Протрузия на шийни прешлени

• 644
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте!
Установи се, че имам протрузия на шийните прешлени между C4 и C5 и между C5 и C6. Допълнително изгладена шийна лордоза. Започнах да получавам неприятни болки и схващане във врата, а от известно време размазване на погледа, замайване и стягане на главата, което може да идва и от шията.
Предстои да ходя на невролог. Може ли да ме посъветвате, ако сте имали такъв проблем, как сте се справили. При какви специалисти бяхте и каква терапия помага?
Благодаря!

# 1
Здравей и аз съм в твоята ситуация,за жалост това което четох е че с шийната лордоза няма какво да се направи остава си за цял живот.аз направих ЯМР-та обикалях няколко невролога и неврохирурзи общо взето упражнения за стягане на мускулатурата и до там,но със очите и замайването не знам какво ше правим,сподели и ти до какви варианти стигна

# 2
Консултирайте се за физиотерапия, няма да ви излекува, но може да облекчи болките.

# 3
Консултирайте се за физиотерапия, няма да ви излекува, но може да облекчи болките.

Мен болката не ме мъчи толкова колкото замайване и гадене с умора

# 4
ММ има същия проблем, но на кръста. Това, което ни обясни кинезетерапевт, получава се възпаление на нерв, което причинява болката, но нищо чудно и да има притискане в болната област, което да провокира другите симптоми.
Прави физиотерапия, едното беше ултразвук, другото не знам как се казва /пуска се нискочестотет ток, приятно е/ и масаж. Това облекчава и позволява връщане към нормалните движения.
Крайна мярка е оперативно лечение, това може да го каже неврохирург, но наистина е крайна мярка.

# 5
Здравейте,и аз имам същите оплаквания от повече от половин година-замайване,болка във врата,трудности при движението му,главоболие,също така проблеми със зрението-замъглено виждане,трудно фокусиране,нестабилност при ходене,особено,когато е тъмно.След многобройни изследвания,прегледи при специалисти,ЯМР,не се установи друг проблем,освен протрузия на шийни прешлени на ниво С4-С5 и изгладена шийна лордоза.Ходя периодично на физиотерапия,имам доста голямо подобрение,но не се чувствам както преди.Също така ми изписаха бетасерк за период от 3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт