Витамин B12 - тема 11

• 19 492
  • 414
  •   1
Отговори
# 165
  • София
При дъщеря ми препоръчаха спрея на Better you. До колкото знам е доста добър.

# 166
Какви бяха стойностите при нея и след колко време приблизително се покачиха?
Имаше ли някакви симптоми на дефицита и забелязахте промяна при наваксването му?

# 167
  • София
Честно казано не помня вече какви бяха дефицитите, но понеже пускахме и други витамини реших да пусна и Б12. По принцип реших да ги пусна във връзка с болки в краката. Може би месец след започването на Б12 тя доста си промени храненето. Не знам точно на Б12 ли се дължи, но аз лично видях доста положителен ефект от приема му.

# 168
Какви бяха стойностите при нея и след колко време приблизително се покачиха?
Имаше ли някакви симптоми на дефицита и забелязахте промяна при наваксването му?
Не е към мен,но при дъщеря ми бяха около 180,навакса се трудно(покачваш едно,сваля се друго,спираш за пауза и отдъхваш,защото си постигнал целта,но на следващата контрола осъзнаваш,че пак нещата са тръгнали на зле и така близо 3г,докато организма и започна да се държи по-устойчиво).Симптоми колкото искаш,разлика имаше още след 7 ден първо емоционално,после говорно,двигателно и тн.
П.П и до ден днешен тя е на Better you.

# 169
Здравейте!
Имам разни притеснения около детето и личния лекар назначи кръвна картина,изследвахме и В12,който е доста нисък...Очаквам нейния коментар все пак,но под каква форма ще се усвои най-бързо  от организма и кой бихте ми препоръчали?

На колко е години детето ?
За деца долната граница е 160 пг/мл За над 6 години може един обикновен б комплекс по една две таблетка дневно. Не всички форми за възрастни са подходящи за деца.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 18:45 от LionKing

# 170
Здравейте! Има ли тук хора, които сами се поставят инжекции В12? Има ли някакви рискове?

# 171
Здравейте!
Имам разни притеснения около детето и личния лекар назначи кръвна картина,изследвахме и В12,който е доста нисък...Очаквам нейния коментар все пак,но под каква форма ще се усвои най-бързо  от организма и кой бихте ми препоръчали?

На колко е години детето ?
За деца долната граница е 160 пг/мл За над 6 години може един обикновен б комплекс по една две таблетка дневно. Не всички форми за възрастни са подходящи за деца.
На 10 години е,с храненето е много зле,говорим,говорим,но ефект няма.
Личната му лекарка назначи таблетки от 500мг. в продължение на 3 месеца ,след това отново да проверим нивото му.Има проблем с концентрацията.
bebeshok0326 напредък толкова бързо и в толкова много посоки само от наваксванетп на B12?Страшен калпазанин значи,чела съм по темата и знам,че би могъл да бъде виновник за много неща като цяло...

# 172
believe_ Борбата е близо 7ма година,работата е 7 от 7 дни,в най-лошите случай 5 от 7,не знам колко е бързо и колко е бавно,но предвид голяма част от поставените грешни диагнози и предположения за други,респективно търсени-това е най-малкото зло.

# 173
Здравейте, влизам в темата с молба за коментар. Това са ми изследванията от вчера. Малко се позагубих из тези референти стойности, защото за дефицитни явно се смятат различни, от тези дадени в лабораториите. Витамини и добавки не пия от +2 месеца. Имам и Хашимото, но никога не съм приемала лекарства за него. Благодаря предварително!

Имам и записан час за ендокринолог другата седмица.

# 174
Здравейте, влизам в темата с молба за коментар. Това са ми изследванията от вчера. Малко се позагубих из тези референти стойности, защото за дефицитни явно се смятат различни, от тези дадени в лабораториите. Витамини и добавки не пия от +2 месеца. Имам и Хашимото, но никога не съм приемала лекарства за него. Благодаря предварително!

Имам и записан час за ендокринолог другата седмица.
Витамин Д  е ниско заради Хашимото, нищо учудващо. Можете да взимате някаква добавка с Витамин Д да си попълвате резервите но това ще се повтаря защото основното заболяваме си остава нелекувано.

# 175
  • София
Кое заболяване визираш, че не е лекувано и с какво да го “лекува”? Хашимото ли?

# 176
Кое заболяване визираш, че не е лекувано и с какво да го “лекува”? Хашимото ли?
"Лекува" да се чете "грижа за пациента с левотироксин" ако има нужда, Не съм ендокринолог но при тези нива на антителата, ниското витамин д, едва ли е единственият проблем

# 177
  • София
Той левотироксина не намаля антитела Simple Smile Би трябвало да го знаеш. Ендокринолога също няма да тръгне да търси причина за тях. Това също го знаеш!
Хашимотото няма лечение нито левотироксина го “лекува” или пък поддържа. Със сигурност компетентните по въпроса са в друга тема.
Помогнете на жената за Б12

# 178
Той левотироксина не намаля антитела Simple Smile Би трябвало да го знаеш. Ендокринолога също няма да тръгне да търси причина за тях. Това също го знаеш!
Хашимотото няма лечение нито левотироксина го “лекува” или пък поддържа. Със сигурност компетентните по въпроса са в друга тема.
Помогнете на жената за Б12
Той няма да намали антителата или да го излекува, но ще подържа нормален клетъчен отговор. Витамин Б12 си е норма, освен ако не планира бременност.

# 179
I.R., не виждам защо трябва да скачаш така. nikidim написа, че има Хашимото, но не приема хормони. Така, че какво да търсят лекарите, след като има поставена диагноза вече.
Не виждам да е изследван Т3. Не зная кой пуска изследвания на всички, без него.
nikidim, по-добре си пусни и Т3 преди да отидеш при ендокринолога, за да ги имаш всичките.
Не виждам да е изследвана и фолиева киселина.

Стойността на вит.В 12 е малко нискя, в сравнение с таргетните стойности, препоръвани от д-р Кадъм. Можеш да ги видиш в първия коментар на 1-ва стр.
Не става ясно какви витамини и добавки си пила преди 2 месеца, дали са включвали В12, или други В. И ако да, в каква форма - цианкобаламин, метилкобаламин, хидроксикобаламин?

Общи условия

Активация на акаунт