Политиката в България - Епизод седми

• 698 817
  • 23 684
  •   1
Отговори
# 23 670
Още нямаш мнение за позицията на адв. Диан Иванов?

Ама каква му е позицията, бе, Гери? Аз бих искала да си съставя мнение, но досега само разбрах, че според Пламенка той й е искал рушвета и той побърза да каже, че не го е искал за себе си, а шефа го е накарал. Това ли му е позицията? Щото ако е така, имам мнение, да, за паническо спасяване от отговорност.
Да, в съда онази вечер се коментирали показанията на Пламенка от ноември - Диан Иванов й бил искал подкуп.
Тука много мастити юристи, та да не се излагам и аз, ама този човек няма ли личен интерес от това да натопи шефа си, ако иначе той е на мушката?

# 23 671
Калинки, превърнали се в кърлежи, както гениално ги описа общинският им съветник и член на контролния им съвет от Бургас  - https://epicenter.bg/article/D-r-Martin-Krastev/391281/11/0

По-точното определение е - кърлежи, маскира ли се като калинки докато се лепнат на гостоприемника.

Съвсем точно ги е описал човекът от контролния им съвет. Кърлежи. И като ги погледнеш - то роднини, то приятели, кой на кого бил кум, зет, сват, кой направил семейния си адвокат свой заместник, кой нещо друго... Докато върви далаверата, всичко е тип топ.

# 23 672
Още пари за точене са си планирали. Наясно съм, че не ни пука, защото си ги познаваме старите муцуни:

"Лидерът на Промяната Асевн Василев показа на медиите документ за почти 1 милиард лева. 
Документът е заявка от министъра на здравеопазването (Силви Кирилов) до министъра на финансите за сумата, която да се включи в бюджетите за тази и следващите две години.  Тя е за детската болница в София.
Ама как така милиард?! – Та нали оценките за за строителството бяха за около 100 милиона – 10 пъти по-малко!!!
Така всеки – от пенсионерите през работещите до бебетата ще бъде пребъркан с по 160 лева за тази корупция. Сметката е направена по официалните лъжливи данни за населението на България, а по истинските – с почти 200 лева. Без допълнителните суми в анексите, с които договорът за строителство ще обрасте. Гарантирам ви го, че ще ги има.

Детската болница в Бургас, чието строителство започна наскоро, грубият строеж приключи и сега върви завършването й . Не за 1 милиард, а за 68 милиона лева. "

Хубаво е. Ограбването.
Леле, леле! Крадците са си крадци. Приготвили са голямата лопата.

# 23 673
Значи ППДБ-тата са кърлежи, а ГЕРБ и ДПС са какво - целите в бяло? Щото изборът е между едните и другите, нали се сещате че Величие, Възраждане, Веселие и прочее държава не могат да управляват самостоятелно без ГЕРБ?
И в двата случая губещата страна сме ние. В единия случай плащаме за кражбите/корупционните схеми, в другия за неспособността да управляват.

# 23 674
Единият от задържаните заедно с Коцев е неговият зет Николай Стефанов. Това реално е мъжа на сестра му. От 2023 г той заема позицията заместник-председател на Общинския съвет и председател на комисията „Финанси и бюджет“. На това не му ли викат шуробаджанащина? Или за определени хора това е съвсем ОК?

Не знам защо тук се посрещат различните мнения чак толкова агресивно. Това са само някакви факти в случая.

# 23 675
48 от 51 съветника са гласували за Николай Стефанов?

# 23 676
Diorela,
Как обективно ще коментираш позицията на адв. Диан Иванов?

Аз също искам да разбера позицията му?
Някой го карал?!?
Миличкият, той не искал, но го карали. Е защо миличкият, изобщо е уговарял Пламенка, след като не иска.  Той миличкият, честен, та дрънка, ама го карали, 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 09:39 от sourit

# 23 677
Дио, съжалявам, но има разпоредби за специална подсъдност. И 304 - 307 е престъплението, в което са обвинени.
Не искам да споря с теб, но не подвеждай с общи разпоредби.
Няма повече да пиша, няма смисъл.
+ 1000. Лулчева доста се изложи този път. Тъжно е и да четеш от юристи и в темата, че акт на съда не трябва да се изпълнява, че бил недействителен.

Добре де, споделете ги тези разпоредби с Тайс, които обосновават законосъобразното сезиране на СГП и СГС в конкретния случай? Може пък аз да пропускам нещо. Тайс цитира НК за специална подсъдност, ти само казаваш, че Ина Лулчева се изложила.
На мен ми е тъжно да чета такива коментари от юристи, без никакво обосноваване.
И да, недопустимите съдебни актове не се изпълняват. Разбира се, нужна е отмяна.

