Инсулинова резистентност - тема 2

• 23 216
  • 768
  •   2
Отговори
# 435
Здравейте, бременна съм в 23 г.с. Правих обременяване с глюкоза по препоръка на АГ, и ми предстои консултация с ендокринолог. Някой може ли да коментира изследванията ми до тогава.. Главно ме изпращат на ендокринолог заради инсулина на 60м.

Аз не съм специалист, но ми се струва, че са добре тези резултати и не говорят да има ИР.

Моят инсулин на гладно беше почти 20, а кръвната ми захар 6.

# 436
Здравейте, бях във Вашата ситуация съвсем наскоро. Оказа се, че инсулин НЕ СЕ пуска по време на бременност, защото по принцип е завишен при бременните. Бях на ендокринолог, който потвърди това и на подобни резултати на Вашите ми каза, че всичко изглежда перфектно.

Здравейте, бременна съм в 23 г.с. Правих обременяване с глюкоза по препоръка на АГ, и ми предстои консултация с ендокринолог. Някой може ли да коментира изследванията ми до тогава.. Главно ме изпращат на ендокринолог заради инсулина на 60м.

# 437
  • Бургас
На мен резултатите ми изтлеждат съвсем ОК като за бременна жена. А каква е причината да ви правят това изследване. Имате някакви оплаквания ли?

# 438
На мен резултатите ми изтлеждат съвсем ОК като за бременна жена. А каква е причината да ви правят това изследване. Имате някакви оплаквания ли?
На феталната се видяха околоплодни води над средните стойности и главно за да изключим ГД и ИР.

# 439
Те обременяване си правят на бременни, никак не е рядкост, просто инсулина обикновено хич не го и гледат а гледат КЗ заради евентуален гестационен диабет. Но и да има причини лекарят да иска да види и него, трябва той да си го тълкува тоя резултат. Нормите дето ги знаем, са категорично за небременни.

# 440
Нормални ми изглеждат резултатите като за бременност. Аз бих пуснала и гликиран хемоглобин, ако имам съмнения за ГД.

# 441
Много ви благодаря на всички за отговорите и препоръките. Ще видя все пак какво ще каже и ендокринолога и дано няма нищо притеснително. 🤗

# 442
Най-добре така, със сигурност не е случай като на нас повечето, няма никакъв смисъл да те шашкаме без нужда, при положение и че не са едни и същи нормите за нас и за теб в случая. Спокойствието ти също ти е важно, пази си го доколкото можеш.

# 443
И на мен ми изглеждат добре резултатите. КЗ се връща на изходна позиция на втори час, а инсулинът не е висок.

# 444
И за мен са добре резултатите.

# 445
Здравейте, момичета! И аз вече съм за тази тема.Изследванията ми показват много завишен инсулин на първия час. Засега смятам да го регулирам  само с хранителен режим и движение. Ендокринологът ми е съгласен с това. Не знам при тази кръвна захар дали да си купувам глюкомер и да я следя. Какво ще ме посъветвате?

# 446
Аз съм новичка в темата и със сигурност другите имат много повече опит, но да си кажа моето мнение. Инсулинът не е най-оптимален, но за мен категорично не е “много завишен”. Според мен с подобряване на навиците - спорт и хранене, ще го оптимизирате супер бързо. Може да попитате лекаря за инозитол - хранителна добавка, която действа добре на инсулиновата чувствителност.
За глюкомер също смятам, че е излишно.

# 447
Глюкомер не е задължителен, но ще те ориентира кои храни ти понасят и кои не.
Ако не те притеснява боцкането на пръстите, за мен си заслужава да се провери кое как. Често се заблуждаваме, че една хапка от нещо няма да ни бутне, а се оказва че не е точно така.
По-добре да се мери с глкомер, отколкото да се разчита на гликемичен индекс таблиците, които се размятат често.

# 448
За мен всичко това е ново  и въпросът ми може би е глупав, но колко време след храна да меря с глюкомер? Благодаря!

# 449
Зависи от това каква е храната. Ако е комбинация от мазнини и въглехидрати, моче и чак на 4-ти час да е пика. Обикновено на първи и втори, ако видиш че започва да спада на втори, няма нужда да мериш повече за това хранене. А и на гладно преди да се нахраниш също, за да имаш база за сравнение.

Общи условия

Активация на акаунт