Инсулинова резистентност - тема 2

• 23 131
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
ИР няма лекуване, нали?
Като  се храниш нисковъглехидратно, овладяваш КЗ и инсулин, като започнеш с въглехидратите всичко се връща.
Тогава какъв е смисъла от натоварването с глюкоза, то е ясно, че като те натъпчат със захар, изследванията ще са в небесата, нали затова си на диета.

# 541
Май няма и азз вззех до такива иззводи да стигам. С правилно хранене и движение се овладява. Аз примерно съм и на Глюкоф@ж. След като го спра ще видим калво ще стане с резултатите. Откакто съм започнала с глюкофажа и 'диетата' не съм правила изследвания. Диетата е в кавички, защото реално аз не съм променила много, това натоварване съм го правила  веднъж и повече определено няма да повторя.

# 542
Аз последните дни като че ли съм по-замаяна  и започвам да си мисля, че е от Глюкофажа. На мен КЗ ми е ок по принцип (на гладно - 4.8, на 60 мин - 7.7, на 120 мин - 3.6) , инсулинът не ми беше оптимален (на гладно - 9.89, на 60 мин - 185!!, на 120 мин - 33). Ако измеря кръвна захар на гладно, ще покаже ли нещо или трябва глюкомер да взимам? Защото аз доста намалих въглехидратите заедно с почването на таблетката и не знам дали не е прекалено агресивно.
Иначе се опитах да си спомня колко въглехидрати съм яла дните преди изследването, със сигурност не съм ги била ограничила, амаааа 150 гр не знам дали мога да докарам по принцип Simple Smile

# 543
Незнам дали е от Глюкофажа, аз на моменти се чудя дали изобщо ми действа това лекарство. Никакви странични ефекти, нищо различно от преди, освен че имам повече енергия. Но това може да се отдаде и на тренировките. Кой знае  тоя Глюкофаж какво работи при мен, ама го пия.

# 544
Аз последните дни като че ли съм по-замаяна  и започвам да си мисля, че е от Глюкофажа. На мен КЗ ми е ок по принцип (на гладно - 4.8, на 60 мин - 7.7, на 120 мин - 3.6) , инсулинът не ми беше оптимален (на гладно - 9.89, на 60 мин - 185!!, на 120 мин - 33). Ако измеря кръвна захар на гладно, ще покаже ли нещо или трябва глюкомер да взимам? Защото аз доста намалих въглехидратите заедно с почването на таблетката и не знам дали не е прекалено агресивно.
Иначе се опитах да си спомня колко въглехидрати съм яла дните преди изследването, със сигурност не съм ги била ограничила, амаааа 150 гр не знам дали мога да докарам по принцип Simple Smile
Еднократно само на гладно няма да ти даде кой знае каква информация.
Всъщност какво искаш да научиш? Дали метформина ти сваля много захарта ли?

# 545
Еднократно само на гладно няма да ти даде кой знае каква информация.
Всъщност какво искаш да научиш? Дали метформина ти сваля много захарта ли?
Да, точно. Защото той и инсулинът ми си я сваля реално, просто той е в повече.

# 546
Не мисля, че ще получиш конкретен отговор, ако мериш само захар на гладно. И с глюкомер да мериш, пак не е сигурно, освен ако не правиш хипогликемии и пак не е сигурно.
Не знаеш дали свалянето е заради хапчето или заради режимното хранене или комбинацията от двете. Аз и за това не смятам, че е добре да се започват и двете едновременно.
Единственя вариант е да спреш хапчето и да видиш, дали ще има подобрение в симптомите. Меренето с глюкомер ще ти даде единствено допълнителни данни.

# 547
Благодаря ти Simple Smile
Според мен моите стойности са си като за режимно хранене и повечко спорт (аз спортувам доста, просто имах няколко месеца намалено движение заради травма, бременност, аборт). Тия стойности са точно като почвах да се раздвижвам след травмата, та сигурно и това е имало значение. Пък и нали ме сложиха на глюкофаж, защото високият инсулин влияел на качеството на яйцеклетките, а аз съм с два аборта.
Ще видя как се чувствам следващите дни, после може да пропусна 1-2 дни да го пия и да видя има ли промяна. Ако да - ще тичам при ендокриноложката да казва какво правим.

# 548
Да, в твоят случай може би е добре да се консултираш с лекря, който ти е изписал лекарството. Не е хубаво обаче да правиш хипогликемии, ако такъв е случая и или да ти коригират дозата или да пробваш без хапче. Все пак, щом борбата е а бебе, трябва да си по-внимателна в подхода.

# 549
Парушева, плодове ядеш ли?
И режимните десерти какво съдържат?

Плодове хапвам рядко, но винаги по малко и след хранене - примерно половин или една ябълка, половин грейпфрут. Другите са боровинки и малинки.
Десертите са с кокосово, бадемово брашно, яйца, стевия+еритритол, неподсладена сметана, крема сирене, понякога и черен шоколад.

# 550
Няма значение, че е след хранене плода. Ако е след хранене, може да вдигне захарта по-малко, но ще ти я държи повишена за по-дълго време.
Според мен, от това което прочетох, прекаляваш млечните и подсладителите, вероятно и с плодовете.
Коригирай тези трите за 2-3 месеца и провери как е.

# 551
Незнам дали е от Глюкофажа, аз на моменти се чудя дали изобщо ми действа това лекарство. Никакви странични ефекти, нищо различно от преди, освен че имам повече енергия. Но това може да се отдаде и на тренировките. Кой знае  тоя Глюкофаж какво работи при мен, ама го пия.

Аз съм точно месец на Глюкофаш и не виждам абсолютно никакво въздействие от него. Всичко си е както преди. Нито ми е намалял апетита, нито съм се разстроила първите дни като го вземах. (Щото лекарката ме предупреди аз този страничен ефект).

# 552

Аз съм точно месец на Глюкофаш и не виждам абсолютно никакво въздействие от него. Всичко си е както преди. Нито ми е намалял апетита, нито съм се разстроила първите дни като го вземах. (Щото лекарката ме предупреди аз този страничен ефект).

Защо Глюкофажа да намалява апетита?
За растройството е ясно, то е страничен ефект. И добре, че го нямате че е ужасно гадно.

# 553
И аз нямах никакво разстройство, абсолютно нищо, може би кръвното ми е по-ниско незнам често ми се вие свят сутрин, но аз съм с много ниско кръвно по принжип. Свалих по-бързо кг. с него определено, но и без него щях да ги сваля. За сега го пия, по едно на ден съм, не ми пречи, действително има за какво да ми го изпише лекаря, така че до следващия преглед спазвам всичко и ще видим.
Аз признавам не съм толкова стриктна като вас, прияжда ми се сладко като рече да ми идва, от време на време купувам от щанда за диабетиците нещо, я шоколад, я друго...чета какво да ям, какво да не ям. Понякога се обърквам ям нещо дето не е трябвало. Започнах повече да свиквам с времето. Спрях всякакви диети, започнах просто да си променям навиците, лека полека. То така ще си я карам до живот, така че готови режими ги махнах хич не ги гледам.

# 554
Аз също си спазвам това, което ми е написала докторката, та ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт