RYANAIR - 27

• 39 088
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Привет на всички. При закъснение повече от 5 часа, мога ли да търся обезщетение? Летях, не се отказах, но висях с бебе на летището и това ми причини доста неудобства.

# 631
Може. Но зависи каква е причината за закъснението.

# 632
Да, трябва да е по вина на авиокомпанията закъснението, иначе не.

# 633
  • София
Обезщетенията са за закъснение над 3 часа при КАЦАНЕ, в зависимост от разстоянието на полета.
При излитане се дължат храна и напитки, или сума за тях.  Ако се е наложило да пренощувате в хотел ...
Прочетете какви са ви правата:
https://www.ecc.bg/bg/yourrights/zakasnenie-na-polet

# 634
Момичета, помагайте моля. Преди 2 дни купих билети от Малага за София и днес влизам да вида в профила ми резервацията и ми дава друг час на отлитане, който не ми е много удобен. Не са ми изпратени никакви нотификации нито на мейл нито на профила, просто виждам, че часа е променен. Мога ли да си поискам парите?
Същото ми се случи с полет до Милано. Чаках 300 човека на опашката да говоря с агент, който беше много любезен и в крайна сметка избрах друг ден. Промени ми полетите.

# 635
  • Варна
И аз продължавам да нямам известие за промяна през юни. Явно няма и да получа..

# 636
  • София
Не бързат с уведомяването, защото са възможни още промени. На мен миналата година ми изпратиха мейл около месец, след като бях видяла промените сама.

# 637
Ако не ви уведомят до 14 дена преди полета е възможно да искате компенсация.
Ако искате да правите промени, би трябвало да можете като си влезете в резервацията и без да сте получили съобщение. Понякога е бъгаво и не може, трябва с агент.
Също е възможно имейла да е отишъл в спам например...

# 638
  • Варна
Това с 14те дни не го знаех, благодаря! Ще се поразровя.
 В спам нямам нищо, нито като нотификация. Хванах с ден- два разлика от деня на промяна, че отварях за нова резервация, а вече активна нали излиза на първа страница и тогава рових мейли, но нищо. Явно не съм единствената или още е рано и очакват още промени.

# 639
  • София
eli70o0, кога е полетът ви?

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 22:24 от миленка_д

# 640
  • Melmak
За полет в 7:30 сутринта от София, без чекиран багаж в колко бихте отишли на летището?

# 641
# 642
Без чекиран багаж няма смисъл да се ходи в 5:30. Аз бих отишла към 6:30.

# 643
  • София
Всичко става, аз не бих си оставила да имам само един час преди полет, но това съм аз. 😃

# 644
Към 6:00ч, минаването през секюрити не отнема кой знае колко време на летище София.

Общи условия

Активация на акаунт