза. Както и сутрешното кафе - винаги го пия с мляко и мед, не използвам подсладители. Още не съм си правила контролни, някъде в края на ноември ще бъде - тогава са 6 месеца.

П. С. За тези пет месеца досега съм свалила само 4 килограма

# 91
И аз съм за много ходене и промяна в храненето на първо време.

# 92
По отношение на ИР спиране само на хляба и на захарта, но не и на картофи, ориз, мед и плодове че и сушени при това... не бих очаквала чудеса. Тя разликата между картоф и хляб е само че в картофа няма глутен, за който го бърка глутенът изобщо. И двете накрая все са захар като се преработят.
Сушените плодове много често са обработени и със захарен сироп, те така ги консервират. Сушени червени боровинки и аз обичам, обаче избягвам защото въпреки че киселеят приятно като ги ям, после се чувствам по същия начин както ако бях яла стафиди, пък нека на вкус да са различно сладки. Даже с боровинките е по-зле, защото от стафидите не мога да изям цяла шепа а с тях нямам проблем Grinning
Но със сладкото си е голям проблем за много хора, защото отвикването от въглехидратите и отвикването да търсиш сладък вкус са две отделни неща... и се биеш на два отделни фронта. Това за който си го обича и търси, не казвам че всички са пристрастени към сладко разбира се. Обаче си има такова нещо като реално пристрастяване и там е борба също.

# 93
Сутрешно кафе с мляко, че и мед, не е никак добре за хора с ИР. Какви подсладители още?

# 94
  • София
Аз не препоръчвам моя начин 😀 Споделям опита си за да кажа, че малкият стабилен успех е по-добре от това да тръгнеш с голямата кошница,  а след някое време да се сринеш, после пак да започваш отново.
Ще видим дали има някакви резултати при  кръвните изследвания.

# 95
А, това със сигурност е така, от много голяма засилка няма смисъл, работи при много малко хора това и пак не е приятно.
Просто не прозвуча като да ти е нещо малко с което започваш за да не е всичко на куп, някакси повече звучеше като да смяташ да си ги запазиш тия неща които си оставила до момента.

# 96
  • София
Да, ще ги запазя. До контролата.
Допускам (и се страхувам), че тогава ще ми се наложи да вдигна левъла. Но ще го мисля тогава.

# 97
Това със страхуването... страшно е само ако ти решиш така. За много хора и да ядат "без хляб" звучи страшно, но ето че това вече си го преодоляла.

# 98
Да, ще ги запазя. До контролата.
Допускам (и се страхувам), че тогава ще ми се наложи да вдигна левъла. Но ще го мисля тогава.
Много вероятно е да се наложи. При хора с проблем, само хлябът не е изобщо достатъчно.

# 99
  • Sofia
След седмица трябва да посетя ендокринолога, минаха 4 месеца от началото на режима. Подозирам,  че ще иска пак да ми пусне ОГТТ, а не искам цяла седмица да ям повече въглехидрати. Трикратен инсулин при кетоза ще покаже ли някакви надеждни резултати?

# 100
  • София
Сутрешно кафе с мляко, че и мед, не е никак добре за хора с ИР. Какви подсладители още?
Казвам го, защото пия по три - четири кафета на ден. Откакто съм на режима, останах само на едно сутрешно. Всъщност да намаля така кафето беше следващото най-тегаво нещо след спирането на сладкото.
(И понякога си позволявам второ кафе следобед. Ама рядко. С известен вътрешен срам голям Wink )

# 101
  • На брега на реката
Карен, ОГТТ не се прави повече от веднъж годишно. Няма да се съгласявате и толкоз.
Просто проследете изследванията и ги коментирайте, но да, трябва да се вдигнат Вх, няколко дни преди изследване.
Дори не мога да си представя, да не хапвате никакви Вх и са стоварите 100 гр. глюкоза в организма си.

# 102
Минимум на 6 месеца се прави. Четири са много малко.

# 103
  • Sofia
А има ли смисъл да се изследва инсулин без обременяване?

# 104
  • На брега на реката
Винаги пускам КЗ, Инсулин и Гликиран хемоглобин.
Следя промените и ги сравнявам.
Как ще разберете дали ви действа режима, ако не направите контрола?

Общи условия

Активация на акаунт