За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 24 794
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Не бих разчитала на това, че щом бебето е на кърма няма да се разболее. Второто ни дете беше изцяло на кърма, но изкара пневмония на 4 месеца. Баткото беше болен и колкото и да пазехме бебето пак се зарази.
Когато майката е болна нейният организъм произвежда антитела, към конкретния болестотворен организъм, които тя предава чрез кърмата и на бебето. Няма как да му предаде антитела от батко му 🤣

# 196
Когато майката е болна обикновено и другите вкъщи са болни. Поне при нас е така. Не бих разчитала на антитела.  Пробвали сме да се изолираме един от друг, но пак ще се случи да влезе някой в стаята на бебето и може да го разболее.
Бих посъветвала бременните и майки с новородени да пият Биозин мама през зимата. Никога не се е случвало вкъщи всички да са болни, а аз да не се заразя. Вече два пъти се разминавам от разболяване, а всички вкъщи бяха  с хрема, кашлица, температура. Не съм се изолирала от тях, но определено Биозина помогна.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 23:05 от Bibi85

# 197
Кое е най - силното нещо, което ви е помогнало при подсичане? НЕ за превенция. Малкия се подсече ужасно от едни нови памперси от Кауфланд и сега кожата му е като кора ..

Македонска крема

# 198
  • София
Кое е най - силното нещо, което ви е помогнало при подсичане? НЕ за превенция. Малкия се подсече ужасно от едни нови памперси от Кауфланд и сега кожата му е като кора ..
Киснене в отвара от смрадлика. Подсушаване с мека кърпа и след това Судо крем.

# 199
  • Пловдив
Зависи дали е вирус или настинка. Вирусът няма спасение /имам предвид маски и подобни, че няма да спаси положението/, може да речем таткото да е носител, без признаци и след ден и половина бебето да е с температура.
По-голямото ми дете беше настинало, бебето не го хвана, при все че са на едно и също място. Аз се бях простудила на една вила по същия начин.

При подсечено Судокрем. Измиване с вода, подсушаване и максимално време, без памперс.

# 200
Ми тя настинката се причинява от вируси...

# 201
  • Пловдив
Настинка казвам на простудяването, като при мен - камината набузена на 100°, аз по тениска, вън като изляза на - 2°, без яке, защото ми е горещо и гласа ми изчезна - нито сливици, нито хрема, нито температура. 4 дена бях без глас. Както изчезна, така се появи.

Вирус наричам всичко заразно, придружено с дихателни затруднения, зачервено гърло, температура, жълто-зеленикави сополи.

# 202
Момичета
Преди малко
При това да оставя малкия в количката и той мръдна доста бързо, вследствие на което малко си удари главата в матрачето на количката където му стой главичката, трябва ли да звъня на педиатъра да ходим за преглед и дали трябва да се притеснявам, понеже е мекичко матрачето, а и височината не беше голяма

# 203
Нищо му няма, не се притеснявай.

# 204
С риск да ме линчувате, но човек не може да се разболее от стоене на студено. Настинката не знам поради какви причини е кръстена така, но това си е чиста вирусна инфекция, която е заразна. Сина ми се роди зимата, в пика на всякакви сополи и кашлици, познайте колко “настинали” роднини искаха да се домъкнат да го видят, защото нали са настинали и то не било заразно.. айде не мерси.
За мамата която се чуди как да си опази бебето, ако го кърми може да пие биозин мама. Всичко друго не знам каква полза би имало, освен чисто психологически да се успокоявате че правите нещо по въпроса. Вкъщи доста често таткото е бил болен, но с детето успяваме да се съхраним някак, дано и вие успеете да опазите бебчето ❤

# 205
Има голяма разлика между грип и настинка, но няма да се впускам в подробности за разликата между двете болестни състояния,темата не е за това. Потвърждавам за Биозин мама, че е топ, на мен много ми помагаше като бях бременна и сега с бебе в критични ситуации.

# 206
Настинката обикновено се причинява от вируси, най-често от риновируси, които засягат горните дихателни пътища, та си е абсолютна вирусна инфекция. Сиреч, ако не си вирусоносител, няма как да се разболееш от студа.

# 207
Здравейте, мами. Включвам се с един по различен въпрос. Бебчето ми е на близо два месеца. Още от раждането си се изхожда рядко на 3 дни веднъж. Правим гимнастика, масажи без ефект. На смесено хранене е. Някоя от вас изпадала ли е в подобна ситуация и какво е правила?

# 208
  • Пловдив
Колко "смесено" е храненето. При усвояване на 100% кърма, е възможно изхождане на няколко дни.

# 209
Има голяма разлика между грип и настинка, но няма да се впускам в подробности за разликата между двете болестни състояния,темата не е за това. Потвърждавам за Биозин мама, че е топ, на мен много ми помагаше като бях бременна и сега с бебе в критични ситуации.

Естествено, че има разлика, от различни вируси се причиняват. Грипът се причинява от грипни вируси, а настинката - от най-различни вируси. И двете са заразни, но грипът е доста по-сериозно заболяване.

Общи условия

Активация на акаунт