RYANAIR - 27

• 39 096
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Моля за извинение, но ще задам едно бързо въпросче тук, поради липса на друга тема.
Имаме пътувания с Луфтханза и Австрийските авиолинии. Билетите ни са с два багажа - салонен плюс малка чанта. Видях, че се предлагат запазени места, но бяха скъпи и като че ли само за определени места с допълнително място за краката. Дали имаме шанс без запазени места да сме един до друг? Пътувала съм с едната компания и преди, но имахме запазени места тогава.

С австрийските имаме 4 полета и винаги местата са били едно до друго без да заплащаме допълнително за тях. Мисля че, когато билетите за закупени заедно при тях винаги ви разпределя на съседни места.

# 616
  • София
Благодаря ви! И аз си мислех, че като не са нискотарифни компании, ще ни сложат един до друг.

# 617
Момичета, помагайте моля. Преди 2 дни купих билети от Малага за София и днес влизам да вида в профила ми резервацията и ми дава друг час на отлитане, който не ми е много удобен. Не са ми изпратени никакви нотификации нито на мейл нито на профила, просто виждам, че часа е променен. Мога ли да си поискам парите?

# 618
Ще ви пратят съобщение какво можете. Или пробвайте онлайн да видите какво ще покаже. Ако разликата е голяма, ще можете да откажете, ако не - няма.

# 619
Ние сме пътували с Луфтханза и тогава ни сложиха един до друг, за разлика от Уиз еър, които ни разделиха.
Естествено. Луфтханза не са лоукост, за разлика от Уизеър.
С австрийските имаме 4 полета и винаги местата са били едно до друго без да заплащаме допълнително за тях.
Същото. Austrian не са лоукост авиокомпания, за разлика от Уизеър.

Ценообразуването е на съвсем различен принцип. При лоукостовете имате евтин билет (базов) и доплащате за всяка една друга услуга отделно... като всичко е пожелателно. Докато при традиционните, националните авиокомпании.. в повечето случаи цената на билета включва някое екстри като храна, напитки, място по желание (невинаги), багаж (все по-рядко), обслужване на ръкав и т.н.

# 620
  • София
На мен миналата година ми промениха полета с повече от 4 часа и нямаше опция за отмяна. Даже и промяна не можеше, защото полетите бяха само в сряда и събота. Добре, че промяната на часа не ми пречеше особено.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 10:20 от миленка_д

# 621
  • СОФИЯ
Към момента австрийските авиолинии дават възможност за избор на места само ако си купил билет с чекиран багаж.

# 622
  • на село
Благодаря ви! И аз си мислех, че като не са нискотарифни компании, ще ни сложат един до друг.
На мен ми дадоха да си избера безплатно места, но ние имаме чекиран багаж. Не знаех, че само с чекиран багаж я има тая опция. От опит с други компании, винаги разпределят заедно при чек ин. Само веднъж ми се случи Емирейтс да изпратят мъжа ми на опашката, но имаше някакъв глич по време на онлайн чекирането и трябваше да почна наново.
Май има все още активна тема за Луфтханза.

# 623
Те пак си разпределят заедно, просто не можеш да избираш

# 624
  • Сливен
Здравейте!
Правя резервация за няколко човека, но само един от тях трябва да има запазено място и допълнителен багаж. Как мога да го постигна?
С багажа се справям, но за запазените места не ми дава възможност за различен избор на различните пътници. Или всички са със запазени места или никой.
Какъв е начина? Отделна резервация само за него да правя или има и по-добър, в който всички да сме на една резервация?

# 625
  • sf
Не виждам нужда всички да сте на една резервация.

# 626
  • на малък остров в океана
Току що пробвах и на мен ми позволи само на един да запазя място. След като запазя място, за този, който искам, натискам next flight и пак така. Като запазя място и за обратния полет натискам continue и продължавам нататък.

# 627
  • Сливен
Току що пробвах и на мен ми позволи само на един да запазя място. След като запазя място, за този, който искам, натискам next flight и пак така. Като запазя място и за обратния полет натискам continue и продължавам нататък.
Опитах няколко пъти по този начин, но не ставаше. Връщаше ме да избера запазено места и за останалите пътници, за да мога да натисна next flight. Накрая се предадох и направих отделни резервации. Но втората вече ми я дава с малко по-висока цена. Sad

# 628
  • на малък остров в океана
Не знам защо става така. При мен през приложението бутонът next flight си е активен по всяко едно време.

# 629
Опитах няколко пъти по този начин, но не ставаше. Връщаше ме да избера запазено места и за останалите пътници, за да мога да натисна next flight. Накрая се предадох и направих отделни резервации. Но втората вече ми я дава с малко по-висока цена. Sad
Само предполагам, че в процеса на първата ви резервация са се изчерпали билетите с по-ниска цена- например вие сте 4 човека, а е останал 1 билет на тази цена и след това може да не ви пуска да продължите. Не че има много логика да ви кара да избирате места за всички поради тази причина.

Общи условия

Активация на акаунт