Насилие

• 4 875
  • 111
  •   1
Отговори
# 30
Но какво очаквате да направи полицията ако отиде сама до полицейския участък, здрава, физически без никакви белези от насилие, 23 годишна жена и каже:
- Нещата с моя не вървят, искам да си ида ама нямам пари и не знам как да се прибера. И той ме заплашва с нож!
Ами тя може и с топ да каже, че я е заплашвал. Нима мислите, че всеки който иде и каже, че някой го бил заплашвал и те ще хукнат да я прибират и то в България с лимузина. Ами не, ще си запишат и ще я пуснат да се прибере. Тя въобще не е в риск в описаната ситуация. Нито пък е тяхна работа да и търсят превоз.

Съгласна съм. Без физическо насилие нищо няма да се предприеме. Имах позната в подобна ситуация в Германия.
Обяснили й, че без следи от побой нищо не могат да предприемат, защото е възможно и тя да си измисля.
И тя като авторката не знаеше езика. Все още си седи с насилника защото няма къде да иде

# 31
На жена в беда с насилник службите помагат с информация и с много др. съвети, не дават даром, да, но не оставят жена без пари на улицата или при насилника.

Може да си имат вземане-даване авторката и насилника, спорни въпроси, за да споменава тя за адвокат, че нямала, а той имал..

Авторке, на 112 може винаги да се обадиш. Даже глухите и немите могат да ползват този телефон с апликацията "WHERE ARE U" -  можеш да избереш каква модалност искаш, без звук или със. Ще те намерят по геолокализацията.

# 32
  • Някъде там
Щом има автобуси до България и  ще ѝ стигнат парите които казва че има,  тогава не виждам смисъл да прави друго. Да събира багажа и да се качва на първият автобус, преди наистина да има следи от насилие и те да са фатални.

# 33
След като може да стигне до полицията, значи може да стигне до автогара и да се прибере.
Следващата стъпка е да и се обясни как ще я намерят и наранят нея и всичките и близки. И тя ще повярва. Както за великия немски адвокат. И ще остане.

АКо иска съдействие от полицият то ще трябва да пресили нещата и да каже, че я държат против волята и. От там посолството и я прибират. Пък каквото стане с него ... Ще има разследване и дело.

За организации помагащи на жени в риск - нямам идея дали могат да са и от полза след като не говори езика.

Нямам идея нашето посолство дали би и помогнало някак.

200 евро би следвало да стигнат за автобусен билет. Просто един ден изчезва без да се обяснява и никога не плаши как ще си тръгне. Няма кой да я спре.

# 34
Заплахите с най-силния адвокат са вятър и мъгла. Ей-сега си предтсавих как титулован немски адвокат се занимава с Ганю от Сусурлево по дело, което ще загуби в мига, в който се спомене *домашно насилие*.

Обърни се към съответните центрове -ще ти помогнат да се откачиш от идиота и да се върнеш в България.  Пази си старателно личната карта и/или паспорта. Не се занимвай с бусаджии, търговската им дейност е по същество незаконна.

Организация за защита от домашно насилие в Саарбрюкен
телефон 0681 37 99 61 0
адрес richard Wagnes Strasse 17
https://skf-saarland.de/wp-content/uploads/2023/12/SkF-Saarland- … englisch-2023.pdf

Две защитени жилища и центрове за защита

тези работят денонощно
Elisabeth-Zillken-Haus
Dudweiler-Landstraße 109-111
66123 Saarbrücken
тел. 0681 / 910270

тези работят   8-16/30.  Трябва да им се обадиш, зашото адреса им не е публичен, идват да те вземат
  AWO Frauenhaus Völklingen
Postfach 101213
66302 Völklingen, Saarland
Telefon Beratung:
06898 / 5004407

и един център за съдействие , с работно  време  като офис

Frauennotruf Saarland
Nauwieserstraße 19
66111 Saarbrücken, Saarland
Telefon Beratung:
0681 / 36767

# 35
  • Някъде там
Потребителката спря да пише.
Явно е намерила решение и някой и е помогнал  в секцията която се пусна тук.

# 36
  • Deutschland
Дано да е така 🙏

# 37
Надявам се някой да е помогнал 👍👍👍🫶
Но по принцип на запад има много варианти за помощ:
Дежурни телефони за домашно насилие, домове за пострадали жени (адресите са тайни) полицията  , организации занимаващи се само с това….. и дори да не знае езика, ще и помогнат 👍👍 в най лошия случай ще повикат преводач.
А и 200 евро е предостатъчно за един билет до бг

# 38
...нямам с какво да отида кола нямам...

Крака нямаш ли?

# 39
Не съм намерила решение и без физически белези полицията няма да помогне тук не вярват ако нямаш доказателства

# 40
Не съм намерила решение и без физически белези полицията няма да помогне тук не вярват ако нямаш доказателства
Добре, казваш че имаш пари в теб. Влизаш в гугъл и пишеш автобуси от Саарбрюкен до България, излизат ти варианти и кога отпътуват. На първо четене на мен ми излезе Fixbus. Пътуват да София. Упоменато е и в колко часа тръгва и мястото също. Билетите варират с цени между 400-200лв. Можеш и онлайн да го запазиш доколкото видях. Действай. Спасявай се.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 22:08 от Candlelight

# 41
  • Някъде там
Сериозно ?
Сигурна ли си, че не ни лъжеш, че имаш пари ?
Защо ако имаш тези пари не хванеш автобус за България и не се прибереш?
По горе ти казаха, че има автобус от мястото на което живееш? Казаха ти че и парите ще ти стигнат.
Даже ти написаха името.
Интересно, ти как очакваш, някой от форума да ти изпрати пари и кола до къщата в която живееш и те върне в България ли ?
Като нямаш кола, хващаш такси до автогарата и от там автобус за България.

# 42
Имам у българия само майка баща един дядо и две баби пари имам 200 евро скрити тук в saarbruken международни автобуси за чужбина за германия и българия не минават има само такива бусаджии минават дето те прекарват от германия за българия точно на такива звънях да ме прекарат дето ми отказаха

А останалите хора по колко близки роднини си мислиш, че имат? Защо тях не ги помолиш за помощ?

# 43
Дайте ми адреса на автобусите а секцията не ми помогнаха гледат ме с насмешка и ми се подиграват

# 44
Дайте ми адреса на автобусите а секцията не ми помогнаха гледат ме с насмешка и ми се подиграват

https://shop.flixbus.bg/search?departureCity=40dcbfdd-8646-11e6- … YgaBoCNigQAvD_BwE

Общи условия

Активация на акаунт