Политиката в България - Епизод седми

• 691 354
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 22 845
Аз съм избирател на ПП, но харесвам Божанков и донякъде съм съгласна с него. За мен Васил Стефанов е кадрова грешка, за съжаление не първата, като Руди Гела и подобни. Колкото до троловете, сигурно ги има, но човек е лесно да разгледа коментарите и харесванията на ПП и да види, че мнозинството са съвсем реални профили.

# 22 846
Чакаме вече 15 години да направят нещо добро.
Еврозоната. Или си на друго мнение?
Към настоящия момент, с Урсула начело, с потъналия в корупция ЕС, с Италия, Франция и Германия, изпаднали във финансова криза, с нестихващата война в Европа, което води до спиране на куп ресурси, на които разчитат страните членки на ЕС (а се оказа, че все още си пазаруваме от Русия) и с проблемите в бюджета ни, които лъснаха миналия ден, ще кажа само едно - Бог да е с България.
И по тая тема Теменужка, която обещава, че няма да вдига данъци в същото време е заложила в нейния фискално-структурен план увеличение на осигуровките с общо 3% през 2027 г. и 2028 г. Очаква ни още теглене на заеми и финансова нестабилност.

Томислав, преди 5-6 години беше обещал електронно правителство и институции и драстично намаляване на държавната администрация, с цел улесняване на гражданите - това се искаше от него, но беше поредното празно обещание.

# 22 847
Какво ни чака, беше ясно от момента в който поискахме извънредния доклад

# 22 848
  • Буркина Фасо
Никой обаче не коментира Томислав Дончев при Ризова. Ако някой направи нещо добро, не се и забелязва.
Друго си  е Тошко да го плюем 5 дни.
Какво добро са направили? Чакаме вече 15 години да направят нещо добро.
добър бюджет, извънреден доклад и 01.01.26г. малко ли е?
трябва да се целува ръка на Теменужка за това, на Бойко че я озори с тия 3%  и на Пеевски, че не бутна правителството.

# 22 849
Значи никой не е слушал Т. Дончев, но се пита какво е направил, и веднага отрицанието. Типично пепейски. Спасил е ВСИЧКИ пари по ПВУ, които ще дойдат у нас до август 2026.
Това нищо ли е? След батаците на кого ли не с този ПВУ.

# 22 850
Той лично ли ги е спасил?Ще го пусна.

# 22 851
  • Буркина Фасо
заедно с екипа му под негово ръководство.

# 22 852
Преговарял е с европейската комисия. С екипа си, естествено. Използваше " колегите". Аз мисля, че трябва да се изгледа, 15 мин. е.
Обясни и къде ще отидат парите, кои са пренасочени и тн

# 22 853
Значи никой не е слушал Т. Дончев, но се пита какво е направил, и веднага отрицанието. Типично пепейски. Спасил е ВСИЧКИ пари по ПВУ, които ще дойдат у нас до август 2026.
Това нищо ли е? След батаците на кого ли не с този ПВУ.
Laughing
tays, просто не си следила.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/plan-za-vyzstanovyavane-pari-zaguba/33328825.html

След като блокираха 4 години законите за да не се вземат парите по ПВУ, сега ги спасили...
 Типично по герберски.
 Да  припомня, че преди 2-3 месеца същия Дончев излезе с гробовен глас да каже, че няма как да ги вземам тия пари, защото не искаха да приемат необходимите закони.
https://www.vesti.bg/bulgaria/donchev-sredstvata-ot-vtoriia-tran … vyzvratno-6221991

# 22 854
Васи, не съм следила, но не смятам, че герб са виновни за законите. Проектите на пп са били скапани. Вярвам го напълно.
Изслушай го, де 🙂

# 22 855
Васи, не съм следила, но не смятам, че герб са виновни за законите. Проектите на пп са били скапани. Вярвам го напълно.
Изслушай го, де 🙂
Как да ти кажа... наречи ме предубедена. Но аз съм следила темата достатъчно.От дургат страна.. видяхме и електронното правителство за 1 млрд на Т. Дончев. Няма как да му повярвам на нито 1 дума.

# 22 856
Нали влизат в държавата.
Не се ли контролират тези средства? Все някой ще ги усвои. Ако не влязат, ще се краде от другаде. То, като гледам, който и да е на власт, затова влиза да управлява, а не за наше добро.
Наречете ме оптимист, но разчитам на контрол от итн 🙂.
Това вече не са паразитните еднолични управления на герб. Дано са се поучили, знам ли.

# 22 857
То мигар в останалите държави не се краде? Четяхме за Урсула разни писания.

# 22 858
Честито на феновете на еврото. Аз съм щастлива и вярвам, че е за добро.
приемат ни по политически причини, но по такива ни приеха и в ЕС преди толкова години -- натисна Клинтън. Въпреки това беше огромен късмет за България да сме вътре. Сега смятам, че ще е същото -- приемат ни с побутване, с мрънкане, но е голям късмет! Ние ще продължим да мрънкаме, де...от гръцките плажове.

# 22 859
Чух го,и понеже то не са едно-две да ги помни човек,пуснах в ИИ запитване.
По времето на Гроздан Караджов/министър,МРРБ/ е станало най-голямото забавяне по принцип,относно ВИК.
"Забавянето на ВиК проектите по време на Караджов е резултат от комбинация между административни трудности и силни политически блокажи в парламента. Той не беше единственият фактор, но част от проблемите се случиха именно в неговия мандат."

Не вярвам в мантрата за спасителите от Герб,защото това,което ми вади за техните действия за парите по ПВУ не ги представя изобщо в хубава светлина,на фона на също комплексна вина и от ППДБ относно писането на законопроектите.Обаче,питах дали Герб са изменяли техните законопроекти и в каква насока.

"ГЕРБ са използвали своето парламентарно влияние, за да променят законите на ПП-ДБ в посока отслабване, забавяне и усложняване на реформите. Това пряко е допринесло за блокирането на плащанията по ПВУ и затрудни усвояването на средствата, включително за ВиК проекти."

Дава в табличен вид кое,как,какво,колко време по комисии,гласувания.Няма сми да разтягам дъвки.Нито ще ме чете някой,нито вероятно ще си промени мнението.

П.п.Ами,мерси му на Томислав Дончев.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 10:31 от Морана

Общи условия

Активация на акаунт