Инсулинова резистентност - тема 2

• 23 266
  • 768
  •   1
Отговори
# 300
Irene Adler, нищо за тесто не споменаваш.

# 301
Също и за картофи и ориз (доколкото видях).
Дева, леле, на какви неща си била способна преди!😁😜

# 302
Аз спрях шоколада и производните му като установих, че от него получавам киселини и рефлукс вечер. Спрях всякакви десертчета, спрях плодовете (не че преди съм яла много плодове). Спрях картофи и ориз. Спрях всякакви сокове и газирани. Кафе и чай ги пия чисти без нищо.
... и никакъв ефект за сега при мен откъм тегло и обиколка. Единствения ефект е, че вече не ми става толкова уморено и заспало след хранене и не ми треперят крайниците ако съм закъсняла с храненето. Скоро предстои да си правя изследвания, ще видим там как ще е.

При такива обстоятелства се отслабва успешно или с много спорт или с глюкофаш. Ако консумираме много сладко даже се дебелее и с глюкофаш, и със спорт. А кр. захар и гликирания хемоглобин как са?
Не мисля, че трябва да спираме ябълките.  За бананите е желателно.

Аз не мога да понасям шоколад 80% и на всичко отгоре ми дразни жлъчката. 70% някак го понасям, но трудно и освен това те станаха по 5лв.!  Доста от черните шоколади са ерзац, с много захар-50% и повече. Напр. от Своге, рошените. Напоследък съм на малки рошени, но когато милката е намалена на 2 или 2,20лв. се случва да купувам и да я изям за 10-15минути!
Преди няколко години летяхме към Пиза и от летището купихме 2 или 3 от голямата милка. И през следващите дни ги изядохме във Флоренция.
Помните ли родопчетата? Тях ги имаше почти редовно, за разлика от шоколадите. През моите ученически и студентски години често изяждах по 10 на ден! Бяха по 40г.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 22:57 от vl

# 303
  • София
А аз обичам само млечен шоколад, драма. Wink

# 304
Има родопчета в Кауфланд. Но май няма много друго в тях освен захар.😂 Никога не съм опитвала родопчета, специално им гледах състава веднъж, защото позната (диабетичка) много ги хвалеше...🤪 "Неповторими" били на вкус!

# 305
Има родопчета в Кауфланд. Но май няма много друго в тях освен захар.😂 Никога не съм опитвала родопчета, специално им гледах състава веднъж, защото позната (диабетичка) много ги хвалеше...🤪 "Неповторими" били на вкус!

Някога вкуса им варираше......Ту по-хубави, ту по-лоши.......Понякога бяха точно като чайките противни с бял пълнеж. Как са сега не зная.

Нашата лична казваше за шоколада 1 или 2 правоъгълничета на ден. За мен това не е изпълнимо.

# 306
Според съдържанието и аз си ги представям с противен бял пълнеж...🙄

# 307
  • София
Родопчетата имаха нещо като бисквита вътре и есенция. Чайката беше с бял пълнеж от разтопена захар. Гадост и двете.

# 308
Вдигам инсулина и КЗ, само като си представям тези пълнежи....😆

# 309
Родопчетата имаха нещо като бисквита вътре и есенция. Чайката беше с бял пълнеж от разтопена захар. Гадост и двете.

Аз не ги помня с бисквити вътре. Бяха марципан, но невинаги еднакъв.

# 310
  • София
Марципан е смес от смлени бадеми и захар. В родопчетата имаше захар, обикновено брашно, някаква есенция и толкова.
За първи път опитах истински марципан 90-те години. До тогава бяхме опитвали брашно със захар.
Както и да е, все десертни блокчета от най-евтините и гадните.

# 311
Аз спрях шоколада и производните му като установих, че от него получавам киселини и рефлукс вечер. Спрях всякакви десертчета, спрях плодовете (не че преди съм яла много плодове). Спрях картофи и ориз. Спрях всякакви сокове и газирани. Кафе и чай ги пия чисти без нищо.
... и никакъв ефект за сега при мен откъм тегло и обиколка. Единствения ефект е, че вече не ми става толкова уморено и заспало след хранене и не ми треперят крайниците ако съм закъсняла с храненето. Скоро предстои да си правя изследвания, ще видим там как ще е.
Хм, ти не споменаваше ли че не ти е нещо добре на стомаха и че това го "оправяш" само с по някоя филийка хляб или нещо такова да беше? Признавам си че не ми се рови назад, дано не те бъркам с някого че сме много.

# 312
  • Г. О.
Момичета, тъй като имам час при ендокринолог след 10 дни, а реших сама да си пусна изследвания и с тях да отида при лекаря, то жлеза, както и инсулин, глюкоза на гладно. Знаех си, че забравям нещо. Сега чета че хората пускат и гликиран хемоглобин.
Трябва ли да отида отново да си направя изследвания? Ако пусна за гликиран хемоглобин, то трябва ли по същото време да има включено изследване за инсулин, глюкоза или си важат предишните изследвания?

# 313
  • 🌊
Пускала съм гликиран самостоятелно, той гледа средните стойности за последните 3 месеца и ако е отделно няма да се промени нещо.

# 314
  • Г. О.
Благодаря, това ме интересуваше.

Общи условия

Активация на акаунт