Политиката в България - Епизод седми

• 684 763
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 23 670
Калинки, превърнали се в кърлежи, както гениално ги описа общинският им съветник и член на контролния им съвет от Бургас  - https://epicenter.bg/article/D-r-Martin-Krastev/391281/11/0

# 23 671
Още пари за точене са си планирали. Наясно съм, че не ни пука, защото си ги познаваме старите муцуни:

"Лидерът на Промяната Асевн Василев показа на медиите документ за почти 1 милиард лева. 
Документът е заявка от министъра на здравеопазването (Силви Кирилов) до министъра на финансите за сумата, която да се включи в бюджетите за тази и следващите две години.  Тя е за детската болница в София.
Ама как така милиард?! – Та нали оценките за за строителството бяха за около 100 милиона – 10 пъти по-малко!!!
Така всеки – от пенсионерите през работещите до бебетата ще бъде пребъркан с по 160 лева за тази корупция. Сметката е направена по официалните лъжливи данни за населението на България, а по истинските – с почти 200 лева. Без допълнителните суми в анексите, с които договорът за строителство ще обрасте. Гарантирам ви го, че ще ги има.

Детската болница в Бургас, чието строителство започна наскоро, грубият строеж приключи и сега върви завършването й . Не за 1 милиард, а за 68 милиона лева. "

Хубаво е. Ограбването.

# 23 672
  • София
Още нямаш мнение за позицията на адв. Диан Иванов?

Ама каква му е позицията, бе, Гери? Аз бих искала да си съставя мнение, но досега само разбрах, че според Пламенка той й е искал рушвета и той побърза да каже, че не го е искал за себе си, а шефа го е накарал. Това ли му е позицията? Щото ако е така, имам мнение, да, за паническо спасяване от отговорност.

# 23 673
Защо мълчат в съда и не казват името на Василев? Защо не му искат имунитета? Защо в началото жалбата не е била срещу Коцев? Не е знаела къде ще отиват парите и някой ѝ е дообяснявал после ли? Кой е искал да не подава жалба и я заплашвал, като това Пламенка не го спомена, сигурно е забравила, но пък Диан Иванов, срещу който е била жалбата, си го спомни?
Ту преди време някой, може и да си ти даде идеята Коцев (или защитата му) точно на този въпрос да акцентират. БК не е искал нищо, ДИ какво е правил си е негова работа. А доказателствата им под формата на запис където се чува само "Едно доматИ" могат да си ги заврат .....сещате се. Вече и Европа се раздвижи и там са възмутени, в какво се превръщаме благодарение на нашите "евроатлантици".

# 23 674
Калинки, превърнали се в кърлежи, както гениално ги описа общинският им съветник и член на контролния им съвет от Бургас  - https://epicenter.bg/article/D-r-Martin-Krastev/391281/11/0

По-точното определение е - кърлежи, маскира ли се като калинки докато се лепнат на гостоприемника. Най-логично то е да се пуснат и прилепят към следващия.
Обаче така става като се идва с цели, а не с идеи в политиката. Който е читав - си гледа работата и стои далеч от партии и политически назначения.
Кирил Петков едва ли е очаквал различно поведения, като се има предвид, че и той е от същия биологичен вид.

# 23 675
Значи ППДБ-тата са кърлежи, а ГЕРБ и ДПС са какво - целите в бяло? Щото изборът е между едните и другите, нали се сещате че Величие, Възраждане, Веселие и прочее държава не могат да управляват самостоятелно без ГЕРБ?

# 23 676

Ама каква му е позицията, бе, Гери? Аз бих искала да си съставя мнение, но досега само разбрах, че според Пламенка той й е искал рушвета и той побърза да каже, че не го е искал за себе си, а шефа го е накарал. Това ли му е позицията? Щото ако е така, имам мнение, да, за паническо спасяване от отговорност.
Да, в съда онази вечер се коментирали показанията на Пламенка от ноември - Диан Иванов й бил искал подкуп.
Тука много мастити юристи, та да не се излагам и аз, ама този човек няма ли личен интерес от това да натопи шефа си, ако иначе той е на мушката?

