Витамин B12 - тема 11

• 18 252
  • 395
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Благодаря, bebeshok. Към какви нива на B12 се целите? Питам за възрастен, не за дете.

Аз приемах подезичните таблетки на Solgar и Natural Factors. Наскоро установих, че в iHerb Solgar е много, много по-достъпен. При мен хомоцистеинът също беше леко повишен (8,7) и се надявам след приема на Метилкобаламин да е влязъл в норма. Скоро ще ги изследвам.

# 376
Изследвай месец и половина след прием.
Виж на първа стр. таргетни стойности.

# 377
Благодаря, bebeshok. Към какви нива на B12 се целите? Питам за възрастен, не за дете.

Аз приемах подезичните таблетки на Solgar и Natural Factors. Наскоро установих, че в iHerb Solgar е много, много по-достъпен. При мен хомоцистеинът също беше леко повишен (8,7) и се надявам след приема на Метилкобаламин да е влязъл в норма. Скоро ще ги изследвам.
600-800 pg/ml, като с таблети повече от 560-70 не съм постигала при прием 3м.
Хомоцистеина аз го държа под 5,вдигне ли се над това, включвам режим на хранене и Омега 3 и 6.

# 378
  • София
bebeshok, моля споделете за режима на хранене при повишен хомоцистеин. Аз приемам омега 3, но не съм от най-редовните. Чела съм, че хомоцистеинът е рисков фактор за Алцхаймер и сърдечно-съдови.

# 379
  • София
bebeshok0326, и аз се интересувам от диетата и Омега 3 и 6. Ако решите да споделите в темата би било полезно за всички.

# 380
Няма режим или поне аз не знам за точен такъв.На базата на проба- грешка през годините съм установила за себе си, че когато повечето показатели ми се влошат, не зависимо какви или ми се обострят алергиите, много добре се повлиявам от АИП, като наблягам на рибата.Старая се да го спазвам на 15-18 месеца за поне 3м стриктно.

# 381
  • София
Взимате ли В-комплекс заедно с В12?
Говорим си с GPT и той ми прави схема на прием и казва да започна с В-комплекс и на следващата седмица да добавя В12 (похвали ми Hydroxocobalamin), на още по-следващата метилфолат.
Доколкото схванах вие си вземате само В12.
Ето ги моите резултати:
Vitamin B12=Cobalamin - 204 pg/ml (range 187 - 883)
Folic acid=Vitamin B9 - 8.5 ng/ml (range 3.1 - 20.5)
Total L-homocysteine - 9.83 umol/l (range 4.44 - 13.56)

Дава ми 1000мкг хидрокси или 500мкг метил форма В12
400 мкг метилфолат
В-комплекс 50 Солгар (или с подобен състав, но той има фолиева к/на)
Няма ли да стане много фолат, а той дори е в нормални граници?

# 382
Абе хора какъв чат GPT  питате! Не четете ли какво става с неговите съвети? Един се беше натровил с  натриев бромид , като заместител на готварска сол, друг психясал, за  какви ли не случаи пишат вече.
НЕ се консултирайте с AI !!!

# 383
  • София
Взимате ли В-комплекс заедно с В12?
Говорим си с GPT и той ми прави схема на прием и казва да започна с В-комплекс и на следващата седмица да добавя В12 (похвали ми Hydroxocobalamin), на още по-следващата метилфолат.
Доколкото схванах вие си вземате само В12.
Ето ги моите резултати:
Vitamin B12=Cobalamin - 204 pg/ml (range 187 - 883)
Folic acid=Vitamin B9 - 8.5 ng/ml (range 3.1 - 20.5)
Total L-homocysteine - 9.83 umol/l (range 4.44 - 13.56)

Дава ми 1000мкг хидрокси или 500мкг метил форма В12
400 мкг метилфолат
В-комплекс 50 Солгар (или с подобен състав, но той има фолиева к/на)
Няма ли да стане много фолат, а той дори е в нормални граници?
Не, не взимам

# 384
Предполагах, че пак съм в долната граница, започна да ми капе косата, а така става винаги когато в12 е нисък. При вас наблюдавате ли косопад? Та пак ще започвам с инжекциите. Към тези които го набавят по този начин каква схема спазвате . Преди година поставих три всяка седмица по една и достигнах около 600, сега съм на 330

# 385
  • София
Аз бях с 200 преди месец, преди 4 години пак съм го мерила и пак беше толкова. Косата ми е доста гъста. Мисълта ми е, че може би не е от това. Може от желязо, но моето е 12 при долна граница 9, и пак не влияе върху окосмението.
Имам близка, която се лекува от косопад в чужбина, явно е доста по-комплексно отколкото си мислим.

# 386
При мен при ниско желязо и Б12 пада косата.Моята си е тънка по принцип, та като паднат показателите става ужас.

# 387
При мен косата капе от ниските нива на Б 9.
Относно инжекциите много зависи какъв препарат ще използвате.Аз използвам хидроксиколбамин 2500мкг,първоначално слагах по една инжекция на 3 месеца,сега съм веднъж годишно

# 388
В Турция има ли хидрокси инжекции?

# 389
При мен косата капе от ниските нива на Б 9.
Относно инжекциите много зависи какъв препарат ще използвате.Аз използвам хидроксиколбамин 2500мкг,първоначално слагах по една инжекция на 3 месеца,сега съм веднъж годишно
Да, този вид ползвам и аз. Еднократно веднъж годишно, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт