Витамин B12 - тема 11

• 18 787
  • 409
  •   1
Отговори
# 405
Аз пия такъв, по 1 табл. дневно за 3 месеца и си наваксвам дефицита. Но при мен пада под долна граница.
Приемам го заедно с топ фолат и вит. В6. Проблемът ми е повече с фолиевата, заради мутация и това е комбинацията, която трябва да се приема.

# 406
  • София
И такъв съм взимала и сега взимам само, че Б комплекс. Никога не видях “повече енергия” както уж ми казваха, че ще се случи след прием Б12…

# 407
И аз съм го приемала. Усещала съм повече енергия, но също така и акне по лице, шия и гръб (нещо, което по принцип нямам), и както казах нервни кризи, избухвания и нервност по незначителни причини и никой доктор не го взема предвид всичко това. Също съм под долна граница.

# 408
При прием на Б12 и аз съм имала акне. Обсъждано е в темата, при натрупване, определени видове Б12 водят до пъпки.
За нервност не мога да кажа. Аз го пия и излизам на вън т.е. имам голяма активност след приема му и може би тази енергия или нервност която дава ги изразходвам. Пробвайте да го пиете преди физическа активност.

# 409
  • София
Няма проблем да се пият по-ниски дози. Не е като вит. Д, нивата на който падат през зимните месеци, и ако приемаш много ниска доза, все едно нищо не правиш.

Общи условия

Активация на акаунт