# 23 677

По-точното определение е - кърлежи, маскира ли се като калинки докато се лепнат на гостоприемника.

Съвсем точно ги е описал човекът от контролния им съвет. Кърлежи. И като ги погледнеш - то роднини, то приятели, кой на кого бил кум, зет, сват, кой направил семейния си адвокат свой заместник, кой нещо друго... Докато върви далаверата, всичко е тип топ.

# 23 678
Още пари за точене са си планирали. Наясно съм, че не ни пука, защото си ги познаваме старите муцуни:

"Лидерът на Промяната Асевн Василев показа на медиите документ за почти 1 милиард лева. 
Документът е заявка от министъра на здравеопазването (Силви Кирилов) до министъра на финансите за сумата, която да се включи в бюджетите за тази и следващите две години.  Тя е за детската болница в София.
Ама как така милиард?! – Та нали оценките за за строителството бяха за около 100 милиона – 10 пъти по-малко!!!
Така всеки – от пенсионерите през работещите до бебетата ще бъде пребъркан с по 160 лева за тази корупция. Сметката е направена по официалните лъжливи данни за населението на България, а по истинските – с почти 200 лева. Без допълнителните суми в анексите, с които договорът за строителство ще обрасте. Гарантирам ви го, че ще ги има.

Детската болница в Бургас, чието строителство започна наскоро, грубият строеж приключи и сега върви завършването й . Не за 1 милиард, а за 68 милиона лева. "

Хубаво е. Ограбването.
Леле, леле! Крадците са си крадци. Приготвили са голямата лопата.

# 23 679
Значи ППДБ-тата са кърлежи, а ГЕРБ и ДПС са какво - целите в бяло? Щото изборът е между едните и другите, нали се сещате че Величие, Възраждане, Веселие и прочее държава не могат да управляват самостоятелно без ГЕРБ?
И в двата случая губещата страна сме ние. В единия случай плащаме за кражбите/корупционните схеми, в другия за неспособността да управляват.

# 23 680
Единият от задържаните заедно с Коцев е неговият зет Николай Стефанов. Това реално е мъжа на сестра му. От 2023 г той заема позицията заместник-председател на Общинския съвет и председател на комисията „Финанси и бюджет“. На това не му ли викат шуробаджанащина? Или за определени хора това е съвсем ОК?

Не знам защо тук се посрещат различните мнения чак толкова агресивно. Това са само някакви факти в случая.

# 23 681
48 от 51 съветника са гласували за Николай Стефанов?

# 23 682
Diorela,
Как обективно ще коментираш позицията на адв. Диан Иванов?

Аз също искам да разбера позицията му?
Някой го карал?!?
Миличкият, той не искал, но го карали. Е защо миличкият, изобщо е уговарял Пламенка, след като не иска.  Той миличкият, честен, та дрънка, ама го карали, 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 09:39 от sourit

# 23 683
Дио, съжалявам, но има разпоредби за специална подсъдност. И 304 - 307 е престъплението, в което са обвинени.
Не искам да споря с теб, но не подвеждай с общи разпоредби.
Няма повече да пиша, няма смисъл.
+ 1000. Лулчева доста се изложи този път. Тъжно е и да четеш от юристи и в темата, че акт на съда не трябва да се изпълнява, че бил недействителен.

Добре де, споделете ги тези разпоредби с Тайс, които обосновават законосъобразното сезиране на СГП и СГС в конкретния случай? Може пък аз да пропускам нещо. Тайс цитира НК за специална подсъдност, ти само казаваш, че Ина Лулчева се изложила.
На мен ми е тъжно да чета такива коментари от юристи, без никакво обосноваване.
И да, недопустимите съдебни актове не се изпълняват. Разбира се, нужна е отмяна.

# 23 684

Аз разбирам, че е трудно с просто око да се види в какво е обвинен БК, но да се има предвид, че отговорност носи най-висшестоящият.
А ДИ като негов дългогодишен адвокат ако има съмнения и страх за своята лична вина, няма да има смелост да проговори. Толкова е близко до ума, че чак дрънчи.

Общи условия

Активация на акаунт