RYANAIR - 27

• 39 108
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
Аз така и нямах смелост да пробвам, но мои познати с бебето и акта за раждане са пуснали в Гърция. Или те поне така ми казаха.

# 46
  • Наблизо
Това според мен е лъжа..Просто няма как да стане или по някаква причина не са били проверени..

# 47
акт за раждане (според въпроса, не една жена каза) служи да се види, че това са родителите на детето
по принцип не е нужен, те си проверяват
дали може да се мине граница само с него не знам, но това не се пита
съвсем отделно на въпроса, Ирландия май е извън Шенген (поне беше доскоро) и за там проверките са по стария тертип.

# 48
Не само, ми и наземният персонал не е много в час и ми настояваха за паспорт при полет от Брюксел до Дъблин, щото с лична карта българи не можело, само за другите държави от ЕС можело. Ама се заинатих и след n на брой разговора се оказа, че и за българи можело с лична карта...

# 49
  • В полите на Витоша :)
Здравейте!
Както и при Уиз, сега и с Райън имам проблем с местата. Искам да купя 3 билета (2 възрастни и дете на 11 г.) без да закупувам места, но всеки път стигам до задължителен избор на места. Никъде не виждам опция да продължа без места. Моля за съдействие.

# 50
  • София
Здравейте!
Както и при Уиз, сега и с Райън имам проблем с местата. Искам да купя 3 билета (2 възрастни и дете на 11 г.) без да закупувам места, но всеки път стигам до задължителен избор на места. Никъде не виждам опция да продължа без места. Моля за съдействие.
До 12г ги водят деца със задължително закупуване на място на 1 родител, който ще седи до детето. За втория възрастен не е задължително да се закупи.

# 51
  • В полите на Витоша :)
Не знаех, благодаря! При Уиз беше безплатно и детето винаги е до един от нас.

# 52
  • на малък остров в океана

… Ирландия май е извън Шенген (поне беше доскоро) и за там проверките са по стария тертип.
Да, Ирландия не е в Шенген и има паспортен контрол, дори и когато кацаш от UK.

# 53
А когато се каца от Ирландия в UK няма никакъв контрол Simple Smile
P.S. поне така беше преди брекзит.

# 54
  • на малък остров в океана
И сега е така.

# 55
Да, Ирландия и Кипърската гръцка част са в ЕС, но не са в Шенген.
В същото време Норвегия, Лихтенщайн, Швейцария, Исландия и др. не са в ЕС, но са в Шенген.  В Тромсьо (Норвегия) видях полети за Швеция, Дания, Полша... без паспортна проверка. Но за Свалбард (най-северната точка на Норвегия) оп... паспортна проверка, и там се редиш на същата опашка с хората за Великобритания например. А защо вътрешен полет в Норвегия е с паспортна проверка?  Като замръзне горе целият архипелаг Шпицберген и ... директно отиваш в Русия Grinning Белите мечки си джиткат между двете държави.

# 56
Райънеър стартира 48-часова светкавична разпродажба с 20% отстъпка за пътувания.
Скрит текст:
Райънеър, авиокомпания номер 1 в Европа, днес (30 октомври 2024 г.) стартира специална светкавична разпродажба с 20% отстъпка на полети през ноември до 18 декември, давайки на своите клиенти шанс да резервират билети на още по-ниски цени до над 240 дестинации в мрежата. Промоцията е в рамките на 48 часа, съобщиха от превозвача.

С настъпването на есента и удължаването на нощите, време е да се насладите на магията на сезона и да грабнете страхотна сделка (ако се осмелите) за някоя от най-популярните дестинации на Райънеър.

Мениджърът на Райънеър за Централна и Източна Европа и Балтика, Алиция Вуйчик-Голембиевска, заяви: „Нашата 48-часова светкавична разпродажба е достъпна за резервация от сега до полунощ утре (31 октомври) за пътуване през ноември до 18 декември.

С 20% отстъпка на полетите за пътуване през този сезон, няма по-подходящо време да резервирате следващото си пътуване тази есен и зима и да разгледате всичко, което Европа може да предложи. С водещите в индустрията над 240 дестинации на Райънеър, не бива да пропускате тази възможност. Резервирайте сега на Ryanair.com.”

Източник: https://travelnews.bg/bg/news/17302986581293/rayanear-startira-4 … pka-za-patuvaniya

Близо 30 души не бяха качени на полета на "Райънеър" за Лондон Станстед
Скрит текст:
На летище София близо 30 души с билет за полета до Лондон с нискотарифна компания не бяха качени на самолета.

Полетът е бил в ранния следобед, но не всички, които са имали билет, са били качени на борда. "Хоризонт" се свърза с един от пътниците . Ето какво разказа той за ситуацията:

"Чекирахме се, отидохме на пистата, наредихме се на опашката, почакахме си, почна едно суетене в екипажа и започнаха да пускат по някой друг и после казаха, че член от екипажа се е разболял рязко и не можели да приемат всички пътници, и около трийсет човека не ни допуснаха до борда. Самолетът си излетя и нас ни изхвърлиха тука на летището да чакаме някакво решение на "Райънеър", на летище София, на втори терминал. Чакаме вече два часа горе-долу, чакаме някой супервайзър да дойде да даде обяснение, обаче засега сме само с чакането".

Източник: https://bnr.bg/horizont/post/102068203/blizo-30-dushi-ne-baha-ka … aianear-za-london

# 57
Очевидно съм забравила много неща 🫣
Когато се чекираш за полета на връщане не ти иска никакви паспортни данни защото взема автоматично тези от полета на идване?
Благодаря

# 58
или е в Шенген и не трябват
така или иначе и когато ги искат са абсолютно излишни и не се гледат, та все едно
абе много се задълбавате, ако не иска едно нещо ще се радвам, вместо да се чудя защо

# 59
С молба за помощ.  Опитвам да чекирам пътник, но ми изписва "check in completed" и не мога да направя нищо. И реално не мога да го чекирам и да отпечатам бордна карта. Полетът е утре, в 19.00 часа. Има ли нещо ново?

Общи условия

Активация на акаунт