# 23 678

Ама каква му е позицията, бе, Гери? Аз бих искала да си съставя мнение, но досега само разбрах, че според Пламенка той й е искал рушвета и той побърза да каже, че не го е искал за себе си, а шефа го е накарал. Това ли му е позицията? Щото ако е така, имам мнение, да, за паническо спасяване от отговорност.
Аз разбирам, че е трудно с просто око да се види в какво е обвинен БК, но да се има предвид, че отговорност носи най-висшестоящият.
А ДИ като негов дългогодишен адвокат ако има съмнения и страх за своята лична вина, няма да има смелост да проговори. Толкова е близко до ума, че чак дрънчи.

# 23 679
Да попитам, защо все се бяга от темата за нелегалната цигарена фабрика, пардон, кравеферма? И , че освободиха под гаранция само от 6000 лв. задържаните?  Или за тях може?
Май не е удобна тази тема?  Друго си е да плюеш по кмет, с източник на информация ЕЖК.
Говори се, че истинският шеф на фабриката  е Петлешков.
От Бърд бг:
https://www.facebook.com/birdreporting/posts/%D0%BD%D0%B0-9-%D1%8E%D0%BB%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%B7%D0%B8-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B4%D0%B1%D0%BE%D0%BF-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B1%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BC%D0%B0%D1%89%D0%B0%D0%B1%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%86%D0%B8%D0%B3/1193425806132057/

Цитат
Източници, близки до разследването твърдят, че разработката по случая е започнала именно във връзка с Петлешков. Но Стойчо Захариев Иванов е близък и до друга ъндърграунд легенда - Кръстю Кръстев – Къци Маймуната. Двамата често са забелязвани заедно. Този факт повдига съмнения, че е възможно и Кръстев да има отношение към нелегалното производство на цигари. Предстои да се изясни дали чуждестранния гражданин е Вячеслав Бурма, който вече е разследван за незаконно производство на тютюневи изделия. Той също е сочен за близък на Петлешков.
Името на Иван Петлешков се появи и покрай скандала “Колеги прибирайте се”, разкрит от ГД БОЕЦ. Антимафиоти проследяват група, товареща цигари в камион и докладват на ръководството, но получават нареждане да се изтеглят. Полицаите обаче не спазват заповедта и минават към реализация. Така стана ясно, че трафикът на цигари е закрилян от най-високо ниво в МВР.
По информация на BIRD към момента Иван #Петлешков е обявен за международно издирване от друга европейска държава, но има съмнения, че е напуснал страната и се укрива в Дубай. Той е известен като приближен на #Таки и също така доверен емисар на #Пеевски. Линкове към разследванията ни по темата вижте в коментари.

От Николай Стайков, Антикорупционен фонд:
https://www.facebook.com/nikolay.staykov.12
Цитат
ГДБОП влиза в празна нелегална фабрика за цигари и веднага вика медиите, за да се похвали с големия удар. Нито дума за:
- как е изтекла информацията за операцията, след като там няма жив човек, само крави отгоре?
- има ли разследване на провалената операция на ГДБОП или сега сме заети да се награждаваме?
- кой е доставял две години всички консумативи за производството и къде е зяпала полицията в Хасково и Свиленград? Разследване там?
Ще прощавате за съмненията, но като имаш партиен лидер номер 1 с истории с нелегални цигари малко здравословно недоверие е препоръчително. За любознателните давам малко ключови думи: крайморие, тео интернационал, борисов, бориславова, пашата и други. Приятно четене.

# 23 680

Аз разбирам, че е трудно с просто око да се види в какво е обвинен БК, но да се има предвид, че отговорност носи най-висшестоящият.
А ДИ като негов дългогодишен адвокат ако има съмнения и страх за своята лична вина, няма да има смелост да проговори. Толкова е близко до ума, че чак дрънчи.
Спред мен пък няма много голям избор, като той е обвиняемият в първоначалната жалба. Драпа да излезе чист, но не знам дали няма да стане точно обратното.

# 23 681

Ма как може да накараш някой, който не иска,  да извърши престъпление?
Колко да дрънчи??
Как някой ще ме накара да искам подкуп, аз ще съм против. За каква смелост говорите, за това, че е искал той подкупа ли?

# 23 682
Моля някой да пусне нова тема.

# 23 683
И , че освободиха под гаранция само от 6000 лв. задържаните?  Или за тях може?
Обвинени са за притежание на акцизни стоки (акцизни цигари според журналистката Joy) без бандерол в особено големи размери.
Нищо няма да излезе от кравефермата. Това е строено заедно със сградата отгоре.

# 23 684

Общи условия

Активация на акаунт