Майчинството счетоводно - 3

• 148 864
  • 2 946
  •   1
Отговори
# 945
  • Русе
Благодаря за отговора.Пак трябва да ходя да се разправям.Аман от некомпетентни служители!

# 946
ZinaSt, много ти благодаря за отговорите!
Много нахално от моя страна  Embarassed , но можеш ли приблизително да ми кажеш каква ще бъде ползата от подобна процедура:
Фирмата, в която работя, ме осигурява на около 600 лв. и аз сключвам допълнителен трудов договор към фирмата на супруга ми и се осигурявам там на 700 лв. през следващите 6 месеца. Как ще стане изчисляването на сумата за болничния по майчинство- от двете места поотделно ли ще бъдат пресметнати сумите за болничен и ще ги получа на две части или е нещо друго?
Много благодаря предварително!

# 947
  • В полите на Пирин планина
ZinaSt, много ти благодаря за отговорите!
Много нахално от моя страна  Embarassed , но можеш ли приблизително да ми кажеш каква ще бъде ползата от подобна процедура:
Фирмата, в която работя, ме осигурява на около 600 лв. и аз сключвам допълнителен трудов договор към фирмата на супруга ми и се осигурявам там на 700 лв. през следващите 6 месеца. Как ще стане изчисляването на сумата за болничния по майчинство- от двете места поотделно ли ще бъдат пресметнати сумите за болничен и ще ги получа на две части или е нещо друго?
Много благодаря предварително!

Не съм Зина, но да ти отговоря  Grinning

Представя се отделен болничен лист и на двете работни места - предупреждаваш гинеколога си да ти го издаде в два екземпляра и всеки работодател го представя в НОИ  Peace

# 948
Здравейте !
Исках само да попитам дали някой знае за това по колко ще ти плащат ако родиш, но нямаш нужния стаж- 6 месеца? аз знам май че е 60 лева?!? толкова ли е и ако има промени кажете ако знаете нещо!!! аз нямам нужния стаж и малко се притеснявам... с тези 60 лева:(

благодаря ви!

# 949
Здравейте !
Исках само да попитам дали някой знае за това по колко ще ти плащат ако родиш, но нямаш нужния стаж- 6 месеца? аз знам май че е 60 лева?!? толкова ли е и ако има промени кажете ако знаете нещо!!! аз нямам нужния стаж и малко се притеснявам... с тези 60 лева:(

благодаря ви!

Ако към излизане в болничен за бременност и раждане нямате необходимия стаж, няма да получавате обезщетение, докато не натрупате този стаж. Самият болничен също се зачита за стаж, така че, ако 45 дни преди термина имате например 4 месеца стаж, тогава 2 месеца ще сте в болничен, но няма да ви се изплаща обезщетение и след като изтекът тези 2 месеца, вече ще имате 6 месеца осигурителен стаж и ще започнете да получавате пари.
Освен това имате право на еднократна помощ за бременност и раждане в размер на 150 лева, ако доходът на член от семейство е до 200 лева на месец.

# 950
Благодаря за отговора!   bouquet

# 951
Благодаря ти!
аз имам само един месец стаж. това означава ли че нищо не ми се полага? дори едно 60 лева? аз скор завърших бакалавърска степен и отскоро си търся работа безуспешно.... става страшно ако нищо не ми дават:(

# 952
Благодаря ти!
аз имам само един месец стаж. това означава ли че нищо не ми се полага? дори едно 60 лева? аз скор завърших бакалавърска степен и отскоро си търся работа безуспешно.... става страшно ако нищо не ми дават:(

Ако към момента на излизане в болничен за бременност и раждане не работиш, изобщо не ти се полага обезщетение.
Тези 60 лева не знам от къде дойдоха. Аз за такова обезщетение не съм чувала. Можеш да получаваш по 100 лева социална помощ на месец до навършване на 1 година на детето, но пак ако дохода на член от семейство е до 200 лева.

# 953
благодаря ти! извинявам се че те притесних дано не съм досадила! за тези 60 лева преди години някой ми беше казал... затова питам- не съм знаела!утре съм на интервю- стискайте палци!!
поздрави!

