Политиката в България - Епизод седми

• 690 528
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз не мисля, че ПП-ДБ ще се коалират с ГЕРБ. Не и след това адвокатстване/защита от страна на Борисов спрямо Пеевски последните дни. Ако го направят вече на пролет наистина ще изчезнат.
ГЕРБ + Пеефски ще е задължително и някоя патерица ще се търси.

# 61
  • София
Купеният вот има някакъв таван, не е безлимитен. Не можем да го елиминираме напълно, но можем да го ограничим. Но явно не ни стига ни акъла, ни мотивацията да го направим.
Докато върлува няма смисъл купения вот ще тежи с голяма сила. Няма наказани,няма проблем.
Любопитно ми е Пеевски ще се появи ли след слуха,че не е в БГ и доразвитите от там теории.

# 62
  • София
Не мисля, че РР ще излезе с партия, Хоуп, според мен той си мина пика. Не очаквам да се пусне с партия, а и да го направи, ще е еднодневка. В момента го харесват много, защото няма реална власт и не прави друго, освен да критикува и да се перчи. Дойде ли ред действително да свърши нещо, ще стане ясно, че е същият въздух под налягане като Възраждане. От посока президентството нямам страхове.
Но това, че Пеевски вече си владее цялата държава с мафиотска хватка, ей това е истинският ни кошмар и проблем.

# 63
Според Алфа Рисърч активноста е 38 процента (вероятно е дори по-високо, защото към 19,00 спират паралелните преброявания). Миналият път е била 34 според ЦИК

и още едно интересно наблюдение
ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" са партиите привлекли в най-голяма степен гласовете на най-младите избиратели - тези между 18 и 30 години. Това показват данните от екзитпола на агенция "Алфа рисърч".
Двете формации са привлекли съответно 21 и 20% от гласовете на отишлите до урните от тази възрастова група.

# 64
Аз ще чакам вота от чужбина.
Той ще е наказателен за българските партии, а от Турция ще вдигнат процента на Доган.
Интересен ми е първия вот, защото определено няма да огрее евроатлантиците.

# 65
  • София
Според вас Делян Пеевски ще настоява ли да участва в правителството (с лостовете си на влияние)? Или ще се съгласи да дърпа конците, оставайки в сянка, както дълги години правеше АД.

# 66
Аз не мисля, че ПП-ДБ ще се коалират с ГЕРБ. Не и след това адвокатстване/защита от страна на Борисов спрямо Пеевски последните дни. Ако го направят вече на пролет наистина ще изчезнат.
ГЕРБ + Пеефски ще е задължително и някоя патерица ще се търси.

Аз лично не виждам ГЕРБ с кой друг ще се коалират, освен с ППДБ. Подчертавам, че ще е за огромно мое съжаление, тъй като аз лично НЕ искам такава комбинация. ББ постоянно си говори за ППДБ, ППДБ също преди изборите говореха за коалиции с равноотдалечен МП, което лично аз не знам как точно ще стане, защото колкото и да не е партийна личност, все пак ще е по-лоялен към партията, която ще го издигне. БСП помня, че имаха същата идея преди време. Интересно ще е, ако ГЕРБ предложат такава личност, както го направиха преди време с проф. Габровски, дали ППДБ ще го докрепят. И кой друг би го подкрепил. Дали ще има явна коалиция или пак ще правят експерименти с НЕкоалиции и сглобки. Въпросителните са твърде много за момента.

# 67
Ще настоява. От една година той стана много нагъл

# 68
  • София
Избирателната активност е очаквана. Не обвинявам хората, че не гласуват. Разбирам ги. Аз самата до последно се чудех дали да гласувам. В крайна сметка гласувах.

Масово хората не виждат смисъл, знаейки че ще получат още от същото Сглобка 2.0. Съответно нямат мотивация да отидат да урните. Има и друг момент, че не откриват партия и лица, на които да симпатизират и за които да гласуват.

И аз смятам, че вотът от Турция ще повиши процента на Доган.

Не мога да си спомня чие предложение беше махането на номерата от бюлетините, но е много добър вариант за ограничаване на купения вот сред неграмотните малцинства и вота от Турция.

# 69
Аз ще чакам вота от чужбина.
Той ще е наказателен за българските партии, а от Турция ще вдигнат процента на Доган.
Интересен ми е първия вот, защото определено няма да огрее евроатлантиците.
Аха, живеещите в евроатлантически държави ще ни натресат Величие, наказвайки евроатлантическите партии. Красота.

# 70
  • Другата България
Слушам Бабикян по БТВ, и като цяло съм съгласна с него.
Да не си и на мястото на ББ в момента.
Електоратът очаква и иска правителство, наистина на всички вече им омръзна.
Над 10 години той “спеше в едно легло“ със синът на бащата - ДП, човекът, който контролира правосъдната система в момента, а днес не се избират нови членове на ВАС, КС и т.н.
И сега, за да направи правителство с ППДБ без ДП, означава да се самоубие, буквално и преносно.
Много труден избор, наистина. Колкото и да съм анти ГЕРБ, все си мисля, че и самия ББ не е искал чак такава огромна победа, дори не знам дали изобщо е искал да е първи.

# 71
  • София
Гласувах доста нестандартно за себе си. Следя горе-долу какво се случва,  но и се изморих вече. Останах с впечатление, че Борисов ще търси кабинет.

# 72

Лейди КД
Борисов има много възможности. И ИТН, и дори Възраждане са склонни да работят с Борисов. А вече и новото БСП са склонни на компромиси. ПП са много по-проблематични, те си създават с лекота врагове

АКо Герб и ПП-ДБ не се съгласят на правителство, с помощта на ИТН или на МЕЧ, или поне на АПС значи няма да има правителство

Герб плюс Пеевски вече просто не е достатъчно. Не и след разпада на ДПС. Това значи поне още 3 партии.

# 73
  • Разпиляна във въображението
Може би, ако ДБ- Христо Иванов, не бяха пришили към коалицията с ГЕРБ Пеевски, то те щяха да имат работещо правителство. Може би щяха да преодолеят ротацията и да продължат напред. Спъна ги Пеевски, а още повече калпавите промени в Конституцията. Едно споразумение им липсваше, ама писачът Иванов пак се провали.

ППДБ не печелят, че се разделиха с ГЕРБ, нито с анти-ГЕРБ и ДПС говоренето си. За да могат да постигнат нещо им трябва ГЕРБ. Такива са нещата, такъв е резултата. Да тръгнат отново с мрънкането не с първия мандат, а с втория с наш МП и т.н. е губещо, защото отново ще ни закарат на избори и ще продължат да падат. Дали ми харесва - не, но това са реалностите. ГЕРБ можеше да бъде заобиколен преди години, но вече не и ще трябва да го приемем. Трябва едно витрило от партии, които да покрият по-голям сегмент от гласоподавателите, шарено мнозинство и задължително коалиционно споразумение. Изпусна се момента за голяма промяна, затова трябва да се задоволим с по-малка, но да е постоянна.

# 74
Според вас Делян Пеевски ще настоява ли да участва в правителството (с лостовете си на влияние)? Или ще се съгласи да дърпа конците, оставайки в сянка, както дълги години правеше АД.

Изобщо няма да се бута да участва формално във властта. Той е пряко и преносно незаобиколим. А са направили нещо в негов ущърб - а е насочил силовите структури и съдебната система (които са негови ЕООД-та) към недоброжелателите си.

Сега ще си избере и нов ВСС, и нов-стар главен прокурор, който вече няма да е и.д., а титуляр.

Общи условия

Активация на акаунт