Инсулинова резистентност - тема 2

• 23 215
  • 768
  •   1
Отговори
# 405
Моя инсулин е същия на гладно,годините и те са близки.Според мен е безсмислено да прави обременяване с глюкоза,да се включва и той към месоядните и ще оправяме заедно проблема.Хич няма какво да се плаши,всичко е поправимо с правилна диета и след работа малко движение да включи.Ще споделя моите резултати какви са на 6ти,ако са по-добре да го мотивираш малко,че се оправят нещата и без хапчета.Килограмите са ми -4 без глад за почти месец.

# 406
Трябва да намери начин да увеличи движението, за храната ясно. Това да седиш продържително е по-вредно отколкото да лежиш...
Най-големите мускули в тялото са точно на дупето и на бедрата. За тях дълго седене е пагубно - не само че бездействат, ами и са "затиснати" при сядането и кръвообращението в тях намалява. Съответно атрофират дори по-лесно отколкото да лежи човек. Тоя лаф че на някой задникът е станал плосък от седене не е празни приказки... Зорлем да губи човек мускулна маса, ей така от нищото. Това и във фитнеса трудно се наваксва.
Трябва да се става от стола често, дори за малко да е, колкото да се раздвижи кръвта там. Е, още по-хубаво да не е само толкова, ама това си го знаем.
Заради тия неща всички фитнес гривни и часовници имат опция за напомняне там през половин или през един час да станеш и да се размърдаш ако не засекат никакви крачки за толкова време. 30-40 крачки са заложили и мирясва моята. А те нищо не са, буквално колкото да отидеш до тоалетната и обратно или нещо подобно. Но без тях ме брои за уседнала. И с право де.

# 407
Няма лошо да запчне да се движи, даже е силно препоръчително, но много по-важно и спешно е да си оправи храненето този юнак. Брутален инсулин и без обременяване е кристално ясно, че има проблем.

# 408
  • Варна
Със сигурност няма нужда от обременяване с този инсулин, но ако го правите пуснете и него трикратно. Иначе на 27г не е за детски ендокринолог.

# 409
  • Бургас
На това твърдение позната ендокриноложка отговаря: "Мислите ли, че в Освиенцим жените не са имали хормонални проблеми?"

Снимка на жени от Освиенцим. Не ми изглежда като да са болезнено мършави. Веднага си личи кои са тези с хормоналните проблеми.
Скрит текст:

# 410
Реално всичко което е в компетенцията на ендокринолог са хормонални проблеми, не знам защо всеки предимно за половите хормони си мисли като го чуе това, че изрично се набляга на тях. И инсулинът си е хормон, и щитовидни, и надбъбречни, и полови, и какви ли не още. И са навързани е помежду си, естествено, заедно с всичко което "управляват". И за витамин Д неслучайно на ендокринолозите разрешиха да дават направления за изследването му по каса, а не на други специалисти или на ЛЛ. Колко го отразяват точно в това отношение не ми се коментира, ама поне могат да го назначават, дано и да почнат да се замислят повече.

А за младежа на hrupka някакси бях подминала това че работи и като не пишеше възрастта, колко му е да реша че е малък щом майка му пита как да го "оправя" Grinning

# 411
  • София
А за младежа на hrupka някакси бях подминала това че работи и като не пишеше възрастта, колко му е да реша че е малък щом майка му пита как да го "оправя" Grinning
  Той ако знае, че пиша за него  Smirk  Всичко е "нелегално" и без да се издавам. Бг мама не е толкова сериозен източник за мъжкото съсловие.

# 412
Само губят от тая работа. Ако видиш в другата тема за ИР дето е в диетичния подфорум и е къде по-активна, какво сътворихме с един момък... момък, момък, къде 50 годишен Grinning Не знам как попадна при нас изобщо, ама го накацахме с метлите набързо и сме го обявили за манекен на темата сега Joy
Но синът ти всъщност по-важното е има ли желание да прави нещо по въпроса, информация на днешно време има много и на всякакви места, не е нужно точно в бг-мама да влиза да чете. Ако трябва, ще помагаме с други източници - само кажи книги ли трябва да са, youtube канали ли, подкастове или какво да е. Не вярвам да му е проблем на английски също, така че информация бол. Ако иска.

# 413
  • Бургас
Те момчетата (за момичетата не знам и не мога да се изкажа) като минат една определена възраст, да кажем 14-15 и вече не можеш да им повлияеш. Ни можеш да го набиеш, че стърчи две глави над тебе Grinning, ни можеш да го посъветваш, че кратуната му не увира. Казва ти - да, да, добре и пак прави каквото си знае. Ако бащата е по-строг го слушат до по-късна възраст. Много е важна средата му, защото вече се влияе от нея, не от тебе.

