За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 24 788
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте мамита
Бебчо е изцяло на кърма, но от два три дена почти след всяко хранене или час след това се случва да повърне. Кога само да му се стече мляко по устата, кога и да повърне по-обилно. Вашите бебчета повръщат ли след хранене, възможно ли е да преяжда , тъй като яде от гърда и реално не знам колко изяжда. Водила съм го преди време на лекар, понеже в един ден ми повърна няколко пъти и тя каза тогава че няма нищо притеснително. Но от два тру дни започна почти след всяко хранене да връща храна

# 181
Здравейте мамита
Бебчо е изцяло на кърма, но от два три дена почти след всяко хранене или час след това се случва да повърне. Кога само да му се стече мляко по устата, кога и да повърне по-обилно. Вашите бебчета повръщат ли след хранене, възможно ли е да преяжда , тъй като яде от гърда и реално не знам колко изяжда. Водила съм го преди време на лекар, понеже в един ден ми повърна няколко пъти и тя каза тогава че няма нищо притеснително. Но от два тру дни започна почти след всяко хранене да връща храна

При нас е така, напълно нормално е, стига бебето да наддава добре и да не изпитва дискомфорт. Възможно е да преяжда, ако яде бързо, да гълта много въздух.
Ако има проблем с наддаването или видимо бебето изпитва дискомфорт, направете преглед при гастроентеролог, ще изпишат някакво сиропче.

# 182
Съгласна съм с последното мнение, ако бебето наддава, не е проблем. Някои бебета просто са си така

# 183
Успокойте ме малко
За сега наддава добре
Има си колики, но като почти всяко бебе
И наистина е взел да яде доста бързо от началото
Благодаря Ви

# 184
Привет пускахме изследвания ,АФ 408 ..а пък Asat близо до 50 ?
За сега нямаме лечение ,случвало ли се е при вас ?
Гоним 2 годинки .никакви оплаквания няма

# 185
Здравейте мамита

Нормално е бебето да връща по малко мляко, не се притеснявай. Това се случва, защото бебетата имат къс хранопровод и мускулът в горната част на стомаха, който разделя стомаха от хранопровода, все още не е силен и не се затваря добре. След хранене го вдигай и слагай да легне бавно и внимателно и се увери, че нищо не му притиска коремчето (дрехите например).

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 00:43 от Jeny Markova

# 186
Мами
Някоя друга хванала грип с новородено как се справяте
Бебето ми няма месец
А съм с болки в гърлото и главата и запушен нос
Притеснявам се да не го заразя, понеже е много малък все още, а спи с при нас в леглото от както е с колики постоянно, по цял ден е с мен. Какво мога да направя че да го предпазя от заразяване

# 187
Слагаш маска ffp2 купуваш си от аптеката и сменяш през няколко часа, първите дни си най-заразна, за това сменяш на 2ч, после може и по-рядко ( след втория ден примерно на 4ч). Когато бях с ковид малкият ми беше на 5м. Спяхме заедно и го кърмех, аз дори спях с маска. (Да, много е гадно да не можеш да дишаш и да трябва да си с маска, но бебето е много мъничко и трябва да го пазиш.) Сменях спално бельо всяка сутрин. И така в продължение на 7 дни. Това твоето не ми звучи като грип, направи комбиниран тест да знаеш какво е. Ако не е грип, ковид или RSV, 5 дни пазене би трябвало да са достатъчни, ако вече не си го заразила. Ако го кърмиш ще е още по-малък шанса да го заразиш.

# 188
Здравейте мами
сега се зачетох в епикризата от родилното на бебче
пише Дишане - от везикуларен тип двустранно, единични крепитиращи хрипчета. Това с единичните хрипове трябва ли да ме притеснява, при изписването ни нищо не ни беше казано да има нещо обезпокоително, но сега се притесних

# 189
Кое е най - силното нещо, което ви е помогнало при подсичане? НЕ за превенция. Малкия се подсече ужасно от едни нови памперси от Кауфланд и сега кожата му е като кора ..

# 190
  • до най-прекрасния мъж
Судокрем винаги ме е спасявал. Тя се подсичаше брутално около никненето на зъбки. До степен да й се протрива кожата до рани. За два-три дни е минавало напълно. И сега си имам кутийка вкъщи, помага много за ожулени колена.

# 191
  • София
При нас Павловича мас и Бепантен оправят всичко за нула време, но досега не сме били толкова подсечени. Преди това бяхме с крема на Мустела и никак не останах доволна, откакто ползвам тези двете, не само всичко се изчисти, а и няма следа от нови зачервявания.

# 192
Мами
Някоя друга хванала грип с новородено как се справяте
Бебето ми няма месец
А съм с болки в гърлото и главата и запушен нос
Притеснявам се да не го заразя, понеже е много малък все още, а спи с при нас в леглото от както е с колики постоянно, по цял ден е с мен. Какво мога да направя че да го предпазя от заразяване

Запази спокойствие, има голяма вероятност да не го заразиш защото бебетата първите няколко месеца имат защита от плацентата.
Ако кърмиш, ще му предадеш антитела и е още по-малко вероятно да се разболее.

За твое спокойствие носи маска (както са те посъветвали по-горе) и я сменяй по няколко пъти на ден. Също така преди да пипаш бебето задължително мий ръцете и по възможност не пипай нищо друго (като телефон, дръжки на врати и тн), проветрявай по-често.

Иначе това, което описваш, не е грип, звучи като обикновена вирусна инфекция (т.н. настинка).

Всичко ще бъде наред!

# 193
Кое е най - силното нещо, което ви е помогнало при подсичане? НЕ за превенция. Малкия се подсече ужасно от едни нови памперси от Кауфланд и сега кожата му е като кора ..

Малкия го бяха подсекли брутално в болницата и изписаха бетазон трио, за 2 дни нямаше помен от раната, само че е кортикостероид

# 194
Не бих разчитала на това, че щом бебето е на кърма няма да се разболее. Второто ни дете беше изцяло на кърма, но изкара пневмония на 4 месеца. Баткото беше болен и колкото и да пазехме бебето пак се зарази.

Общи условия

Активация на акаунт