За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 24 734
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
  • до най-прекрасния мъж
Нормално е, с времето ще се оправи. Всички бебета имат подобна форма на главата.

# 91
Нормално е, с времето ще се оправи. Всички бебета имат подобна форма
на главата.
И аз така мисля, но като нов родител всичко ме притеснява 😊

# 92
Момичета ,моля ви помагайте . Откакто родих страдам от безсъние . Развали ми се режима на сън ,знаете как е с малко бебе . Постоянно ставаш ,лягаш ,заспиваш и след 10 Мин айде пак. До такава степен ,че даже като не плаче и спи и е спокойна все се тревожа за нещо и не мога да заспя . Пих мента ,глог ,валериан нищо не става все я мисля все се притеснявам . Не знам какво да правя . В болницата два пъти ми дадоха неуролакса и почуствах облекчение но не знам . Спя по 4 часа изобщо . И сега се притеснявам и да не ми стане нещо от това неспане и още повече не мога да заспя 😭

# 93
  • до най-прекрасния мъж
Почти всички минаваме през безсъние. И аз спях по 2-3 часа сборно в началото. С времето нещата се успокояват, бебето започва да спи, умората надделява и ще спиш. Е, няма да е като преди бебето, но пак се спи доста повече и си отпочиваш.

# 94
  • Sofia
Здравейте, от кой месец се очаква да се махнат нощните хранения или да остане само едно.

# 95
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, от кой месец се очаква да се махнат нощните хранения или да остане само едно.
Всяко дете е различно. Моето между 2 и 3 м си променяше графикът на хранене буквално през три дни. Накрая беше останало едно хранене около 1 ч, което на 3.5 м премахна окончателно. Има деца си търсят да се хранят и до доста по-късна възраст.

# 96
Дами, как се справяте с упоритите секрети от нослетата? Опитвам всячески да издърпам или обера секрета с клечка за уши, но нашата госпожица е много умна и само се върти, извива и не дава дума да става за докосване по носа. До колкото успявам слагам физ. р-р, но е голяма мъка да я гледам с това запушено носле

# 97

Няма норма. Моят син към годинката имаше само едно хранене и лека полека и него махнах, но от зъбите се будеше често и сукането го успокояваше .

ale_ex, колкото повече порастват,стават по-силни и е много трудно. Пръскай предварително физ. разтвор спрей вместо капки, по-лесно е. Просто по-здрав захват трябва.

# 98
Дами, как се справяте с упоритите секрети от нослетата? Опитвам всячески да издърпам или обера секрета с клечка за уши, но нашата госпожица е много умна и само се върти, извива и не дава дума да става за докосване по носа. До колкото успявам слагам физ. р-р, но е голяма мъка да я гледам с това запушено носле

https://a.co/d/36IPsNk

Аз ползвам това или това:

https://a.co/d/2h8RGwh

А от по-скъпите, тези електрическите са лесни за употреба:

https://a.co/d/a9owEDl

Сигурна съм, че и в Тему има много подобни

# 99

https://a.co/d/36IPsNk

Аз ползвам това или това:

https://a.co/d/2h8RGwh

А от по-скъпите, тези електрическите са лесни за употреба:

https://a.co/d/a9owEDl

Сигурна съм, че и в Тему има много подобни

Взех устройство на същият принцип като това от последния линк и съм сравнително доволна. Ползваме го на най-високата от шест степени та не знам като попорасне детето и сополите станат по-упорити дали ще е ок. От румънска фирма е, взех го през емаг.

# 100
При нас електрическите се оказаха пълен боклук. Взех два за по 60-70лв и бяха по-зле от ръчния Носко със изсмукване. С времето е много трудно да се чистят, защото захитряват. Синът ми само да види накрайника и знае какво предстои, та включва на някаква бойна позиция. 🙈
Най-вече с физиологичен разтвор от спрей съм имала успех. Не знам на каква възраст започват да си духат нослето, но на 1.3г все още не е. 😄

# 101
Здравейте, бебето ми е на 40 дни и забелязах че главичката му не е кръгла, а леко издължена отзад. Иначе като обиколка е в норма 38 см. Нормално ли е да е с такава форма?
Ще кача и снимка.

Напълно нормално си е детето, те първа ще расте и ще се променя Simple Smile ако искаш вземи му ортопедична възглавница с дупка, ние ползвахме първите месеци и избегнахме плоскост в задната част Simple Smile вече, в 4ти месец, не я ползваме, защото не му е удобна на синът ми, но имаше ефект като цяло Simple Smile не е фатално ако не ползвате такава възглавница, разбира се Simple Smile

В момента, в който детето започне да приема по-голямо количество храна през деня, ще намалят и нощните хранения. При нас до 3-ти месец имахме по поне 4 хранения в диапазона 22:00 - 06:00 часа, но тогава синът ми ядеше по около 80-90 мл. мляко на хранене. Сега, в 4-ти месец, яде по 170 мл. на хранене и нощните ставания драстично намаляха. Ляга си около 19:30 часа и се събужда евентуално към 00:00 ако е гладен и евентуално към 03:30. Все още имаме едно нощно хранене, въпросът е кой час ще си избере Grinning Важно е обаче да следваш нуждите на детето, т.е. да не го насилваш да яде през деня само и само да не става нощем. То само ще си увеличи яденията, когато порасне малко и коремчето се разшири. Simple Smile Смятам и че когато започне захранването също се доближаваме до елиминирането на нощните хранения, въпросът е коремът да е сит хахахаха

Момичета ,моля ви помагайте . Откакто родих страдам от безсъние . Развали ми се режима на сън ,знаете как е с малко бебе . Постоянно ставаш ,лягаш ,заспиваш и след 10 Мин айде пак. До такава степен ,че даже като не плаче и спи и е спокойна все се тревожа за нещо и не мога да заспя . Пих мента ,глог ,валериан нищо не става все я мисля все се притеснявам . Не знам какво да правя . В болницата два пъти ми дадоха неуролакса и почуствах облекчение но не знам . Спя по 4 часа изобщо . И сега се притеснявам и да не ми стане нещо от това неспане и още повече не мога да заспя 😭

Бях като теб през първия месец,  недоспиване до мозъка на костите ми и то защото ме гонеше някаква параноя да не си оставям детето. После обаче промених гледната си точка и от 2ри месец започнах да давам повече отговорности за детето на мъжът ми. Към днешна дата схемата ни е следната: през деня изцяло аз си се грижа за детето, а вечер се редуваме, понякога той става, понякога аз. По този начин и двамата се наспиваме, отговорността е споделена, и двамата сме по-спокойни, детето от своя страна се чувства идеално. Моят съвет е да не се натоварваш с всичко, сподели отговорността с някой, най-добре с бащата на детето Simple Smile Мисли преди всичко за себе си, защото "ако майката е добре и детето ще е добре" Simple Smile

# 102
Здравейте , бебе на 3 месеца колко мл АМ яде и колко лъжички ( 6,5 кг ).

# 103
Здравейте
От мен , сравнително нова мама съм
И имам въпрос
Относно позата за сън при новородено
Как трябва да спи през нощта бебето на страни или по гръб с главичката настрани.
Понеже прочетох доста противоречиви мнения и за едната и за другата поза
Бих се радвала на съвет

# 104
По гръб. Няма съмнение, това е най-безопасната поза. Няма нужда главичката да е настрани, но бебето само може да си я извърне.

Като е будно, е важно да се слага по корем, за да се развият правилно мускулите

Общи условия

Активация на акаунт