# 414
  • София
Благодаря ви, момичета! Разчитам, че вече се ориентира за положението си.
Само губят от тая работа. Ако видиш в другата тема за ИР дето е в диетичния подфорум и е къде по-активна, какво сътворихме с един момък... момък, момък, къде 50 годишен Grinning Не знам как попадна при нас изобщо, ама го накацахме с метлите набързо и сме го обявили за манекен на темата сега Joy
Но синът ти всъщност по-важното е има ли желание да прави нещо по въпроса, информация на днешно време има много и на всякакви места, не е нужно точно в бг-мама да влиза да чете. Ако трябва, ще помагаме с други източници - само кажи книги ли трябва да са, youtube канали ли, подкастове или какво да е. Не вярвам да му е проблем на английски също, така че информация бол. Ако иска.
Благодаря ти, Нати! Много полезни неща намирам в първия пост на темата за НВ-ВМХ. Препращам му понякога кратки, но съществени извадки, ама на моменти ми дава отпор и се опитвам да не съм съвсем досадна. Голям човек е, самостоятелен. Вярвам, че ще бъде сериозен в промените.

Да, добре го моделирате момъка от темата, слуша ви и се справя много отговорно Bowtie

# 415
Ще слуша ами - от хубавото кой бяга? Joy
Мъжете се плашат от глад и от зор, повечето не можеш ги уплаши точно с пържолите и с кюфтетата Grinning
Сигурно сме му звучали отначало като отбор вещици, обаче той много беше закъсал като дойде и явно реши че няма какво да губи и пробва. Така де - жени "на диета" дето ядат за отслабване, вместо да приритват от глад за целта - не може да не са вещици! Joy

# 416
Кой е този младеж? Че не чета отдавна другата тема.

# 417
Как пък да не сме го учили?
Точно по този механизъм се омазнява черния дроб, от много въглехидрати и от алкохол.

Ти може да си го учила, но аз не. В техникумите не се учеха биология и география. Въведоха ги точно след моя випуск. В основното учихме в шести клас ботаника, в седми зоология и в осми анатомия. И географията до осми.

# 418
Здравейте и от мен Simple Smile Записвам се и аз в редиците - правих обременяване с глюкоза лятото и ето това са ми резултатите.
Скрит текст:
Тогавашната ми ендокриноложка ми каза единствено да си пия инозитола (той ми беше предписан от репродуктивен специалист, но то бях спряла 5 дни преди изследването). За жалост направих втори аборт и при консултация с нов ендокринолог, тя директно ми предписа глюкофаж до бременност, защото според нея инсулинът има отношение към абортите.
Аз съм 50кг и 164 см, преди спортувах страшно много, но покрай всичките ми неуспешни бременности режимът ми за спорт много се развали. Ще ми отнеме може би около месец да вляза пак в ритъм, храната също мога да я оптимизирам.
Ще се радвам обаче да споделите мнение колко е зле положението Simple Smile
И също така - имам хиляди неща, които ме притесняват с тоя глюкофаж - ако ме боли глава и пия парацетамол/аналгин, ще стане ли нещо? Ами ако изпия една чаша вино на вечеря, когато взимам и хапчето, проблем ли ще е? Ами ако някоя вечер го изпусна?
Извинявам се, че стана дълго 😇

# 419
Мое лично мнение - не е зле положението с инсулина. Отидете и на друг ендокринолог. Също така, тествали ли сте се за тромбофилия и ΝΚ клетки?
Здравейте и от мен Simple Smile Записвам се и аз в редиците - правих обременяване с глюкоза лятото и ето това са ми резултатите.
Скрит текст:
Тогавашната ми ендокриноложка ми каза единствено да си пия инозитола (той ми беше предписан от репродуктивен специалист, но то бях спряла 5 дни преди изследването). За жалост направих втори аборт и при консултация с нов ендокринолог, тя директно ми предписа глюкофаж до бременност, защото според нея инсулинът има отношение към абортите.
Аз съм 50кг и 164 см, преди спортувах страшно много, но покрай всичките ми неуспешни бременности режимът ми за спорт много се развали. Ще ми отнеме може би около месец да вляза пак в ритъм, храната също мога да я оптимизирам.
Ще се радвам обаче да споделите мнение колко е зле положението Simple Smile
И също така - имам хиляди неща, които ме притесняват с тоя глюкофаж - ако ме боли глава и пия парацетамол/аналгин, ще стане ли нещо? Ами ако изпия една чаша вино на вечеря, когато взимам и хапчето, проблем ли ще е? Ами ако някоя вечер го изпусна?
Извинявам се, че стана дълго 😇

Общи условия

Активация на акаунт