За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 24 767
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Ами аз реално два пъти съм правила с термометъра, стори ми се по- приемливо от това да слагам лекарства. Предположих, че с теромретърче или листо (от мушкато) ще стимулираме само да се понапъне, но реално и двата пъти нямаше изобшо твърда консистенция - течно е акото доста, което също ме навежда на мисълта, че просто може би наистина се усвоява и няма реално какво да изака бебето. Страх ме е да не започне да трупа токсини. И не знам до колко да чакам иначе нямам проблем да чакам, и бебето е спокойно, не виждам да се мъчи. То ако има голям зор ща не ща ще помагам ама това с термометъра го правя само защото ме е страх от токсини….. Круши ям, сливи ям, направо ми се отвратиха…

# 151
Имам въпрос към кърмещите мами
Кой храни трябва да се избягват по време на кърмене
И по конкретно как стой въпросът с сладките неща и с плодовете като портокали и мандарини, знам че бобовите култури и пикантните е добре да се избягват.

# 152
Няма нужда нищо да се избягва освен алкохол (той може в малки количества и да се изчака с кърменето след чашката). Няма никаква нужда да се избягват бобовите, те са супер полезни и хранителни. Пикантните също. Единствено ако бебето има алергия (кръв в изпражненията), тогава трябва да се избягва към каквото има алергия бебето - обикновено краве мляко. Не се ограничавайте излишно.

Сладките неща е добре по принцип да се ограничават - не са полезни, нито хранителни. Но от време на време от нещо сладко нищо няма да ви стане. Най-важното е да се ядат достатъчно калории и да се отслабва постепенно, а не рязко.

# 153
+1
Нищо не избягвам и аз. Всичко си ям. То не стига,че няма време за ядене понякога.

# 154
Мамчета помагайте! Беба е на 50 дни денонощно плаче от колики няма ден , няма нощ. Даваме колийф…. Успявам макс по 3 ч на вечер да поспя през деня не стават нещата или тя плаче и е денонощно на ръце или се опитвам да свърша домакинска работа , да хапна. Излишно е да казвам, че от неядене, не спане последно време и вода едвам успявам да пия кърмата тотално спря. Направо не знам как и колко време още ще издържа така. Във времето в което спи пък спи активно и постоянно издава звуци и ме буди. Не знам вие как успявате да се справите ?😔😔😔

# 155
Сменете капките за колики, явно тези които й давате не й действат. Ние бяхме на Абоколикен и пробиотик Био гая и бебето се успокои и плачеше много малко.

# 156
Мамчета помагайте! Беба е на 50 дни денонощно плаче от колики няма ден , няма нощ. Даваме колийф…. Успявам макс по 3 ч на вечер да поспя през деня не стават нещата или тя плаче и е денонощно на ръце или се опитвам да свърша домакинска работа , да хапна. Излишно е да казвам, че от неядене, не спане последно време и вода едвам успявам да пия кърмата тотално спря. Направо не знам как и колко време още ще издържа така. Във времето в което спи пък спи активно и постоянно издава звуци и ме буди. Не знам вие как успявате да се справите ?😔😔😔

Колийф е за подпомагане усвояването на млякото. Аз го давах на синът ми в комбинация с БиоГая и при необходимост давах Еспумизан Л. В трети месец синът ми получи разтройство от Колийф-а, така че внимавайте с него.

Мисля, че БиоГая-та е важна в случая, за да може коремчето на бебето да се адаптира към всички заобикалящи ни бактерии.

# 157

Повивате ли я, така че да не може да си движи ръчичките? Това успокоява бебетата. Също и бял шум, даже може например от прахосмукачка или сешоар. Или силно (колкото тя плаче) шъшкане в ухото. И интензивно люлеене - трябва главичката и да се поклаща.

Ето статия на английски по въпроса:

https://www.happiestbaby.com/blogs/baby/the-5-s-s-for-soothing-babies

Това е от книгата "Най-щастливото бебе", има я преведена на български. Моето бебе добре се успокоява с тези методи.

А белият шум по време на сън би трябвало да помогне и на вас, докато тя спи. Бебета са доста шумни по време на сън

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 17:45 от Zimk02

# 158
  • до най-прекрасния мъж
За съжаление първите три месеца са такива. Отминава, но е доста тегаво. Опитайте да повиете, но не е панацея. Моето бебе така ревна, като я пових и в опит да си измъкне ръцете, че вдигна цялата къща. Изобщо не можах да стигна до шъшкането и люлеенето. Към 2-месечна беше. По принцип повиването може да е ефективно, ако се практикува от начало. После става все по-трудно. Така спят бебетата - пуфтят, сумтят, махат с ръце, приплакват на сън.

# 159
Благодаря много за съветите мамита ! А след третия месец ли спира тази “активна” фаза не сън на бебетата със звуците и прочие ?

# 160
Повиването е ефективно не само в началото, просто трябва постоянство. На мен ми е трудно с одеялце, но с чувалче за повиване е по-лесно. Но не бива да се повива бебе, което може само да се обръща по корем.

Шъшкането и люлеенето вършат работа и без повиване обаче.

# 161
  • до най-прекрасния мъж
Мисълта ми беше, че ако детето не е привикнало още от начало, вероятността да се противи да бъде повито е голяма. Пробвала съм както с чувал, така и с пелена. Моето дете протестираше и се успокояваше веднага щом го разповия. Така че не е панацея.

# 162
Това, че при някои бебета е било ефективно не означава, че при всички ще е . Първото ми дете изпадаше в истерия и беше голям рев при повиване. Той и без това си беше с ужасни колики, не мисля, че трябваше да го травмирам допълнително с нещо, което не му харесва.
А второто дете си беше спокойно , както през деня, така и вечерта. Дори спеше по цяла вечер,  без да се събужда. Не съм го повивала и не мисля, че е имало нужда.
С третото ще опитам, но ако не му хареса няма да го правя.

# 163
  • София
Нашето спи с памучна пелена и друго не възприема. Пробвах да повивам от самото начало - плачеше и спрях. Не търпи ръцете да са прибрани. Най-спокоен е със завивка.
Просто не всяко дете може да понесе да бъде повито.

# 164
Всички бебета имат рефлекс на Моро. Повиването не е автоматично копче за успокояване, но поддържа спокойствието при всички бебета, даже отначало да се противят. Ако е направено както трябва де.

Завивката е много опасна по време на сън, може да се задуши бебето.

Общи условия

Активация на акаунт