Политиката в България - Епизод седми

• 690 557
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 90

Лейди КД
Борисов има много възможности. И ИТН, и дори Възраждане са склонни да работят с Борисов. А вече и новото БСП са склонни на компромиси. ПП са много по-проблематични, те си създават с лекота врагове

Много бих се радвала, ако стане така, както си го написал. При всички случаи предпочитам правителство ГЕРБ + Възраждане + ИТН + БСП, отколкото ГЕРБ + ППДБ + ДПС-НН.

Лейди К, не вникваш в думите ми. Казвам не че такова правителство ще стане. То не е осъществимо. Казвам че Борисов може да работи с почти всекиго. Проблема е, че ПП-ДБ никога няма да му позволят да работи с  партия която е русофилска. Това значи от ден първи да почнат да бутат кабинета чрез протести.
Затова Възраждане, БСП, Величие веднага ги изключваме. Те могат да подкрепят отделни политики, но няма да участват в гласуване.

Реално възможността е една единствена – Герб плюс ПП-ДБ плюс поне една от партиите АПС/ИТН/МЕЧ

Сирос
, да не влезе само в  Универститета Рашково, но въобще не трябваше да влиза с полиция там и то в изборен ден. Нищо не пречеше да влезе след три дни. Проектите нямаше да изчезнат. Те бяха за три години. Да не говорим, че въобще не трябваше да влиза с полиция.
Действието на Рашков по никакъв начин не бе различно от това което направи Гешев, като нахлу с полиция в президенството.
Критикувал съм и Гешев за това направи, но Рашков направи абсолютно същото

# 91
Да спрат процедурата за избор на Сарафов. И много неща ще са различни. Да се хващат на работа незабавно, все ще намерят кой да ги подкрепи при ясна и принципна програма. То е ясно, че ИТН няма да влязат в коалиция. Да търсят подкрепа и ако ще и с БСП да се колаборират. Нито Меч, нито Величие, нито Итн са надеждни. Да не говорим за Дпс- тата, тези трябва да изчезнат.
Лорде, ти зачеркна 51 я парламент, бре 🙂

# 92
  • София
Не, не приемам това. Купуване има САМО когато резултатите не изнасят на ПП и ДБ. За мен е странно как нямаше купуване, когато "натовеца" Радев спечели първият път. Нямаше купуване когато ПП подкрепиха Радев за втори път. Нямаше купуване когато Петков бе премиер
Но когато резултатите са неизгодни за тях винаги има купуване на гласове. Ако трябва да има купен вот - значи и Петков е станал с купен вот премиер.
Или има или няма. Той не може да се изпари. А корпоративен вот ще има винаги

Другото са опрадвания!

Лорде, ти да не си в детската градина? Купуване имаше и преди ППДБ да съществуват. Разрови малко старите теми и ще разбереш и ставките на ВМРО, ДПС, ГЕРБ, Марешки и т.н.

Този път момчето реши генерално въпроса като привлече едно друго момче. Което си тръгна от системата с папки с компромати.

# 93
Бе той Рашков друго направи, ама нейсе. В кратце, дпс бяха дълго време остро възпалени.

При ниска избшрателна активност, купеният вот изкривява резултата. Точка. 34 % не е висока избирателна активност. Жалка е. Две точки.

# 94
  • София
Никой няма да се хване на такава работа, Тайс. В България вече се прави само това, което пеевски пожелае.
Явно наистина хората още не са го осъзнали, Мери.

# 95
Свиленски е казал нещо интересно което съм забравил - по това време - т.е 20 часа - на предните избори БСП е била 9,6 процента и се е свила до 7,6 на сутринта.
Наистина ще бъде интересно да видим окончателните данни.

В този ред на мисли не ви ли се струва че резултатите на ЦИК се бавят? Обикновено около 21,00 имахме поне някакви прогнозни данни.

# 96
Никой няма да се хване на такава работа, Тайс. В България вече се прави само това, което пеевски пожелае.
Явно наистина хората още не са го осъзнали, Мери.
няма, защото едни се хванаха, имаше сглобка. Беше неприемлива, оплюта. Защо сега да е приемлива?
Имаше един период, итн искаха избори до дупка, помните ли? Е, до тук водят изборите до дупка. До бездънието.

# 97
  • Разпиляна във въображението
Разчистят ли се списъците ще се окаже, че активността не е толкова малка Simple Smile

Мисля си, че Украйна ще престане да е голям препъни камък. И в момента продължава да се изпраща помощ за страната и не виждам раздиране на ризи, когато се прави както трябва и без навиране от сутрин до вечер какво даваме, както обичаше да прави Тагарев.

# 98
Мириел 6 плюс имаш от мен.
Днес гледам, че ЦИК преценява на база 6,6 милиона.
По преброяване сме толкова. Поне 2 милиона са мъртъвци или непълнолентни.
Отделно хората с двойно гражданство - 200 000 макета и поне 60 000 етнически турци. Ако махнем двойното гражданство ще изчистим близо 300 000 души ама ПП и ДБ са против и така неволно подпомагат АПС и ДПС.

# 99
  • София
А аз мисля, че на Пеевски му е важно сега да е на открито.

# 100
А аз мисля, че на Пеевски му е важно сега да е на открито.
и ще натиска ББ за правителство.

# 101
Колкото да ти е смешно ,разговор в кафене??? не някъде на дълбоко  и тайно, без  проблем ,че има посетители.
 Колко им раздаваш?
 -40.
 Малко  е, давай 50-60.
 За малко село, ,дето уж не играе. В  секция или район, дето зависи  познай колко стигат цените и си представи. При преден избор при нас точно ПП-ДБ бяха  организатори на изборите  и шефове ва МВР за момента -  поне опити правиха , задължаха хора,  не хванаха  парите, знаеха, инфо имаха, че те като  джебчийките си подават парите и изчезват   като верига го правят. А трябва на място да бъде хванат ,в крачка ,не по инфо.
 Сега  е открито и нагло. И много повече.
 Говоря за кеш , не корпоративно давление.
 И че не са харесвани ПП-ДБ ги  определя като праивлно работили. Няма  харесване, при мисъл за електората да те подкрепя, няма реформи , защото милият електорат не ги иска. Иска ги ,но да не му се размества рахата ,да не му променят нищо.
 Знам, че си мислещ човек.

Знам и какви образовани гласуват за Копейкин,  да се чудиш защо ,та и  извън страната е подкрепен. Патриот човекът, ще върни величието ни , ама друг път.

# 102
една бакалска сметка показва, че ако изчистим 2 милиона непълнолетни и мъртъвци от листите и премахнем двойното гражданство с което ще изчистим поне 300 000 души, активноста която днес беше 38 процента ще доближи 56 процента. т.е. въобще не са толкова малко гласуващите.

Истината е, че никой не иска да изчисти избирателните листи, защото ниската активност е полезна за партиите с твърди ядри.

80 процента от Галъп - Възраждане втори, МЕЧ 5,0 процента, Величие отпада

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 22:06 от Лорд Сняг

# 103
закъсняваш Stuck Out Tongue Winking Eye

А ако Костя стане втори? И никак не е невъзможно. ББ много ги харесва, каза го в кампанията.

# 104
кога навъртяхте осем страници?
много ясно, че гласувах. даже знаете и за кого.
правителство редовно няма да има.

Общи условия

Активация на акаунт