Политиката в България - Епизод седми

• 684 774
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 23 655
Diorela,
Как обективно ще коментираш позицията на адв. Диан Иванов?
каква му е позицията?

# 23 656
Diorela,
Как обективно ще коментираш позицията на адв. Диан Иванов?
каква му е позицията?
Че е искал подкупи, ама не от негово име. :р

# 23 657
Не става само с четене от тук от там.
Подозрение за съпричастност към извършено престъпление по-изискано ли ти звучи.
Пак бягаш по тъча. Ако окръжният на Варна беше постановил мярката, щяхме Линда водим този разговор?
@ВасиТу. Нямам идея. Да обжалват и да върнат в компетентния орган.

Обнови Европа не беше ли бившето АЛДЕ на хората на Доган, сега Пеевски? Sunglasses

Толкова подробно ти отговорих и пак не разбра.
Скрит текст:
Може би ще ме осветли и каква изгода имам да поддържам тази теза...
Скрит текст:
Още веднъж ли?
Изместване на разговора за възможната вина на един кмет, в процесуални хватки
В смисъл, ако окръжнен съд Варна беше издал мярката за Благото за Варна, щяхме ли да водим този разговор или щеше да си съгласна безусловно.

Едит. Варненският е компетентен до момента в който се гласува имунитета на Василев. И не става дума за конституция, а за НПК.

Не съм адвокат и нямам юридическо образование. Обичам да чета много и различни гледни точки.
[/quote]

Не става само с четене от тук от там. Доста учене има в правото, цял живот.

Първо, за вина можем да говорим едва след приключване на дело с осъдителна присъда. На тази фаза е като да обясняваш, че нямаш сестра. Още повече възможна вина, да се коментира такава,  това си е чиста проба клевета.
Да припомня конституцията,
чл. 31 (3) Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.
[/spoiler]
Второ, ако всичко беше протекло при спазване на всички правила за задържане и процесуалните, нямаше да коментирам.
Скрит текст:
Но факта, че се прави задържане при неотложност, в този случай е абсурдно и говори, че се страхуват да изискат съдебна заповед по съответния ред, защото съдът ще им откаже.  Това е репресия. По неотложност се деиства само когато се работи по "горещи следи".
Факта, че е подменят незаконно местната подсъдност, разследвано от СГП и сега мярката се гледа от СГС, все незаконни действия, навежда на мисълта, че непременно държат всичко да се случи в този съд и прокуратура, където назначиха съдиите и прокурорите от бившия Спец съд. Т.е. налице са основателни съмнения за нагласен процес. Споменаване на неизвестен депутат не дава основание за смяна на подсъдността. Ако има такива данни, защо не са поскали до сега имунитета на някого?

И трето, да става дума за нарушаване не само на законите, а и на конституцията, както и исконното право на справедлив процес.
И пак конституцията,  Чл. 57. (1) Основните права на гражданите са неотменими.
(2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други.
[/quote]

# 23 658
Т.е. пледираш, че са му нарушени правата? А не невинност

# 23 659
Защо мълчат в съда и не казват името на Василев? Защо не му искат имунитета? Защо в началото жалбата не е била срещу Коцев? Не е знаела къде ще отиват парите и някой ѝ е дообяснявал после ли? Кой е искал да не подава жалба и я заплашвал, като това Пламенка не го спомена, сигурно е забравила, но пък Диан Иванов, срещу който е била жалбата, си го спомни?

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 00:49 от Не се сърди, човече

# 23 660
Т.е. пледираш, че са му нарушени правата? А не невинност

Не пледирам, защото не съм в съдебна зала.

Да, считам, че винаги има нарушени права, когато не се спазват законите от прокуратурата и съда..
За вина, или невинност може да говирм едва след приключване с влязла в сила присъда, или оневиняване от съда.

Надявам се, най-после разбра след всичките обяснения. Става дума за грубо нарушени процесуални правила. От тези, които трябва да съблюдават спазването на закона.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 23:05 от Diorela

# 23 661
Във варненска фейсбук група тръгна тема за училища и цена на купони. Фирма доставчик не се споменава за да се спазват правилата на групата, но... тя е ясна.
Масово възмущение  не е даже от най-високата цена , която се плаща , а от качеството, което се получава...

# 23 662
Колкото и да се опитват ПП да изместват фокуса от Благо, този път няма какво да го спаси.
Аз не харесвам глутници, стада, улични масовки, но това, което прави впечатление е, че дори хора, които подкрепяха БК се обърнаха срещу него. И тук пак ще намеся обективизма - ако не могат ПП да си отворят очите за истината (по-скоро техните симпатизанти, защото за корупцията вътре в ПП вече съм 100% сигурна), болката от разочарованието ще е много по-силна накрая. Само с омраза, повтаряне на едни и същи мантри и заучени фрази не се печелят битки.

# 23 663
Гери, за пореден път, нито съм симпатизант, нито съм гласувала за ППДБ. Не понасям органите на власт, които трябва да бранят закона, да го нарушават.
Ако утре ти се случи да влезеш в съда по най-банален гражданскоправен, или административен спор, как ще разчиташ на справедлив процес? Или си мислиш, че за обикновените хора, подвластният съд е обективен? Нищо подобно. Завладените съдии не са обективни, защото който трябва си затваря очите и ги остява да правят каквото си искат, стига да са послушни когато трябва.

