Инсулинова резистентност - тема 2

• 23 143
  • 768
  •   1
Отговори
# 525
Преди ОГТТ не трябва храненето да е кето. Има си условия, при които се провежда изследването, а те включват кога да е последното хранене преди изследването, по колко вгх минимум трябва да се ядат в седмиците преди това и др. Спазени ли са тези условия?

# 526
Нормално е при спазване на кето хранене, резултатите от наливане с толкова глкоза да са по-зле.
Първо изобщо не трябва да се прави повече натоварване, при условие, че храненето е с ниски ВХ. Това изследване е за хора които си ги ядат. След това, само на гладно инсулин и Кз са достатъчни.
Второ, кето некето десертите са противопоказни, защото поддържат вкуса към сладкото. Сама виждаш.
Трето, ядките не са за наяждане. Ако не можеш да се контролираш, не ги ядеш изобщо.
Четвърто, докторът е идиот (без извинение).
Пето, трябва ти К2 не К1 с вит.Д
 и Шесто, какво значи на другите помага на теб не? В какво се изразява непомагането?

# 527
Нормално е при спазване на кето хранене, резултатите от наливане с толкова глкоза да са по-зле.
Първо изобщо не трябва да се прави повече натоварване, при условие, че храненето е с ниски ВХ. Това изследване е за хора които си ги ядат. След това, само на гладно инсулин и Кз са достатъчни.
Второ, кето некето десертите са противопоказни, защото поддържат вкуса към сладкото. Сама виждаш.
Трето, ядките не са за наяждане. Ако не можеш да се контролираш, не ги ядеш изобщо.
Четвърто, докторът е идиот (без извинение).
Пето, трябва ти К2 не К1 с вит.Д
 и Шесто, какво значи на другите помага на теб не? В какво се изразява непомагането?

За витамина съм объркала - к2 пия. А непомагането се изразява в това, че КЗ, HOMA индексът и гликираният хемоглобин са скочили нагоре, вместо да спаднат или поне да се задържат на същото ниво. Преди като си мерех вкъщи сутрин захарта беше до към 5,5, а сега е 6 и нагоре.
За ядките и десертите си взимам бележка, май наистина ще е по-лесно да ги отрежа тотално.

# 528
  • Sofia
Парушева, плодове ядеш ли?
И режимните десерти какво съдържат?

# 529
Какви са тези десерти, пици с овес и въобще защо се търсят някакви софт версии на същите вредности?

# 530
6 м не са много, макар че не са и малко време. Нещо в режима куца, щом показателите се влошават, от друга страна има свалени кг.
От дадената информация, е трудно да е прецени какво не е наред, освен изброеното. Явно храненето не е чисто и освен излишествата от кето сладкиши и ядки, има промъкнали се и други неща. Може (вероятно) да има и други фактори.

# 531
Нещо ми е съмнително като прочета кето, ама то с ядки и с млечни в големи количества и редовно... На днешно време вече и на странни неща казват все кето, а те нямат много общо...
За протокола, аз самата не съм на кето, но и не твърдя че съм де.
Редовно сладки неща наистина не е особено добре. Едно че навикът да търсиш и да ядеш сладко си остава, друго че и подсладители дето не са захар пак може да вдигат инсулина.
От телефона малко на диагонал ги гледам но на мен ли ми се привижда или има разлика 10тина пъти в инсулина на гладно в двете изследвания?

# 532
Добро утро, днес закусих яйца със спанак и сирене + пуешка шунка и домати. Изчих една чаша айрян и след това кафето. За кафето взех бадемово мляко, ама то там капвам толлова малко, че е все едно какво ще е, ама айде..
Хубав ден момичета

# 533
Сутрин като огладнея хапвам някоя лъжица тахан
иначе тези дни меря КЗ 4.7 на гладно
от 5 до 5.7 два часа след хранене

# 534
Здравейте, бях на контрола след пет месеца нисковъглехидратно хранене и три месеца глюкофаж - 1 табл. 750 мг на ден. Това са резултатите. Как ги тълкувате? Добре ли е гликиран хемоглобин 5 или трябва да се търси още намаляване. Инсулин 6,29, КЗ 5.35.
Май витамин B12 и магнезий не са оптимални, въпреки че приемам ( спрях ги пет дни преди изследването, така знам…)
Приемам и хормон 25 гр за ЩЖ

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 16:28 от Avi_

# 535
  • 🌊
За A1C-то - 5 е добър резултат. Аз имах 5.1 в началото, но всичките ендокринолози бяха на мнение, че е добър резултат. Сега е на 4.6% като казаха да имам едно на ум, че и много ниско не е на хубаво.

# 536
Avi_, а с какви резултати сравняваме сегашните?🙂 В норма са сегашните резултати. Разбира се, инсулин и КЗ могат да бъдат и още по-оптимални (по-важното е какво се случва с тях след хранене).

# 537
Да ви споделя един профил в Тик Ток за упражнения. Страхотни са според мен, сутрин или вечер, правя ги от няколко дена и се чувствам супер. Не прекалявам....😉😉😉 за сега се справям с около 5-6 клипчета и край, но с времето ..
Това е профила, ако искате вижте го

# 538
След хранене меря от време на време КЗ. До 5.7 се качва средно.
Сравняваме с това натоварване с глюкоза, но то е от Геника (сега пуснах в Бодимед). Честно казано ми се струва, че натоварването може да е малко изкривено, защото преди него вече бях започнала нисковъглехидратно хранене.

Avi_, а с какви резултати сравняваме сегашните?🙂 В норма са сегашните резултати. Разбира се, инсулин и КЗ могат да бъдат и още по-оптимални (по-важното е какво се случва с тях след хранене).

# 539
Е, ако правиш натоварване си има определено как се прави и то не е директно от НВ храненето. Поне няколко дни преди това се вдигат въглехидратите.

Общи условия

Активация на акаунт