RYANAIR - 27

• 39 175
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Някои хора тъпчат багаж в пликове от летищните магазини и вероятно такъв в бил случая.

# 121
  • Melmak
Много инфлуенсъри почнаха да правят видеа как си купуват нещо дребно от фришопа, после в торбичката блъскат вещи, които са техни, не са от фришопа. Виждала съм служители, които следят за багажа на гейта и просто гледат какво има в пликчето, ако е видно от фришопа няма проблем, но като са други лични вещи започват да правят забележки и това е нормално. Нискотарифните компании предлагат различни видове багаж - чекиран куфар, кабинен куфар 10 кг и т.н, които всеки от нас може спокойно да си закупи.

# 122
Ако такъв е бил случаят- има логика, но ако е било на общо основание, ми звучи като схема за събиране на пари( не става ясно от дадения пример във Виена защо не са признавали покупките да са отделно).

# 123
  • София
Ако такъв е бил случаят- има логика, но ако е било на общо основание, ми звучи като схема за събиране на пари( не става ясно от дадения пример във Виена защо не са признавали покупките да са отделно).

Някъде в правилата на Райън имали посочено, че покупката от дюти фрии е разрешен допълнителен багаж? Защото е практиката е такава, че наистина хората си купуват нещо дребно или пък в торбичка от предходно пътуване носят лични вещи, за да пренесат повече багаж от разрешеното.

# 124
Принципно, покупките от фрийшопа вървят отделно, извън позволения ръчен багаж и задължително трябва да се пази касовата бележка. Защото проверяващите на гейта имат право да проверят торбичката от фрийшопа и ако вътре има неща, които ги няма на касовата бележка, то те трябва да са вътре в багажа и мястото им не е в торбичката от фрийшопа.  Да, има клипчета в интернет, които показват "хитринки", но те са заобикаляне на правилата и просто се разчита на това, да няма стриктни проверки. Ако сте купили 2 неща от фрийшопа, но в торбичката имате 5 неща и това се установи от касовата бележка, тогава служителите на гейта имат пълното право да ви накарат останалите 3 предмета да ги върнете в багажа.
И както каза @RebelHeart, някои хора прибягват до глупостта да си бутат нещата от фрийшопа в ръчния багаж.

# 125
  • Melmak
Именно, като се види на касовия бон колко артикула са закупени, става ясно дали има шмекерии. Просто хората не желаят да си плащат за багаж явно, после служителите им виновни!

# 126
  • София
"Хитростта" на едни винаги е за обща сметка - закъснял полет.
Историята с торбичките от фрии шопа е много популярна вече и който е разчитал на нея, за да мине с по-тънка сметка - да има едно наум. Затова и се допълних в първия пост.

# 127
Специално пък Раян имат сравнително  евтино приорити/12-15-20Е/ и се чудя има ли смисъл да се правят тези гимнастики с покупки от фриишопа.
Преди около месец синът ми каза, че много са проверявали на нашето летище и са глобили доста хора. А позната разказва как на лондонското летище са ги карали даже връхните дрехи да си тъпчат в ръчния багаж.
Рискували сме и ние, пътували сме с претъпкани раници, ама вече не ми се правят експерименти, защото в крайна сметка сме тръгнали да си правим кеф, не да се притесняваме.

# 128
Това с връхните дрехи няма как да се случи. Просто много хора заобикалят правилата и после служителите са им виновни.

# 129
  • София
Е това за връхните дрехи вече ми се вижда прекалено. Все пак обличането е субективно - някои ходят много навлечени, други съвсем леко. А и може да има съществена разлика в климата на двете дестинации.

# 130
Тази година  и в двете теми се пише , че се засилват проверките за размера на ръчния багаж. И моят опит показва също все по-стриктно следене при всеки следващ полет. От 8 полета тази година( 5 Райън и 3 Уиз) преди седмица до Катания беше най-строго. На отиване с Райън трима- четирима изгоряха, но на връщане с Уиз всеки един беше помолен да си обърне гърба и да видят раницата...над 10-15  преди мен мериха в клетката, а колко глобиха в крайна сметка не знам , но бая разправии имаше...А най-странно е когато (почти винаги са сънародници) се изненадат , че трябва да си приберат малката чанта в раницата...все едно летят за първи път и не знаят правилата...Но пък за връхни дрехи , вързани на кръста не са правили проблем...поне до сега...

# 131
  • София
Не разбирам защо изобщо се коментират проверките. Нека има проверки, за да спре Бай Ганьо да тъпче до пръсване раницата си. Има ясно указани правила и трябва да се спазват. Просто и ясно.

# 132
Привет,
Един бърз въпрос- ще пътуваме 2ма възрастни и 2 деца. Ще имаме 1 голям куфар за чекиране и другото са малки ранички, дамска чанта и т.н. Това възможно ли е да се отбележи в една резервация? Когато избера датите и броя пътници, ми дава опции или само с ръчен багаж или с по 1 голям чекиран куфар на човек. Не ми трябва да плащам за 4 големи куфара, като имам само 1. Моля за съвет. Благодаря ви

# 133
Изберете ниската тарифа без куфари и после като ви попита добавете 1 куфар.
Разцъкайте сайта, като правите резервация и ще разберете доста неща.

За проверките, на всяка страница тук се пита с една допълнителна чанта (т.нар. дамска чанта) или с 3 см по-голям куфар дали ще мине, ми предполагам на всеки който пита има 3-4 човека, които не питат, а пробват, на нищо чудно да затегнат контрола Simple Smile

# 134
Привет,
Един бърз въпрос- ще пътуваме 2ма възрастни и 2 деца. Ще имаме 1 голям куфар за чекиране и другото са малки ранички, дамска чанта и т.н. Това възможно ли е да се отбележи в една резервация? Когато избера датите и броя пътници, ми дава опции или само с ръчен багаж или с по 1 голям чекиран куфар на човек. Не ми трябва да плащам за 4 големи куфара, като имам само 1. Моля за съвет. Благодаря ви
За мен чекирането на голям куфар означава ранно ходене и редене на опашки за чекиран багаж, късно тръгване заради чакане на лентата за багаж, а рискът от повреждане и недай Боже загубване не го коментирам. Аз бих купила приоритет и бих взела ръчен багаж. 2 малки куфара побират колкото голям и пак ще имате право на раница и дамска чанта.
Другото е както са ви писали да разцъкате и да добавите само на 1 куфар, а останалите да оставите с ръчен багаж.

Общи условия

Активация на акаунт