Инсулинова резистентност - тема 2

• 23 216
  • 768
  •   2
Отговори
# 420
Да, тромбофилия нямам - нито вродена, нито придобита, НК клетки пусках при втората бременност, съвсем в началото и също бяха в норма. С репродуктивната ми лекарка имаме план за действие, сега правим биопсии, тя също каза, че глюкофаж ще се отрази добре на качеството на яйцеклетките. Аз го започнах преди около 10 дни, нямам странични ефекти, просто се притеснявам да не стане нещо.

# 421
Това е добре. Приемайте си глюкофажа тогава и ограничете въглехидратите и захарта в храненето. Мъжът ви правил ли е спермограма и изследване за ИР? Проверете витамин Д и магнезий за дефицит.

Да, тромбофилия нямам - нито вродена, нито придобита, НК клетки пусках при втората бременност, съвсем в началото и също бяха в норма. С репродуктивната ми лекарка имаме план за действие, сега правим биопсии, тя също каза, че глюкофаж ще се отрази добре на качеството на яйцеклетките. Аз го започнах преди около 10 дни, нямам странични ефекти, просто се притеснявам да не стане нещо.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 00:13 от Avi_

# 422
И мен ме интересува какво може да се пие ако се разболееш, защото и на сиофора пише, че не може НСПВС.

# 423
  • София
Приблизително по едно и също време ли са загубите? Ако да, отидете да Ви огледат матката за полипи.

# 424
Приблизително по едно и също време ли са загубите? Ако да, отидете да Ви огледат матката за полипи.
В 6-та и в 9-та седмица са. Ще говоря с лекарката са хистероскопия, ако сега не излезе нищо пак.

# 425
И мен ме интересува какво може да се пие ако се разболееш, защото и на сиофора пише, че не може НСПВС.

Не го знаех. Майка ми си пие, при нужда, за ставни болки. Не е имало проблем.

# 426
Познатите ми които са на метформин вземат ибупрофени и подобни при нужда, но колко е правилно това не знам. Най-добре с лекаря да се изговори това или поне в аптеката да се пита за съвет.

# 427
Ами аз предполагам, че при инцидентно вземане на такова лекарство няма да има проблем. Но все пак исках да съм сигурна, че в началото листовката на сиофора много не наплаши. Следващият път със сигурност ще попитам.

# 428
  • София
В 6-та и в 9-та седмица са. Ще говоря с лекарката са хистероскопия, ако сега не излезе нищо пак.

Ако загубата започва с кървене, по-вероятно да е полип - понеже пречи на закрепването на плацентата за лигавицата. С около 10-20 дни разлика в загубите може да е полип.
Ако е липса на сърдечна дейност и подобни - по-вероятно да трябва да търсиш другаде.
Успех! Heart Да знаеш, че по Рождество стават чудеса Heart

# 429
Благодаря! Спира сърдечната дейност, предполагаме засега или имунологичен проблем, или генетичен. Затова се опитвам да направя всичко, че да са ми добре яйцеклетките.
Кажете ми, ако си сипя едно вино довечера, ще има ли проблем с хапчето?

# 430
Е, едва ли да се гътнеш, особено от веднъж... но и едва ли сериозно очакваш някой да ти каже че няма проблем да пиеш хапчето и алкохола заедно. То и не става ясно дали питаш за веднъж по някакъв повод или за редовна чаша вино с вечерята, че и това не е едно и също.
В крайна сметка пък прецени си кое ти е по-важно, ние тук и да ти кажем че всяка си пийва докато е на метформин, това пак не значи че е добра идея.

# 431
Здравейте и от мен Simple Smile Записвам се и аз в редиците - правих обременяване с глюкоза лятото и ето това са ми резултатите.
Скрит текст:
Тогавашната ми ендокриноложка ми каза единствено да си пия инозитола (той ми беше предписан от репродуктивен специалист, но то бях спряла 5 дни преди изследването). За жалост направих втори аборт и при консултация с нов ендокринолог, тя директно ми предписа глюкофаж до бременност, защото според нея инсулинът има отношение към абортите.
Скрит текст:
Аз съм 50кг и 164 см, преди спортувах страшно много, но покрай всичките ми неуспешни бременности режимът ми за спорт много се развали. Ще ми отнеме може би около месец да вляза пак в ритъм, храната също мога да я оптимизирам.
Ще се радвам обаче да споделите мнение колко е зле положението Simple Smile
И също така - имам хиляди неща, които ме притесняват с тоя глюкофаж - ако ме боли глава и пия парацетамол/аналгин, ще стане ли нещо? Ами ако изпия една чаша вино на вечеря, когато взимам и хапчето, проблем ли ще е? Ами ако някоя вечер го изпусна?
Извинявам се, че стана дълго 😇
Инсулинът на първи час се покачва около 20 пъти спрямо стойността на гладно (би трябвало да е около макс 5 пъти). На гладно също стойността не е оптимална.
Аз бих избягвала алкохол заедно с хапчето, а още повече при опити за бебе.
Пожелавам успешна бременност!

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 19:56 от dolce miele

# 432
Правилно, не уточних Simple Smile За съвсем инцидентна чаша вино говоря, просто аз съм много предпазлива, като става дума за лекарства.
Иначе при всички положения ми е ясно, че не е препоръчително, аз така или иначе не пия заради опитите, ама сега сме в почивка, а довечера имаме повод.

# 433
Доста хора пропускат хапчето ако имат повод и знаят че ще пият малко алкохол. Не съм убедена и това колко е правилно, а и не е съвет който тук бихме могли да ти дадем. Повечето го вземат предимно за друго а не за репродуктивни проблеми, идея си нямам в случая доколко би повлияло едно пропуснато.
Накрая пак ще е каквото ти си решиш, защото си е твоето тяло и твоите опити да имаш дете, друг не може да отговаря.

# 434
Здравейте, бременна съм в 23 г.с. Правих обременяване с глюкоза по препоръка на АГ, и ми предстои консултация с ендокринолог. Някой може ли да коментира изследванията ми до тогава.. Главно ме изпращат на ендокринолог заради инсулина на 60м.

Общи условия

Активация на акаунт