Инсулинова резистентност - тема 2

• 22 356
  • 768
  •   1
Отговори
# 180
  • Велико Търново
Hinari, в първия пост от темата има връзка към темата за инсулинова резистентност и отслабване с хранене.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1688401
Посети другата тема, изчети първите информативни постове и нямаш нужда от платен режим.
Отделно има тема за НВ рецепти  https://www.bg-mamma.com/?topic=675266.

Още на гладно имаш висока захар и инсулин. Трябва да забравиш за хляб, спагети и ориз, пък били те и пълнозърнести.
Артемис, сърдечно ти благодаря!

# 181
Мда, в другата тема сме се събрали предимно мръвкарки и заради това се въздържах за начало да те пратя там, може пък и ендокриноложката да се окаже адекватна и да те подкрепи с повече информация. Обаче пък информацията в началото е много, а тя ти върши работа каквото и да решиш за храненето.
На диетолог не бих разчитала особено, повечето като че ли не са наясно че за човек с ИР и бял, и пълнозърнест хляб са почти еднакво недобра идея. И още разни неща също толкова несъобразени. На днешно време е срамота да не правят разлика между човек с метаболитен синдром и човек без такива проблеми. Доколкото изобщо може да има пълен човек без такива.

# 182
Hinari, не си губи времето и парите по диетолози. Даже и по ендокринолози. Ориз, картофи, хляб, спагети - това не ти е нужно, независимо рядко, пълнозърнести или не.
След като не обичаш месо, но ядеш яйца, предполагам и риба, нещата са лесни. Добавяш маслини, авокадо, за млечните също трябва да имаш резерви, но може.
Метаболитния синдром включва ИР, лош липиден профил и проблеми със ЩЖ. При теб са налице.
Стягай се, спортувай и ще се оправи положението. Иска се дисциплина и постоянство. За един месец няма да стане. Тотална промяна на храненето, не диета.

# 183
  • Велико Търново
Сърдечно благодаря на момичетата тук, които ме подкрепиха и ми дадоха идеи и съвети! Наистина - благодаря ви! Предстои ми дълга и тежка борба, но съм сигурна, че съм силна, имам воля и ще се справя!

# 184
Ще се справиш щом се захванеш. Идея си нямаш колко сме много, една немалка част в ремисия и си живеем и по-добре от преди даже. Ако някой тръгне да те съжалява и убеждава че не е то работа без хляб и сладко - да знаеш че те лъже Grinning

# 185
Да кажа и аз, от 2010 не ям никакъв хляб и въобще тесто, жива съм. Grinning
Ориз, картофи, варива и млечни, също не. Млечни от 2015. Картофи може веднъж годишно с бира да си поръчам в ресторант. Blush И бирата отказах. Sunglasses

# 186
  • Велико Търново
Страхотни сте, момичета! С такава подкрепа как да не се справи човек! Simple Smile

# 187
Искрено ми е жал за хората, които не обичат месо. Без всичко друго мога, без мръвки не. Месото е отлична храна - съдържа всички необходими витамини и минерали, белтъчините са в оптимални пропорции и високо био-усвоими. Всичко останало е за вкус и разнообразие и спокойно може да се живее без.

# 188
Здравейте Simple Smile изписаха ми Сиофор за ИР, като не ме предупредиха за някакви опасни ефекти. Но вкъщи прочетох листовката и пишеше за животозастрашаващо състояние - ацидоза. Доколкото трябва да се притеснявам? Лекарката ми каза само ако имам странични ефекти, които не мога да понеса, да спра лекарството, а не ми е споменала, че може да е това състояние ацидоза. Също така пише, че не трябва да се пие много алкохол заедно с лекарството. Само че сега идват коледни партита, колко горе-долу мога да пия? Grinning

# 189
Много по-вероятно е да доведе до дефицит на Б12 в дългосрочен план, а в краткосрочен стомашни неразположения и прилошаване.
Питиетата по възможност никакви. Глътка за на здраве е пре достатъчно, ако чак толкова не може да мине някой без алкохол по празниците. Разбира се за всеки си е лично решение.

# 190
Докато свикне организмът е по-добре да се започне с по-малка доза и впоследствие(например, след две седмици) да се увеличи на предписаната (например една таблетка/две таблетки дневно).
Поне месец приемайте малко алкохол с хранене и не всеки ден Simple Smile. Вижте как ви се отразява. За мен не е проблем да пия чаша сухо вино или ракия и след това да взема глюкофаж. Ако имате повод и прекалите малко, по-добре е да пропуснете хапчето. То и това ако спрем съвсем, не знам Simple Smile)) Затова съм си възприела тази стратегия. Споделям, като не я налагам на никой
Здравейте Simple Smile изписаха ми Сиофор за ИР, като не ме предупредиха за някакви опасни ефекти. Но вкъщи прочетох листовката и пишеше за животозастрашаващо състояние - ацидоза. Доколкото трябва да се притеснявам? Лекарката ми каза само ако имам странични ефекти, които не мога да понеса, да спра лекарството, а не ми е споменала, че може да е това състояние ацидоза. Също така пише, че не трябва да се пие много алкохол заедно с лекарството. Само че сега идват коледни партита, колко горе-долу мога да пия? Grinning

# 191
Благодаря за съветите Simple Smile да, предписана ми е по-малка доза първата седмица - после по две таблетки. Няма да прекалявам с пиенето, но се надявам поне една чаша вино да мога да изпия. По други поводи може да удържа фронта, но на НГ просто не го виждам как ще стане Sad

# 192
Абе от мъничко там колкото за наздраве няма да се отровиш на място понеже пиеш метформин. Но че е лоша идея по принцип, предполагам че и на теб ти е ясно. Самото лекарство си товари черния дроб, няма нужда и ти да му добавяш още към мъките. Той при ИР често черният дроб и поначало не е в добра позиция...
А за моженето - всичко може по принцип. Тялото си е твое и трудно може някой друг да ти каже какво да правиш с него. Те и много хора ядат захар а пък имат диабет. Не са умрели от това, но идеята не е много по-различна.
Аз не бих лежала на тая кълка че много хора си пийват и на метформин, прекалено лесно е да спреш да го отчиташ като факт, а ще си на този медикамент доста дълго време, той не е за кратко като курс антибиотик или нещо друго.

# 193
Алкохол и хапче - не. Ако се пие алкохол по повод, не пиеш хапче.

# 194
  • Бургас
Не помня тук ли писахме за формите на магнезия или в другата тема. Намерих това в нета.

Общи условия

Активация на акаунт