Политиката в България - Епизод седми

• 691 169
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 23 130
  • Варна
MerriAn, карал е със 100км/ч, има данни, че са залагали пари, кой по-бързо ще вземе отсечката, хора от блоковете срещу кафенето са ставали свидетели на това. Е сега пита се защо нито хората в блока, нито от заведението са подали сигнал за това
А дали не са подали и е бил неглижиран?
Дали не е практика да има такива гонки и такива залагания и точно този ден да не са подали сигнал, защото предишните им сигнали не са били многократно неглижирани.
За мен е червена лампа, че родител на това момче работи в съда. Тези раснат с убедеността, че са недосегаеми от закона..
И СА такива всъщност..

# 23 131
То да беше само Пламенкиното ядене така,пък то навред дават такива помни на децата,на болни..

# 23 132
Аз се чудя как ГЕРБ допуснаха такава недалновидност, че точно Пламенка да се жали от Коцев. Сори ама няма как един родител във Варна да защити Пламенка, че и да вярва на глупостите й..
Основният и аргумент е велик "тя 16г печелела конкурси, защо сега не спечелила"

@Хексе,  няма регистрирани сигнали в МВР, КАТ и 112.

# 23 133
Е, по твоята логика, всички защитници на ПП треперят да не изпаднат от хранилката. Сигурно си права. Дава обяснение защо кражбите на ПП са оправдавани.

За такъв кратък период, в който са в политиката новобранци като ПП нямат никакъв шанс да разберат и да се включат в корупционните големи схеми. Никой няма да ги пусне там. А там, където те пречат за продължаването на такива, се намират удобни маши и бушони за компромат.

Да, разбрахме, че 15 процента комисионна от обществените поръчки към партийната каса, не са корупция за ПП.
За останалите хора това е корупция.
Оттук идва неразбирането между двете групи.

# 23 134
  • Варна
Аз се чудя как ГЕРБ допуснаха такава недалновидност, че точно Пламенка да се жали от Коцев. Сори ама няма как един родител във Варна да защити Пламенка, че и да вярва на глупостите й..
Оф сега какви са тези внушения. отгледала съм три деца във Варна без да знам коя е Пламенка.
Един или два пъти са сменяли доставчика в училищата, не всичко е било зле.. Грамажа беше скандален обаче..
Дали Пламенка или Огнянка обаче никога никой не ме е информирал, как се казва собственика на фирмата.

# 23 135
Е, по твоята логика, всички защитници на ПП треперят да не изпаднат от хранилката. Сигурно си права. Дава обяснение защо кражбите на ПП са оправдавани.

За такъв кратък период, в който са в политиката новобранци като ПП нямат никакъв шанс да разберат и да се включат в корупционните големи схеми. Никой няма да ги пусне там. А там, където те пречат за продължаването на такива, се намират удобни маши и бушони за компромат.

Да, разбрахме, че 15 процента комисионна от обществените поръчки към партийната каса, не са корупция за ПП.
За останалите хора това е корупция.
Оттук идва неразбирането между двете групи.
Кои са останалите хора? Дето не ги интересува Барселонагейт и 8-те джуджета, защото вожда от Банкя също не го интересуват тези теми ли?

# 23 136
  • София
То да беше само Пламенкиното ядене така,пък то навред дават такива помни на децата,на болни..
Именно, всички като пламенка ги печелеха тези конкурси. И като се опитаха да им спрат кранчето, хоп, акцийка.

# 23 137

Той самият аргумент би следало да накара хората да се замисли как точно е печелила 16 г. без пропуска, ама не би. Сигурно всичко е било честно и почтено.

# 23 138
  • Другата България
За мен изобщо не е мистерия как госпожата е печелила тази, или която и да е поръчка.
С “наши хора“ винаги е лесно, това не е от днес, вчера, миналия месец или година.
Това е от години, много години.
А най-пресния пример за мен е този за климатиците върху трамваите, ето този
https://clubz.bg/163509
Старите трамваи на София ще получат климатизация, но на солена цена. Общо 70 броя покривни климатици ще бъдат монтирани върху мотрисите T6A2 и T6A5 от общинското дружество „Столичен електротранспорт“ ЕАД. Цената на един уред без ДДС — 8 595 лв., общата стойност на поръчката — 601 650 лв. без ДДС.

Общинският съветник Симеон Ставрев от „Демократична България“ повдигна темата в социалните мрежи, като публикува снимки на подобни уреди, продавани в Amazon за 805 евро (около 1570 лв. с ДДС). На вид и по технически параметри моделите изглеждат съвместими с тези, монтирани в трамваите.
Климатиците са производство на турската компания Webasto Thermo Comfort İklimlendirme Sis. Tic. Ltd. Şti. от Маниса. Поръчката е спечелена от „Кампус М“ ЕООД, представлявана от Мустафа Кадир Мустафа — фирма, която към 2021 г. е разполагала с двама служители и 65 000 лв. оборот. През 2024 г. обаче оборотът ѝ скача почти десет пъти, основно благодарение на тази обществена поръчка.

Допълнително впечатление прави това, че фирмата е единствен кандидат по обособената позиция, което автоматично елиминира конкуренцията.

# 23 139

Чух интересна версия, което съвпада и с поява на бележката.
Пламенка е хем средство срещу Коцев и ПП , хем червена лампичка за ГЕРБ. Щото е ясно как се печелят 15 години обществени поръчки с доставка на помия.
Та, активацията и е  от...момчето дето беше на рекреационен туризъм в ДЮбай.

КАзват, че не просто ги е печелила, а ги е организирала.

# 23 140
Разбира се, че не е мистерия, на всички ни е ясно как е печелила толкова време.
Обаче подобни неща удобно се пропускат и цялото внимание е насочено към "корупционерите ППДБ". Все едно падаме от небето.

Пак ще се повторя, н корупцията трябва да се разследва, доказва и наказва. Но не само тази на ППДБ, докато вечните управляващи си дооплитат кошницата на всякакви нива. Тяхната корупция явно остава невидима, нищо, че продъжава над десетилетие и е брутална, изродена и в огромни размери.

# 23 141
Хексе, Пламенка играе с две фирми по конкурсите, само Орлин от Хепи се пробва да наруши хегемонията преди 10-11г, но за много кратко и се наложи да се дръпне от този бизнес.
Двете фирми на Пламенка уж различни, пък купоните все се продаваха на сп. Нептун тогава

# 23 142
Това  вчера видях като коментари на човек,който е с отворен профил с история,не е трол по мое мнение.
Georgi Georgiev
"Преди години работих в една фирма за доставка на храна. Без да искам спечелихме конкурса за доставка в МБАЛ Света Марина. Първо пребиха една от жените, която дойде да работи при нас, а след това започна масов тормоз. След 6 месеца сами се отказахме, за да продължи ***** да си развива бизнеса. Тя частни клиенти няма, тя разчита само и основно на обществени поръчки. Затова я боли, защото е некадърна и без държавна субсидия няма бизнес."

"Ваня Велкова собственикът на нашата фирма беше на изслушване в Народното събрание по казуса през 2022, където разказа подробно за случая."

"Ваня Велкова разбира се, на всеки мога да разкажа от първо лице за какво става дума. И не само аз, има много хора, с които заедно сме минали през този ад"

Само квалификацията относно Пламенка съм изтрила.

# 23 143
Слушам си тук разни неща и повдигнаха темата за митниците.
Какво става там.. някакво движение има ли ?
Или като Нексо...ще оттеече корупционната схема.Laughing

# 23 144
  • Варна
Разбира се, че не е мистерия, на всички ни е ясно как е печелила толкова време.
Обаче подобни неща удобно се пропускат и цялото внимание е насочено към "корупционерите ППДБ". Все едно падаме от небето.
Коя фирма е спечелила на нейно място знае ли се?

Общи условия

Активация на акаунт