# 954
благодаря ти! извинявам се че те притесних дано не съм досадила! за тези 60 лева преди години някой ми беше казал... затова питам- не съм знаела!утре съм на интервю- стискайте палци!!
поздрави!

Успех!

# 955
  • София
Здравейте искам да ви попитам следното нещо: От няколко месеца ползвам болничен,като имах да взимам 28 дни платен полагаем ми се отпуск който си взех и който изтече на 05.04...... и понеже моя док се забави да ми издаде болничния и не можа със задна дата аз останах от 06.04. до днес без такъв Rolling Eyes и сега се чудя тези дни ако ги пусна като неплатен отпуск,дали ще ми повлиаят на майчинството ми след това? А варианта ми ако повлиаят да говоря с работодателката  ми да и обясня за какво става на въпрос и тези дни да ми се водят че съм работила за да нямам проблем   като естествено няма да взема пари  Rolling Eyes Вие какво ще ми посъветвате?

# 956
Здравейте искам да ви попитам следното нещо: От няколко месеца ползвам болничен,като имах да взимам 28 дни платен полагаем ми се отпуск който си взех и който изтече на 05.04...... и понеже моя док се забави да ми издаде болничния и не можа със задна дата аз останах от 06.04. до днес без такъв Rolling Eyes и сега се чудя тези дни ако ги пусна като неплатен отпуск,дали ще ми повлиаят на майчинството ми след това? А варианта ми ако повлиаят да говоря с работодателката  ми да и обясня за какво става на въпрос и тези дни да ми се водят че съм работила за да нямам проблем   като естествено няма да взема пари  Rolling Eyes Вие какво ще ми посъветвате?

Ако тези дни ви се водят неплатен отпуск, при изчисляване на обезщетението за тях ще се вземе минимална работна заплата. Това как ще се отрази това на обезщетението зависи от заплатата ви. Ако ви водят на работа, дори и да не вземете реално заплата, работодателят ви ще има разходи за осигуровки и ДОД.

# 957
Здравейте, много полезна тема.
Моят въпрос не е точно свързан с майчинството, а с болничния по време на бременност. От 3-ия месец съм в болнични и досега са ми превеждани 3 пъти пари от НОИ, предполагам за първият 7-дневен, и за следващите два болнични листа, които са от по 30 дни. Проблемът обаче, е че освен първият превод следващите два са всеки за около половината от полагащото ми се обезщетение.
Та въпросът ми е, възможно ли е тъй като вторият ми болничен започва от 10 януари, той да е изплатен на две части - първата до 31 януари и със следващият превод - частта до 9 февруари. Извинявам се ако е имало подобен въпрос, попрегледах темата, но тя е доста обширна и е възможно нещо да съм пропуснала.
Мерси предварително!

# 958
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, много полезна тема.
Моят въпрос не е точно свързан с майчинството, а с болничния по време на бременност. От 3-ия месец съм в болнични и досега са ми превеждани 3 пъти пари от НОИ, предполагам за първият 7-дневен, и за следващите два болнични листа, които са от по 30 дни. Проблемът обаче, е че освен първият превод следващите два са всеки за около половината от полагащото ми се обезщетение.
Та въпросът ми е, възможно ли е тъй като вторият ми болничен започва от 10 януари, той да е изплатен на две части - първата до 31 януари и със следващият превод - частта до 9 февруари. Извинявам се ако е имало подобен въпрос, попрегледах темата, но тя е доста обширна и е възможно нещо да съм пропуснала.
Мерси предварително!

Болничните листове се изплащат месец по месец, т.е. ако периодът включва 2 месеца, както при теб, то първо се изплаща частта до 31.01.2007 и след това дължимото за февруари.
Ако представиш болничн / нов / през февруари, той се представя от работодателя в НОИ и чак след това се изплаща.

# 959
Incandescent, благодаря ти за отговора.   Hug Болничният ми за февруари е предаден заедно с този за януари, но явно при това положение и него, а и следващите, които включват по два месеца ще ми се изплащат по два пъти. Мерси още веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт