Замайване като пияна

• 2 800
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Аз съм така, когато вечерно време се изморя много. Дори до преди 1 месец падах и на колене като талпа. И през деня се случва от вършене на работа. Затова ходих на невролог. Тя каза, че нищо ме няма. Но изобщо не ми обърна внимание и не взе под внимание оплакванията ми. Явно попаднах на неточния и некомпетентен невролог. Проблемът ми остава. Търся причината. Животът ми е много стресиран. Не се разбирам изобщо с единия член от семейството ми и всекидневни караници и обиди. Вместо да се обединим, разбираме и подкрепяме, че останахме само ние двамата след загубата на мама, то какво стана. Стана по-лошо от преди.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 08:00 от Анонимен_7

# 16
Имала съм такова усещане, след като пътувах с кораб. Продължи с месеци, а лекарите твърдяха, че всичко ми е наред.

Аз се чудех дали може да е от ''щракането'' на телефона, защото този ден гледах много в него.

# 17
  • SF
Не знам. Дори не знам дали говорим за същото усещане.
Моето се отключи след пътуване с кораб.

# 18
Не знам. Дори не знам дали говорим за същото усещане.
Моето се отключи след пътуване с кораб.

Може би е същото усещане, защото на мен ми е като когато пътувам с кола. На мен ми е лошо когато путувам.

# 19
Имала съм такова усещане, след като пътувах с кораб. Продължи с месеци, а лекарите твърдяха, че всичко ми е наред.

Аз се чудех дали може да е от ''щракането'' на телефона, защото този ден гледах много в него.
Едва ли е от телефона.

# 20
  • SF
На мене не ми става лошо, когато пътувам.
Проблемът с вестибуларния апарат се появи СЛЕД като пътувах с кораб, а не по време на пътуването.

# 21
Аз не можех да стана, т.е. можех, но залитах на една страна.

при мен се оказа псевдомениер от преумора. Чак ме приеха в болница. не можех да стоя на крака въобще.

# 22
Аз се чувствах така от прием на магнезиий. Спрете да го приемате и вижте как ще сте

# 23
Аз се чувствах така от прием на магнезиий. Спрете да го приемате и вижте как ще сте
Спряла съм ги от понеделник. За сега нищо.

# 24

при мен се оказа псевдомениер от преумора. Чак ме приеха в болница. не можех да стоя на крака въобще.
Кой специалист ви постави тази диагноза?

# 25
Рентген или скенер на шийни прешлени правен ли е? Може шипове във врата да притискат нерв.
От преумора и на нервна почва също може да е.
Постковид синдром...

# 26
На мен ми правиха рентгенова снимка на шийните прешлени в понеделник-21.10. Няма нищо обезпокояващо на снимката. Това споделих на невролога, което написахте-шиповете във врата да притискат някакъв нерв и затова да имам световъртеж, падам върху коленете като талпа, да ми причернява пред очите и да губя координация при изправено положение и ходене, да съм пред припадане. Тя още малко щеше да ми се изсмее в лицето. Напълно отрече, че шиповете не правят това, което аз й споделих. Некомпетентен невророг беше. Ще отида на кардиолог, че хематологът ми препоръча консултация с него. Ако след ехокардиографията и мерене на кръвно налягане са наред, тогава ще бъда убедена, че вестибуларният апарат ми създава проблем и ще преценя при кой невролог дя отида, като в моя град не останаха кадърни лекари, макар че се води Плевен като един от най-добрите центрове по медицина и лекари. Но не е така.

# 27

Кой специалист ви постави тази диагноза?

бях в нервологичното отделение на болницата в нашия град. Мениероподобен синдром в резултат на увреждане на някакви си там коренчета по нещо си там в областта на шията. На изписването ми казаха в пряк текст че го пишат защото трябва да ме изпишат с диагноза. Правиха ми всякакви изследвания, дори скенер, доплер и ямр, консултира ме очен ушен и  отоневролог. Въртяха ме на едни столове. Сменяха лекарства защото не се повлиявах добре от тези за мениер - примерно бетасерк. В началото, като постъпих, не можех да седя и да ставам,  падах на земята, в момента в който си помръдна главата ми се виеше свят, не можех да пазя равновесие, от всичко това ми се гадеше, имах адско главоболие. Изписаха ме след 10 дена , вече на крака. Казаха ми под сурдинка че са ме тъпкали основно с витамини. Според тях е било резултат някакви тежки преживявания. Което си беше и самата истина. Периодът не беше никак добър за семейството.

по принцип съм с много чувствителен вестибуларен апарат.  много лошо пътувам с кола, самолет, по вода хич. Даже като седя обратно, срещу двибението  в автобус ми става лошо. Но тези неща си ги знам и си ги контролирам. Но това с псевдоменира беше  като бухалка по главата. От раз и край. Станах от масата на вечеря паднах и пове1е неможах да стана, даже да се завъртя в леглото  без д аимам усещане "за пропадане". Цяла седмица личната се опитваше да ме вдигне на крака. Пращаше ме при невролог, той пък ми предписваше лекарства от които ставаше още по-зле. И така накрая личната каза -  отиваш в болницата- лягаш в чакалнята и докато не те приемат не тръгваш.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 16:34 от _re_ge

# 28
Нямам лични впечатления, защото лекарствата ми помогнаха преди да се наложи да опра до тях. При мен беше вследствие на разместване на някакви кристалчета в ухото.
https://www.balance-clinic.bg/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwvpy5Bh … FunQaAm5sEALw_wcB

# 29
Със същите симптоми съм вече два пъти тази година, за по няколко дни. Първо Юли, втория път миналата седмица. И двата пъти, лично при мен се оказа к0вид - потвърден с тест. След изминали 2-3 дни от първото замайване, с прием на Бетасерк и Вертигохил се оправят нещата. Познати също се оплакват от това.

Личната ми беше казвала, че е възможно да е от повишени емоции - поне лично аз нямах такива към този момент.

Общи условия

Активация на акаунт