За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 24 781
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Прекрасно съм запозната Зимк. Бебето ни си е свикнало. Не харесвам такива дискусии, доста ме жегват, особено с майки. Абсурдно.
Едно работи при едни, друго при други.
+ И да е повито както трябва нямаш гаранция. Научи се да допускаш и други ситуации.
Simple Smile Всичко си е до дете. "Мерси" за бързия урок по детска безопасност. Wink

# 166
Аз също не съм повивала, защото и моето не търпеше, или аз нямах търпението да изчакам да свикне. Но завиването е съвсем отделна тема и тя не е въпрос на дискусия. Фактите са такива каквото са. Аз съм за да се повтаря до болка кое е безопасно и кое не защото много хора четат тук. Нека полезната и акуратна информация се разпространява. А вече кой как постъпва бидейки запознат с тази информация е негова лична отговорност.

# 167
Пак се отвори "любимата" ми тема за задушаване със завивката. Точно от това имат нужда току-що родилите майки. Добре, че съм бременна с трето и не обръщам внимание на съвети как трябва да се гледат деца.
Все още чакам статистика колко са задушените бебета със завивки и бих искала да видя няколко интервюта или статии с педиатри, които забраняват завивките.
Аз съм чувала за случай на затиснато и задушено бебе по време  на сън с родителите. Но това са редки случаи и не сте  спрели да спите с бебето, нали?

# 168
Мамчета помагайте! Беба е на 50 дни денонощно плаче от колики няма ден , няма нощ. Даваме колийф…. Успявам макс по 3 ч на вечер да поспя през деня не стават нещата или тя плаче и е денонощно на ръце или се опитвам да свърша домакинска работа , да хапна. Излишно е да казвам, че от неядене, не спане последно време и вода едвам успявам да пия кърмата тотално спря. Направо не знам как и колко време още ще издържа така. Във времето в което спи пък спи активно и постоянно издава звуци и ме буди. Не знам вие как успявате да се справите ?😔😔😔

Пробиотик Омнибиотик Панда + капки за колики Лефакс. С тази комбинация не разбрах какво са колики.

# 169
Не сме спрели да спим с бебето?? Не сме почнали даже. Това си е опасно. Бебето спи при мен само ако аз съм будна, иначе твърдо не.

Току-що родилите майки имат нужда да чуят правилни съвети как да се гледат бебета и как да се предпазят от най-лошото. Има си достатъчно информация по въпроса, това, че някой е извадил късмет не означава, че дадено нещо не е опасна практика. То едно време и нас са ни слагали в колите без столчета, извадили сме късмет, но е абсурд това да се препоръча.

# 170
Моето нощем спеше в кошарата без решетка и си слагах ръка на коремчето му, давах с@б симплек$ и п@нда. Ох, като се сетя как сме се друсали в 3 посред нощ на фитнес топка, лошо ми става, ама поне не ревеше там. През деня спеше или само на разходка, или върху някого (мен, баба си, баща си). Така и не се престраших за слинг, чак като порасна, го носих в раница вкъщи. Навън беше добре в количката. Като почнахме захранване, пак имаше колики, които не бяха като в началото, но съвпаднаха с края на регресията на съня от четвъртия месец.

# 171
  • до най-прекрасния мъж
Моето дете спеше с одеялце до края на трети месец. Но тя си стоеше в една позиция, най-много да се обърне по гръб. Като започна да рита и да се отвива, я сложих в чувал и така до днес. Не е имало вариант да се задуши по простата причина, че нямаше как да си пъхне главата под одеялото. Бебетата в родилното са завити със завивки, поне на повечето места. Рядко са в чували. Така че за мен е съвсем нормално да се завиват в началото. После според детето може да се сложи и чувал. Чувалите навлязоха последните години, чудно как са се гледали деца без чували.

# 172
Коментари ли се трият?  Натрапва се само едната гледна точка, ама както и да е.

Знаете ли какъв вирус върлува в момента? Мъжът ми от снощи е с 39.5 и повърна веднъж. Опитвам се да се препазя с Биозин мама и Осцилококцинум, но не знам дали ще успея.

# 173
  • до най-прекрасния мъж
Върлува повръщане и висока Т. При някои може да се появи и разстройство. Детето ми е с този вирус в момента. В петък сутринта повърна два пъти през два часа. В петък вдигаше Т до към 37.5, а от вчера и до 38.2-3. Дадох Нурофен еднократно вчера следобед и повече не е вдигала. Първият ден беше много отпаднала. На мен ми се гади зверски от два дни, но за щастие нямам други симптоми.

# 174
Някой да има наблюдение колко време след започване на АР мляко има ефект?

# 175
И моето дете по настояване на мъжа ми (и свекърите) спеше отначало с олекотена завивка, макар да бях купила чувалче. И една вечер се събудихме и детето беше цялото под завивката. Не мога да ви опиша чувството което изпитах докато успея да разбера диша ли. Слава Богу нищо му нямаше. И от тогава само с чувал. Та “всеки сам си преценя”, но на никого не пожелавам подобна случка като нашата…

# 176
И моето дете по настояване на мъжа ми (и свекърите) спеше отначало с олекотена завивка, макар да бях купила чувалче. И една вечер се събудихме и детето беше цялото под завивката. Не мога да ви опиша чувството което изпитах докато успея да разбера диша ли. Слава Богу нищо му нямаше. И от тогава само с чувал. Та “всеки сам си преценя”, но на никого не пожелавам подобна случка като нашата…

Ужас, добре, че навреме сте го хванали. Ама нали свекърите всичко знаят, понеже са родители от десетилетия... Има лесен начин да се избегне този риск

# 177
Моите никога не са се завивали през глава, но и никога не съм ги завивала до главата. Винаги ги завивах  до мишниците, като ръцете винаги бяха извън завивката.

# 178
Много съм доволна от чувалчетата, откакто се е родил спи с него - зимно, лятно, сега с крачета ще поръчвам, защото се върти и изправя. Освен, че е безопасно, гарантира и че няма да се отвива, ако не го разкопчае разбира се 😊

# 179
С риск да те очудя 😁 и аз, и съпругът ми сме имали чували-ръчно изработени. 😊 Скоро се загледах в моя снимка в кошарата, където съм изправена и ооо, откривам, че съм в чувал-летен на точка, че и някаква малка панделка има отпред за украса.😊 Той ми пък ми сподели, че имал чувал от някакъв тип вълнен плат ушит лично от баба му.

Моето дете спеше с одеялце до края на трети месец. Но тя си стоеше в една позиция, най-много да се обърне по гръб. Като започна да рита и да се отвива, я сложих в чувал и така до днес. Не е имало вариант да се задуши по простата причина, че нямаше как да си пъхне главата под одеялото. Бебетата в родилното са завити със завивки, поне на повечето места. Рядко са в чували. Така че за мен е съвсем нормално да се завиват в началото. После според детето може да се сложи и чувал. Чувалите навлязоха последните години, чудно как са се гледали деца без чували.

Общи условия

Активация на акаунт