Политиката в България - Епизод седми

• 699 862
  • 23 684
  •   1
Отговори
# 23 235
  • София
Всички сме свидетели как мафията може /и го прави/ да изфабрикува всичко, по знак, в нужния за тях момент. То затова е мафия. Нещата вървят типично, но се надявам на пробуден народ в Сф и Варна, за да защитят нормалността и за да се борим някак.

Така е, мафията фабрикува. Нещо като Лена и подправените подписи. Типично.
Мафия са и едните, и другите. Нормалността е другаде.

# 23 236
Удебелила си каквото ти харесва
И безплатните е поставено иронично в кавички. Joy Промяната е от 2023, но иначе битката на банките е дългогодишна.
Ако правилно се досещам става дума за базовите сметки. Напълно безсмислена популистка поправка.

# 23 237
БСП? Кои бяха тези... Grinning
На следващите избори могат да ги пишат направо ГЕРБ-СДС–БСП
Ако не беше БСП, щеше да има задължително съвместно упражняване на родителски права след развода, постановено от съда, без да се интересува, че родителите не искат да е съвместно. Така искат от ИТН, ППДБ и части от ГЕРБ. Ако се разведеш, родителските права няма да ги присъдят на тебе, а на двамата родители 50 на 50, без значение кой какъв родителски капацитет има.

# 23 238
Къде е нормалността?

# 23 239
БСП? Кои бяха тези... Grinning
На следващите избори могат да ги пишат направо ГЕРБ-СДС–БСП
Ако не беше БСП, щеше да има задължително съвместно упражняване на родителски права след развода, постановено от съда, без да се интересува, че родителите не искат да е съвнестно. Така искат от ИТН, ППДБ и части от ГЕРБ. Ако се разведеш, родителските права няма да ги присъдят на тебе, а на двамата родители 50 на 50, без значение кой какъв родителски капацитет има.
По изброените  от теб , гласове  не стигат .
А уредбата на тези взаимоотношения има нужда от корекция със сигурност.

# 23 240
То няма такава уредба, предлагат я сега.
И напротив, ако БСП подкрепи законопроекта, ще стигнат гласовете и ще се приеме.
Съвместното упражняване на родителски права може да има, ако родителите са се разбрали за това, а не автоматично и насила едва ли не.
Другото е общи приказки.

# 23 241
А какво е нормалност? Wink

# 23 242
Ще ги плювна ако пак тръгнат да се договарят с Борисов,честно.

Мирчев-"Демократична България не участва във вота на недоверие, защото той беше несериозен, а тези ежеседмични кухи вотове обслужват управляващите, като ги показват като силни и им дават оправдание за безидейността на законодателната програма. Не можем да се качваме на руското влакче на Възраждане и Величие.
Но за да изразим общата позиция на парламентарната група на ПП-ДБ, че заедно сме опозиция на кабинета и че той не работи добре, а подкрепящото го мнозинство на Ново начало води страната към диктатура, дадохме един символен лидерски глас срещу правителството.
След гласуването Борисов си тръгна, въпреки, че го призовах да му дам папката с искането за оставката на Цончо Ганев. Защото докато Възраждане обслужват управлявящите с кухи вотове, ГЕРБ им пазят постовете и имунитетите. От ГЕРБ зависи актът на насилие в пленарна зала да бъде осъден. Вместо това те си разменят услуги с Възраждане.
Сериозен и задълбочен вот на недоверие, очертаващ ясна управленска алтернатива, ще подготвим заедно с колегите от ПП. Като втора политическа сила сме длъжни да подхождаме именно така."

# 23 243
  • София
И вотът на недоверие, внесен от Величие, не мина.

ЗА гласуваха:
17 от ППДБ
32 от Възраждане
14 от АПС
10 от Меч
10 от Величие
Тоест, ДБ реално са подкрепили ББ, Новото начало и партньори.
Ами чудесно се изсветлиха и те за пореден път.
Може би се готвят за нова сглобка в някакъв бъдещ момент.

# 23 244
ДБ се опитват да се присламчат към комунягите, реално наследниците на ДС сега са на власт - Герб, Новото начало и БСП. И не виждам близките години да има реална опозиция

# 23 245
  • София
Кметът на Пловдив от коя политическа сила е?

Видях, от ГЕРБ е.

Тоест, следващият удар срещу корупцията ще бъде в Пазарджик или Благоевград.

# 23 246
Е,Герб мн ясно.
Това е предупреждение,като гледам не съм единствената,която им го пише.

# 23 247
# 23 248
Попитах жасмин, предполагам и аз, и тя, знаем какво имаме предвид под нормалност. Въпросът е къде е? При коя политическа партия?

На мен ми се струва, че много бързо Пеевски иска да прилапа всичко, а това не знам как може да е здравословно. Не че съм загрижена за здравето му. Чудно ми е какви съпротивителни сили има Борисов и има ли ги изобщо. Някакси ми се струва, че и в ГЕРБ има достатъчно хора от типажа на люлинския кмет. И само дружбата между двамата титани ги държи да не си втурнат към прокуратурата да дават показания, че са ги натискали от ГЕРБ да отклоняват за партийната каса. Той Борисов затова благодари на Пеевски на лягане и на ставане.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 11:00 от AriaNovaKaq

# 23 249
  • София
Скрит текст:
Попитах жасмин, предполагам и аз, и тя, знаем какво имаме предвид под нормалност. Въпросът е къде е? При коя политическа партия?
В момента за мен, при никоя парламентарно представена партия не е нормалността. Знам, че това не решава проблемите, но и аз не съм никоя, че да предлагам решение. Неслучайно над 60% гласоподаватели не гласуват. Явно не приемат натрапени нормалности от шепа хора в три големи града.

Общи условия

Активация на акаунт