За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 24 714
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
Има противоположни мнения по въпроса за спане на съвсем малките бебета. Аз лично съм привърженик на спането по гръб, особено ако бебето има рефлукс. Тук може да разгледате интерактивни графики за това как повърнато мляко би се движило спрямо трахеята когато бебето е по гръб, и когато е настрани или по корем. https://rednose.org.au/article/will-baby-choke-if-he-she-vomits- … eping-on-the-back

# 61
  • Sofia
Спането с подложка настрани временно ли е? За няколко минути? Понеже нали трябва да спят по гръб.

# 62
Аз изобщо не бих ползвала такава подложка, по гръб е най-добре, даже и да се задавят

# 63
При вече преминалите през регресията в 4 месец - колко продължи, как се справяхте със ситуацията?

# 64
Дълго продължи - може би 2 месеца. Постоянно се будеха през час нощем, проплакваха, давахме бибите и пак заспиваха.
Те и след годинката още се будят.

# 65
Специално на регресията от четвъртия месец (защото има и други поводи за будене) около месец спяхме хванати за ръка. Когато пуснех неволно,веднага се будеше с плач. По това време имахме две нощни хранения или три.

# 66
Не я усетихме, следващите също минаха сравнително леко.

При вече преминалите през регресията в 4 месец - колко продължи, как се справяхте със ситуацията?

# 67
При моите двама сина според мен продължи до 2г6м. Тогава започнаха да спят без да се будят по няколко пъти на нощ и да заспиват и сами. При големият си беше от раждането, никакво спане. Спеше 30мин и се будеше. При малкия започна на 4-5месеца, преди това спеше непробудно от 0ч до 6ч сутринта, още преди на навърши 2м. Заспиваше си сам докато си гледа въртележката, но като стана на 4-5м започна да заспива много трудно, само с приспиване и да се буди често през нощта.

# 68
Здравейте , мами.
Има ли бебчета с името Радослав и кога празнувате имен ден?😊

# 69
Радослав празнува днес, доколкото знам.

# 70
Дами,мадами днес ми се случи нещо и почнах да се кръстя .(Уплаших се )
Ще я храня и я слагам в столчето връзвам я но тя не спира да се върти и ми сочи това и онова .
Давам каквото видя само за да угодя и успея да я нахраня .И давам аз шишенце от кола което знам ,че е празно .Тя продължава да сочи и ставам от стола за да занеса рамка с нейна снимка в друга стая (те са една до друга ) .
И за секунда ме нямаше и моето дете си насочило шишето към устата (лошо ми стана) понеже видях че имаше капки на масичката й..Ужасно се стреснах ,че сиг е погълнала  няколко капки .
Дайте някоя идея за по лесно хранене .
Под 2 год е .

# 71
  • София
Нищо няма да ѝ стане от капка-две кола.
Може да не заспи следобед, но не вярвам.

# 72
  • до най-прекрасния мъж
Кола е, не е сода каустик. Нищо няма да му стане на детето, ако е отпило две-три капки кока-кола. Ако въобще е успяла.
Идея за лесно хранене не мога да дам. На тази възраст и моята дъщеря беше много шавлива и трудно я хранех. Нещата се подобриха, откакто се храни сама. А още по-чувствително, откакто посещава детска градина.

# 73
здравейте, вашите деца спят ли на въглавници? от каква възраст децата започват да спят на възглавница? чудя се дали да купя възглавница и каква?

# 74
Нашия ЛЛ каза, че е по-здравословно без възглавница и после в яслата също били без. Така че ние нямаме. (1,5г)

Общи условия

Активация на акаунт