Политиката в България - Епизод седми

• 684 620
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 23 685
Да попитам, защо все се бяга от темата за нелегалната цигарена фабрика, пардон, кравеферма? И , че освободиха под гаранция само от 6000 лв. задържаните?  Или за тях може?
Май не е удобна тази тема?  Друго си е да плюеш по кмет, с източник на информация ЕЖК.
Говори се, че истинският шеф на фабриката  е Петлешков.
От Бърд бг:
https://www.facebook.com/birdreporting/posts/%D0%BD%D0%B0-9-%D1%8E%D0%BB%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%B7%D0%B8-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B4%D0%B1%D0%BE%D0%BF-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B1%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BC%D0%B0%D1%89%D0%B0%D0%B1%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%86%D0%B8%D0%B3/1193425806132057/

Цитат
Източници, близки до разследването твърдят, че разработката по случая е започнала именно във връзка с Петлешков. Но Стойчо Захариев Иванов е близък и до друга ъндърграунд легенда - Кръстю Кръстев – Къци Маймуната. Двамата често са забелязвани заедно. Този факт повдига съмнения, че е възможно и Кръстев да има отношение към нелегалното производство на цигари. Предстои да се изясни дали чуждестранния гражданин е Вячеслав Бурма, който вече е разследван за незаконно производство на тютюневи изделия. Той също е сочен за близък на Петлешков.
Името на Иван Петлешков се появи и покрай скандала “Колеги прибирайте се”, разкрит от ГД БОЕЦ. Антимафиоти проследяват група, товареща цигари в камион и докладват на ръководството, но получават нареждане да се изтеглят. Полицаите обаче не спазват заповедта и минават към реализация. Така стана ясно, че трафикът на цигари е закрилян от най-високо ниво в МВР.
По информация на BIRD към момента Иван #Петлешков е обявен за международно издирване от друга европейска държава, но има съмнения, че е напуснал страната и се укрива в Дубай. Той е известен като приближен на #Таки и също така доверен емисар на #Пеевски. Линкове към разследванията ни по темата вижте в коментари.

От Николай Стайков, Антикорупционен фонд:
https://www.facebook.com/nikolay.staykov.12
Цитат
ГДБОП влиза в празна нелегална фабрика за цигари и веднага вика медиите, за да се похвали с големия удар. Нито дума за:
- как е изтекла информацията за операцията, след като там няма жив човек, само крави отгоре?
- има ли разследване на провалената операция на ГДБОП или сега сме заети да се награждаваме?
- кой е доставял две години всички консумативи за производството и къде е зяпала полицията в Хасково и Свиленград? Разследване там?
Ще прощавате за съмненията, но като имаш партиен лидер номер 1 с истории с нелегални цигари малко здравословно недоверие е препоръчително. За любознателните давам малко ключови думи: крайморие, тео интернационал, борисов, бориславова, пашата и други. Приятно четене.

# 23 686
Още нямаш мнение за позицията на адв. Диан Иванов?

Ама каква му е позицията, бе, Гери? Аз бих искала да си съставя мнение, но досега само разбрах, че според Пламенка той й е искал рушвета и той побърза да каже, че не го е искал за себе си, а шефа го е накарал. Това ли му е позицията? Щото ако е така, имам мнение, да, за паническо спасяване от отговорност.
Аз разбирам, че е трудно с просто око да се види в какво е обвинен БК, но да се има предвид, че отговорност носи най-висшестоящият.
А ДИ като негов дългогодишен адвокат ако има съмнения и страх за своята лична вина, няма да има смелост да проговори. Толкова е близко до ума, че чак дрънчи.
Спред мен пък няма много голям избор, като той е обвиняемият в първоначалната жалба. Драпа да излезе чист, но не знам дали няма да стане точно обратното.

# 23 687
Още нямаш мнение за позицията на адв. Диан Иванов?

Ама каква му е позицията, бе, Гери? Аз бих искала да си съставя мнение, но досега само разбрах, че според Пламенка той й е искал рушвета и той побърза да каже, че не го е искал за себе си, а шефа го е накарал. Това ли му е позицията? Щото ако е така, имам мнение, да, за паническо спасяване от отговорност.
Аз разбирам, че е трудно с просто око да се види в какво е обвинен БК, но да се има предвид, че отговорност носи най-висшестоящият.
А ДИ като негов дългогодишен адвокат ако има съмнения и страх за своята лична вина, няма да има смелост да проговори. Толкова е близко до ума, че чак дрънчи.

Ма как може да накараш някой, който не иска,  да извърши престъпление?
Колко да дрънчи??
Как някой ще ме накара да искам подкуп, аз ще съм против. За каква смелост говорите, за това, че е искал той подкупа ли?

# 23 688
Моля някой да пусне нова тема.

# 23 689
И , че освободиха под гаранция само от 6000 лв. задържаните?  Или за тях може?
Обвинени са за притежание на акцизни стоки (акцизни цигари според журналистката Joy) без бандерол в особено големи размери.
Нищо няма да излезе от кравефермата. Това е строено заедно със сградата отгоре.

# 23 690

Общи условия

Активация на акаунт