Витамин B12 - тема 11

• 18 259
  • 395
  •   1
Отговори
# 390
При мен косата капе от ниските нива на Б 9.
Относно инжекциите много зависи какъв препарат ще използвате.Аз използвам хидроксиколбамин 2500мкг,първоначално слагах по една инжекция на 3 месеца,сега съм веднъж годишно
Да, този вид ползвам и аз. Еднократно веднъж годишно, така ли?
Няма универсална рецепта, и а контрола.Слагате, след месец и нещо правите контрола за да видите резултатите и според тях определяте дали ще слагате още или ще изчакате.При мен първата година съм правила контроли на 3 месеца и организма ми искаше още и още.В момента съм на една инжекция годишно,но това показват контролите.При вас може да е различно.

# 391
При мен косата капе от ниските нива на Б 9.
Относно инжекциите много зависи какъв препарат ще използвате.Аз използвам хидроксиколбамин 2500мкг,първоначално слагах по една инжекция на 3 месеца,сега съм веднъж годишно
Да, този вид ползвам и аз. Еднократно веднъж годишно, така ли?
Няма универсална рецепта, и а контрола.Слагате, след месец и нещо правите контрола за да видите резултатите и според тях определяте дали ще слагате още или ще изчакате.При мен първата година съм правила контроли на 3 месеца и организма ми искаше още и още.В момента съм на една инжекция годишно,но това показват контролите.При вас може да е различно.
А в какви нива поддържате стойностите на В12?

# 392
  • София
bebeshok, правите ли пауза от витамин В12 преди контролата? Ако да, колко време?

# 393
Държа 600-800 pg/ml,като при последното слагане много дълго време беше над нормата(някъде към 7-8м) и чак след това започна да пада.Скоро ми предстои контрола, предполагам че нивата все още ще са добре, защото много бързо проявявам симптоми, ако не са.
Задължително правя пауза дали от прием през уста или инжекция до контролата-минимум месец.Правила съм си експерименти къде на своя глава, къде по лекарско предписание(пускала съм кръв за друго и просто съм решила да погледна и Б 12), резултатите са фалшиво завишени.

# 394
Здравейте с включване и от мен 🙂
Витамин б12 ми е 335
Феритинин 150
Желязо 11,4
Хемоглобин 127
Дали има нужда да приемам б12 и коя според вас ? 🙂

# 395
Липсват мерни единици и граници на лабораториите.
Така нищо не може да се каже

Общи условия

Активация на акаунт