Не случайно почтените юристи, които държат на професията, се борят срещу това отровно явление.

# 23 664
Объркала си се. Кои твърдения са неистинни?

Diorela,
Още нямаш мнение за позицията на адв. Диан Иванов?

# 23 665
Не, нямам, не съм запозната и не ме интересува. Вълнува ме нарушаването на законите от съд и прокуратура.
Мога само да си правя мои изводи, какво може да накара адвокат, който дълги години е обслужвал семейните фирми и по закон длъжен да пази адвокатската тайна, семеен приятел, изведнъж се е обърнал срещу клиента и приятеля. Голяма репресия ще да е била.

# 23 666
Рязкото ЕДНОВРЕМЕННО сменяне на позициите и придобиване на висок морал и нетърпимост към престъпността на довчершни съмишленици означава, че въпросните с едновременното просветление са хванати  или чрез заплаха за близки, или самите те са вършили неща, за които ги грозят санкции.
Просто едновременността е прекалено очебийна.

Също така е очебийно, че всякакви нередности от страна на корпулентните са системно игнорирани.  Двете жени корупционерки са НЕгерберки, и всички прясно изловени корупционери са НЕгербери.
Корабче плува ли в окото ми?

# 23 667
Дио, съжалявам, но има разпоредби за специална подсъдност. И 304 - 307 е престъплението, в което са обвинени.
Не искам да споря с теб, но не подвеждай с общи разпоредби.
Няма повече да пиша, няма смисъл.
+ 1000. Лулчева доста се изложи този път. Тъжно е и да четеш от юристи и в темата, че акт на съда не трябва да се изпълнява, че бил недействителен.

# 23 668
  • Разпиляна във въображението
Не може да ни оправят отвън.
Все пак трябва да покажем и воля, че не можем да търпим това.
Иначе излиза, че ни харесва.
Само прочети някои постове тук. Да, на някои тук това им харесва. Защото е срещу ППДБ!

Ами не е точно така. Все едно да се обобщава, че ни е харесвало да сме под управлението на ГЕРБ преди ППДБ, които знаем как придобиха тази популярност. Без набраното от протести първоначално гориво и положителен имидж, зает знаете от кого, едните щяха да си останат напълно неизвестни, а другите бутикови с 0 тежест. Воля се показваше много пъти, протести срещу ГЕРБ и Пеевски имаше толкова много и преди ППДБ /да обобщя така/. Проблемът е, че ППДБ мислеха, че знаят по-добре как се играе играта. Не го даваха бавно, а стихийно и изгоряха. Мислих, че ще подходят умно, а те се оставиха да ги сварят. Продължавам да мисля, че имаха шанс със Сглобката, ако не бяха пипали Конституцията, а Христо Иванов не бе ходил да пие кафе при Пеевски. След като продължаваш да губиш електорат след всеки избор и се свиваш използваш момента да направиш малки крачки, да се закрепиш, да направиш структури и да потършиш хора. Държава не се променя за месеци, особено овладяна държава и още повече при липса на важната роля на Съда в картинката.
ИТН същата работа, но след първият им грандиозен провал с онзи Шнорхел, пристъпиха към договаряне - подкрепа, участие в управлението с няколко министерства и се средоточват в тях.

# 23 669
Не може да ни оправят отвън.
Все пак трябва да покажем и воля, че не можем да търпим това.
Иначе излиза, че ни харесва.
Само прочети някои постове тук. Да, на някои тук това им харесва. Защото е срещу ППДБ!

Ами не е точно така. Все едно да се обобщава, че ни е харесвало да сме под управлението на ГЕРБ преди ППДБ, които знаем как придобиха тази популярност. Без набраното от протести първоначално гориво и положителен имидж, зает знаете от кого, едните щяха да си останат напълно неизвестни, а другите бутикови с 0 тежест. Воля се показваше много пъти, протести срещу ГЕРБ и Пеевски имаше толкова много и преди ППДБ /да обобщя така/. Проблемът е, че ППДБ мислеха, че знаят по-добре как се играе играта. Не го даваха бавно, а стихийно и изгоряха. Мислих, че ще подходят умно, а те се оставиха да ги сварят. Продължавам да мисля, че имаха шанс със Сглобката, ако не бяха пипали Конституцията, а Христо Иванов не бе ходил да пие кафе при Пеевски. След като продължаваш да губиш електорат след всеки избор и се свиваш използваш момента да направиш малки крачки, да се закрепиш, да направиш структури и да потършиш хора. Държава не се променя за месеци, особено овладяна държава и още повече при липса на важната роля на Съда в картинката.
ИТН същата работа, но след първият им грандиозен провал с онзи Шнорхел, пристъпиха към договаряне - подкрепа, участие в управлението с няколко министерства и се средоточват в тях.
Някои хора още тогава знаеха колко е фалшив положителния имидж. И се чудеха на акъла на ония, които вярваха в него. Въпреки биографиите на лидерите (и не само) до яхване на протестите. Хората по места видяха кои се прилепиха и бяха приети за представляващи партията.
Вярно е, че държава не се променя за ден-два. Предвид резултата две години по-късно най-логични въпрос с очевиден отговор - за промяна на държавата ли дойдоха на власт ПП?

Общи условия

Активация на акаунт