Политиката в България - Епизод седми

• 699 836
  • 23 684
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Какъв е тоя кошмар който гледам. Възраждане втора сила, Пеевски трета. Какво става. В паралелното преброяване Пеевски хвърчи нагоре, възможно е утре дори втори да се окаже. А двете ДПС-та е възможно утре да имат повече гласове от Герб. Защото в екзит пола се е крило, за тях гласуване. В момента заедно са само 2 процента зад Герб. Ако не се беше разпаднало ДПС, дали щяха да станат първа сила.
Влизам да видя накъде вървят нещата, че не гледам ТВ, прочитам това, и припадам. То и предходното е за припадане. Слава Богу, че надолу чета, че е объркване.
В същото време си мисля, че вероятно Пеевски трябва да стане първи или втори, с ромските махали и глас =500лв, за да се събудят тези близо милион и половина, които са гласували редовно, и от година и нещо са отказали да ходят до урните. Може би наистина ни трябва сериозен шок. И все пак се надявам да не доживеем подобни времена.

# 211
  • София
Точно идвах и аз с първите резултати на ЦИК. Ясно,че тепърва ще се изменят,но да видиш Алианса на първо място си е потресаващо.

# 212
Трагедията е пълна, за мен резултатите са необясними що се отнася до дпс-тата. Комбинирано двете ДПС-та са 2ра политическа сила. Резултатът на Пеевски е страшен за мен...Не знам, депресията е пълна.

Защо обявиха резултатите ПРЕДИ края на изборите? Надявам се да има правителство, но много ме е страх, че Пеевски ще се навре в него!!!!

# 213
ОМГ Гледам БНТ, Шкварек отъждествява синя София ( града, а не партията) с ППДБ.
От кога  ППДБ са сини, т.е. десни ?!

# 214
  • София
Точно идвах и аз с първите резултати на ЦИК. Ясно,че тепърва ще се изменят,но да видиш Алианса на първо място си е потресаващо.
Защо? Техните общини са с висока изборателна активност, гласуват под строй, и обикновено до обяд са приключили.
Абе, щом взе да ме е страх по-малко от Доган, за разлика от другото ДПС, значи нещата не са на добре. Animal Pig може да направи невероятни поразии.

# 215

Откакто в тях са ДСБ, които са "потомците" на Костов. Освен това ХИ бе част от РБ и синият електорат традиционно гласува за него. Което е смешно, защото той самият е заявявал, че "не е нито ляв, нито десен" а по -скоро центрист. И подкрепяше Мая Манолова и правеше управленски коалиции с Нинова.
Но електората не се подчинява на логика, а на емоции.

П.С. Дали сините са десни е много дълбок въпрос, който не ми се разисква посред нощите. От мен - лека нощ.

# 216
  • София
Ще е интересно да видим Възраждане на второ място. Така или иначе други партии многократно блокираха съставянето на правителство с присъствието си на тая позиция и се доказаха като неможачи. Тези поне още не са се издънили.

И каква стана тя? От месеци тук разправяте, че трябвало да гласуват повече хора, ама като гласуват повече хора, Коцето качва. При 50% гласували току-виж стигне Бойко. Казвах ви аз, че негласуването ще разчисти по естествен път системата, ама вие не, та не - да гласуват и да помагат на Коцето! Много възрожденци имало в тоя форум... Май оплакванията от него са само фасада, за да не се признае официално, че тук обожават Коцето.

# 217
  • В небето
При 56,67% обработени протоколи, в НС влизат 9 политически партии/коалиции. Още от същото.
На страницата на ЦИК могат да се следят в реално време резултатите: https://results.cik.bg/pe202410/rezultati/index.html

# 218
Добре де, наистина не разбирам Руди откъде ги събра тези проценти. Яко пазаруване ще да е било, а парите откъде са?

# 219
  • София
Коцето качва,но на фона на качването на БСП,Коцето е една кръгла нула.
Коцето ще издържи до края на войната,после и да намери нова жилка за риторика,след Ковид ,войната няма да успее да му е златна мина и ще залезе с гръм и трясък .
В момента е най-големия експлоататор на желанието на хората за спокоен живот и някой все още го припознават за "новия" месия. Предвид влизането на Меч и Величие,залязва Коце, други месии виждат хората.

# 220
Добро утро!

Аз легнах рано вчера и днес се осведомявам за положението. В общи линии, изненадана съм само от ДПС-тата и БСП. Меч, Величие и Възраждане бяха ясни, както и ГЕРБ и ПП.

# 221
trikitil, говориш така, сякаш войната утре ще свърши Simple Smile) Ами разбира се, че заради войната гласуват хората за тези партии, мен покрай войната ме отвратиха ПП, предполагам не само мен. Естествено, че периферни, евроскептични партии ще имат подкрепа само при кризи. Това не е само в България. Ако ни подминават кризите, ще се гласува центристки. Дано, дано!
БСП вдига гласове, защото Пеевски е проникнал и са гласени за негово крило. А самият Пеевски е мобилизирал 200000 гласа за неговата си партия!!! Откъде 200 000 гласа за Пеевски???????????????

Мен ме плаши, че ако нещо се случи с Доган, да пази Господ, ама Пеевски ще може да мобилизира за втора сила преспокойно!!!! Някой от провинцията -- Шумен, Търговище и тн да обясни как са мобилизирани тези гласове?

Влизат 9 партии, голям купон Simple Smile)) Аз ппц не гласувам, рядко го правя, но този път гласувах и ще продължавам да го правя и ще го правя за антиПеевски партия, защото този просто си е опасен.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 06:41 от MariyaHris

# 222
  • София
Е, как са мобилизирани тези гласове, не е ли ясно? Купени и под строй. То това е "вдигането" на избирателната активност. Не са отишли да гласуват хора със свободен избор.
Аз наистина не разбирам как може някой да се учудва на резултатите, ако е следил новините в последните месеци. За мен единствената изненада е, че Възраждане не успяха да станат втори, само там ми се разминава прогнозата, ама то е за половин процент, като гледам, така че пак съм била близо.

# 223
  • София
Двете ДПС-та вземат общо над 18%, което е обяснимо предвид дейностите в ромските махали. Преди там купуваха основно 2 партии. Сега едната благосклонно или доброзорно е оставила терена за действие на момчето.
По последни данни Възраждане са втори, изпреварват с малко ППДБ - според Галъп.

https://dnes.dir.bg/politika/galap-pri-100-prebroyavane-vazrazhd … veta-partiya-v-ns

# 224
  • София

Шкварек е типичната извадка на обществото ни. Логиката му работи така - ако си за Русия значи си ляв, ако си за ЕС - десен.

Общи условия

Активация на акаунт