Политиката в България - Епизод седми

• 690 528
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 30
Не, докато има война в Украйна не е възможно да има мнозинство в което БСП да са заедно с ПП-ДБ

# 31
За мен е плашещ този голям процент на Новия край.
Този човек ще ни храносмели всичките накрая.

Това беше първата ми мисъл, като видях резултатите. Близо 10% - или около 200,000 човека - са гласували за Делян Пеевски. Отврат. 🤢

Резултатите са ясни…в общ план са същите като предишните и вероятно сходни със следващите, ако отидем на нови предсрочни след 3-4 месеца. За мен расте натискът върху ГЕРБ да формират кабинет - провалиха се веднъж като първа политическа сила; ако се провалят втори път, смятам, че подкрепата за тях ще потегли надолу. А ББ никак не обича коалиционни формирования, в които има нещо повече от патерица. Да видим.

# 32
tays, не четеш с разбиране – написах Герб, ПП-ДД и ИТН/МЕЧ.
Този знак / означава едно от двете – ИТН или МЕЧ. Не и двете!

# 33
Лорде, толкова ачик не  е било купуване ,това говори за  скритото ,корпоративно  и друго.
 Всеки нов отпушва потока,  а и  опит добиха купувачи  и продавачи ,то канализирано вече.

# 34
  • София
Е, Лорде, как ИТН с МЕЧ 🙂

ИТН са такава партия, че я Баце е свирнал хоро ще играят и с МЕЧ, и с ПП-ДБ.

# 35
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
За мен ГЕРБ трупат дивиденти на гърба на това, че никой не можа да направи нищо наподобяващо стабилно след тях. Ама то факторите за провалите са много, и част от капаните са заложени преди това... да не говорим за пандемия, войни и въобще, че целия свят е с краката нагоре.

# 36
Е, Лорде, как ИТН с МЕЧ 🙂

ИТН са такава партия, че я Баце е свирнал хоро ще играят и с МЕЧ, и с ПП-ДБ.
как Соната, баш чегъртачите. Само да смеят да се гушнал с мафията Grinning

# 37

Ох, дано не влязат МЕЧ!

Сега слушам и ИТН, и те няма да са малката булка.
Остана БСП. Така виждам коалицията.

Мен не ме изненада резултатът на Пеевски.
По региони доста хора са намазали от потоците, и те са бизнесмени. Дерибеите ще намаляват, защото са на идеологическа основа като подкрепа. Но без пари няма как да оцеляват. Пеевски ще расте, пак ще се изказва и ще гушка разните " колеги"

# 38

Ох, дано не влязат МЕЧ!

Сега слушам и ИТН, и те няма да са малката булка.
Остана БСП. Така виждам коалицията.

Как точно си представяш да има война в Украйна (противопоставяне Запад - Изток) и БСП да правят коалиция с ПП-ДБ?
И как ще се разберат по темата за МОЧА. БСП искат да го връщат.

# 39
  • Другата България
Мисля, че след резултатите от Турция АПС ще са с повече % от ДПС НН.

# 40
Доказателства няма, щом няма присъди.
Впрочем цифрата 200 купувачи на гласове е смешно малка.
За нападенията съм съгласен - жалка картинка. Но не мисля че който и да е на власт ще промени нещо. За сравнение - когато имаше президентски избори и Бойко Рашков бе вътрешен какво направи? Нахлу с полиция в СУ Климент Охридски. В деня  на изборите. За да проверява измама по проекти в които участвал Герджиков. Проектите са 3 годишни,  това бе първа година нищо не пречеше да ги провери една седмица по-късно. Но той целеше да сплаши гласуващите за Герджиков. Явен рекет.
Но разбира се тогава купен вот нямаше, защото би кандидатът на опозицията.

# 41
Мисля, че след резултатите от Турция АПС ще са с повече % от ДПС НН.

# 42
За мен ГЕРБ трупат дивиденти на гърба на това, че никой не можа да направи нищо наподобяващо стабилно след тях. Ама то факторите за провалите са много, и част от капаните са заложени преди това... да не говорим за пандемия, войни и въобще, че целия свят е с краката нагоре.

Трупат, но…ако продължат да се провалят в опитите за съставяне на кабинет, и на тях няма да им бъде простено. Така или иначе, на хоризонта се задава следващият “спасител” - Румен Радев. Тясно-партийният интерес на всички формации в момента е да съставят стабилен кабинет с 4-годишен мандат, защото в противен случай рискуват да бъдат пометени в секундата, в която същият е отвъд президентството и има собствена партия.

Въпросът същото да се случи не е дали, а кога.

# 43
Изненадана съм, че ДПС-то е по-напред от АПС-то, но явно парите на Пеевски са достатъчни.
Има и друга теория. Младите етнически турци не обичат Доган и неговите методи за влияние. И се опитват да опровергаят наложената догма за етническа партия

# 44
Изненадват ме големият процент гласували. Последните седмица-две имаше целенасочена кампания да се убедят хората да НЕ се гласува, цели фермани, как НЕгласуването е единствена възмножност да се спаси България и так далее. Основно от уж родолюбиви българи, все в чужбина, все  против Борисов, както и разни местни. Фейсбук постовете им бяха пълни с лайкове и коментари на одобряващи. Учудващо, нямаше още по-малко гласуващи.

Общи условия

Активация на акаунт