Витамин B12 - тема 11

• 19 672
  • 415
  •   1
Отговори
# 390
При мен косата капе от ниските нива на Б 9.
Относно инжекциите много зависи какъв препарат ще използвате.Аз използвам хидроксиколбамин 2500мкг,първоначално слагах по една инжекция на 3 месеца,сега съм веднъж годишно
Да, този вид ползвам и аз. Еднократно веднъж годишно, така ли?
Няма универсална рецепта, и а контрола.Слагате, след месец и нещо правите контрола за да видите резултатите и според тях определяте дали ще слагате още или ще изчакате.При мен първата година съм правила контроли на 3 месеца и организма ми искаше още и още.В момента съм на една инжекция годишно,но това показват контролите.При вас може да е различно.

# 391
При мен косата капе от ниските нива на Б 9.
Относно инжекциите много зависи какъв препарат ще използвате.Аз използвам хидроксиколбамин 2500мкг,първоначално слагах по една инжекция на 3 месеца,сега съм веднъж годишно
Да, този вид ползвам и аз. Еднократно веднъж годишно, така ли?
Няма универсална рецепта, и а контрола.Слагате, след месец и нещо правите контрола за да видите резултатите и според тях определяте дали ще слагате още или ще изчакате.При мен първата година съм правила контроли на 3 месеца и организма ми искаше още и още.В момента съм на една инжекция годишно,но това показват контролите.При вас може да е различно.
А в какви нива поддържате стойностите на В12?

# 392
  • София
bebeshok, правите ли пауза от витамин В12 преди контролата? Ако да, колко време?

# 393
Държа 600-800 pg/ml,като при последното слагане много дълго време беше над нормата(някъде към 7-8м) и чак след това започна да пада.Скоро ми предстои контрола, предполагам че нивата все още ще са добре, защото много бързо проявявам симптоми, ако не са.
Задължително правя пауза дали от прием през уста или инжекция до контролата-минимум месец.Правила съм си експерименти къде на своя глава, къде по лекарско предписание(пускала съм кръв за друго и просто съм решила да погледна и Б 12), резултатите са фалшиво завишени.

# 394
Здравейте с включване и от мен 🙂
Витамин б12 ми е 335
Феритинин 150
Желязо 11,4
Хемоглобин 127
Дали има нужда да приемам б12 и коя според вас ? 🙂

# 395
Липсват мерни единици и граници на лабораториите.
Така нищо не може да се каже

# 396
Здравейте! Реших да си изследвам Б12. Излезе на долната граница. Харесах си на хапчета Б12 -метилкобаламин. В листовката пише по 1/2 таблетка на ден. Мислите ли  че това е достатъчно да се повиши нивото му? Приемам всякакви съвети.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 09:30 от mimche_ss

# 397
Не казвате колко мкг е опаковката.Няма как да знаем

# 398
Здравейте! Преди 3години приемах Б12 и тогава започнах да избухвам често, станах изключително нервна и раздразнителна, нещо което дотогава не ми се беше случвало до такава степен. След като го спрях тези състояния намаляха и постепенно изчезнаха, досега… Отново съм в дефицит и започнах прием преди две седмици и вече усещам как отново тия състояния се завръщат, все още не с такава сила, но определено неща, на които не бих се впрегнала по принцип, в момента ме вадят неконтролируемо извън кожата ми. За себе си съм почти убедена, че е от приема на този витамин, но не знам какво мога да направя? Съмнявам се, че някой друг се е сблъсквал с това, но все пак бих се радвала да прочета някакво мнение, защото ми се струва като порочен кръг всичко това. Предния път смуках Б12 на Natural Factors, после спрей на Бетър Ю. В момента също съм на спрея и дори само с 2 впръсквания, за да може постепенно да се натрупва и да не се получава някакъв шок, но отново се стигна дотук. Също така и защото получавам ужасно акне от дълъг прием на високите дози.

# 399
Много странно. Дефицитът на Б12  води до нервно напрежение и след прием то се оправя. Аз лично го почувстах при първия прием на Б12. Бяха ми се разтропали нервите и се успокоиха. След това не съм имала такова напрежение, но приемам от време на време.
А ти споделяш за обратното.

# 400
Да, знам, че е странно, защото трябва да е ефекта точно обратния. Но наистина не бях изпадала никога в такива нервни кризи, както тогава и както днес леко загатна. Започва с изнервяне за нещо съвсем дребно и усещам как цялата ме облива гореща вълна и започвам да се карам с  мъжа ми все го отнася горкия 😂

# 401
  • София
Не е странно, точно за това ме предупредиха. Аз взех едни мултивитамини с 1000 единици метилкобаламин, и трябва да режа капсулата, за да примем по половин на ден, защото иначе ме разтреперва.
Препоръчаха ми Хидроксокобаламин като по-малко изнервящ. Взех от iherb.

# 402
Това което аз установих е че при всеки човек приема на витамини може да влияе различно. При мен например прием по 1000 единици метилкобаламин на ден започва едно замайване и световъртеж, не силно но определено го има. Така съм и с големи този Д3+К2, ако приемам над 5000 единици на ден, започва замайване в главата.

# 403
Тогава варианта е да мина на по-ниска доза, т.е. 1 впръскване = 300 mcg, но по този начин дали би имало ефект? Или да потърся хидроксокобаламин, но в каква дозировка?

# 404
Не казвате колко мкг е опаковката.Няма как да знаем

Този

Общи условия

Активация на акаунт