За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 24 765
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте.

Следното питане:

Имаме бебе-момче, на 2 седмици. Вече коликите дойдоха.

Какво можем да направим, за да намалим плача. По-скоро за мнение дали помагат следните уреди/вещи:

1/ MamaRoo люлка

2/ BabyBjörn Bliss бебешки шезлонг

3/ Tummy Calm Vibration Pad-Малка подложка с вибрация

4/Babymoov Cosydream-  Ергономична възглавница.

Капки за колики, черешова възглавница, масажчета са ни известни техники.

По-скоро акцентът е върху устройства, които намалят плача при коликите.

Благодарим предварително.

Прочетете книгата "Най-щастливото бебе" на д-р Харви Карп. Накратко, той препоръчва повиване, люлеене, бял шум и шъшкане, но направени по определен начин. Виждам, че веднага имат ефект при моето бебе.

# 136
Момичета помагайте
Про нас също коликите започнаха още на 1 седмица като са предимно вечер
Но днес е просто някакъв ад
Цял ден малкия прави кратки дремки има подуване от 2-3 часа, като преспива за 10-15 мин.между тях и е много неспокоен.
Мисля вече че нещо не правя както трябва , че да не ога да го приспя.

# 137
Бях изкупила всички видове капки за колики и си внушавах донякъде, че тези с копър най-много действат. Чай от копър не съм давала, но знам, че и това казват, че помага до някаква степен. Тези черешови костилки бяха ултра неуспешни. Като цяло трябват здрави нерви, изключително изнервящ период, в който си мисли човек, че не прави нещо като хората, но си е просто нещо, което трябва да се изтърпи. При нас носене на ръце помогна, голямо дуднене отнесох от всички, че лошо го свиквам. Е, на 8-9м вече искаше да си лази и да не е на ръце. Вярвам, че гушкането го е успокоявало. В интерес на истината периодът на зъбите беше по-трагичен, но като че ли вече си изтръпнал от рев и викове. 😄 Кураж, момичета! 🍀

# 138
Здравейте.

Следното питане:

Имаме бебе-момче, на 2 седмици. Вече коликите дойдоха.

Какво можем да направим, за да намалим плача. По-скоро за мнение дали помагат следните уреди/вещи:

1/ MamaRoo люлка

2/ BabyBjörn Bliss бебешки шезлонг

3/ Tummy Calm Vibration Pad-Малка подложка с вибрация

4/Babymoov Cosydream-  Ергономична възглавница.

Капки за колики, черешова възглавница, масажчета са ни известни техники.

По-скоро акцентът е върху устройства, които намалят плача при коликите.

Благодарим предварително.

Никакво устройство не помогна при нас. Дадохме 800 лв. за mamaroo 4moms и даже не искаше да стои в нея.

Единствено затопляне на коремчето с топла кърпа и упражненията (движения с краката) облекчаваха значително положението.

# 139
Аз използвах пликче за кърма, което пълнех с топла вода и слагах на ластика на ританките, за да стои на коремчето. Това беше единственото което носеше моментно облекчение. Не мисля че каквато и да било люлка ще помогне. Макар и малки, бебетата не са глупави, те търсят майчината топлина и мирис, искат гушкане, а не скъпи уреди 😇
На моя син много помогна пробиотик Нарине. Бяхме изпробвали всички други капки които се продават, но без положителен ефект.

# 140
  • до най-прекрасния мъж
Само гушкане, това помогна при нас. Топлината на мама не може да се сравни с нищо. В началото заспиваше на корема ми и тя по корем. Това я облекчаваше. Капките изобщо.

# 141
Мамчета,здравейте ! Беба е на 50 дни от много плачене и изхвръкна пъпчето . Педи каза да е лепим с лепенка 14 дни е минаха ,махнахме я ,ноо… днес като започна пак да плаче пак и се показа навън  . И пак се наложи да сложим лепенка . Притесняваме се с татко й да не й остане така. Някакви съвети ?😔

# 142
  • София
Мамчета,здравейте ! Беба е на 50 дни от много плачене и изхвръкна пъпчето . Педи каза да е лепим с лепенка 14 дни е минаха ,махнахме я ,ноо… днес като започна пак да плаче пак и се показа навън  . И пак се наложи да сложим лепенка . Притесняваме се с татко й да не й остане така. Някакви съвети ?😔
Здравей!
Предполагам ползвате специална лепенка за пъпче?! Тази лепенка може да стой по 1-2 месеца. След това махате, ако не се е прибрало, отново се поставя и т.н. докато пъпчето изцяло се прибере, до степен, каквато ви харесва. Пъпчетата много добре се прибират, не се притеснявайте.
Говорете с педиатъра - той да ви я сложи, защото си има специфична техника на поставяне.
https://www.benu.bg/lepenka-za-bebesko-p-pce-neoplast-6h7sm-h-10

# 143
При моят син от напъването от коликите сако се получи пъпна херния.Лепихме с лепенки до 6м. възраст и имаше ефект. Лепенката се маха само за да се смени с нова, не стои без лепенка. Слага се по определен начин, на нас ни показа личната лекарка и го правихме двамата с баща му.

# 144
Здравейте! Предварително се извинявам ако въпроса вече е коментиран по- назад в темата. Имам бебе на почти 3 месеца, изцяло на кърма е, храня общо взето на поискване - най- често на около 3-4 часа. Проблемът е (ако изобщо е проблем), че бебето не се изхожда по голяма нужда по над 7 дни. До преди месец нямаше никакъв проблем и изведнъж спря да се изхожда. Не знам колко време е нормално да чакам, най- много стигнахме до 8 дни и направих клизма с термометър. Педиатърът казва, че е нормално да не ака, но на мен ми се струват прекалено много 8 дни! Също така не знам и колко още могат да бъдат, 8 е най- големия интервал и то защото се намесих, може би щяха да са и 15 дни, не знам. Старая се да се храня разнообразно - фибри, листни зеленчуци, но сякаш няма полза. В началото давах био гая, но от 2 седмици не давам никакви странични пробиотици и подобни. Може би е важно да отбележа, че детето е спокойно, видимо не изпитва дискомфорти, коремчето е мекичко, след ядене е по- подуто и твърдо. А след като направя клизма изпражненията са меки, приличат все едно като пяна, цвят горцича. Трябва ли да се притеснявам и какво да предприема? Имате ли някакви съвети?

# 145
  • София
Буболечката, трябва да минеш на лекаря хранителен режим. Възможно е напълно от твоето хранене да има запек. Това, което педиатър ми е казвал е няколко дни на супи. И че 3 дни е приемливо да не се изходи. 8 дни ми се струва много!

# 146
В интернет има много клипчета дето показват  как се прави масажче, за да се подпомогне изхождането. При нас много помага. За Био Гайа гастроентеролог ми е казвал,че точно то много запича. 8 дена, сигурно му дотежава на коремчето, хубаво е да се освободи.

# 147
Не правете това с термометъра. Има и по-безопасни начини начини. Сироп Лактулоза например, който може да се дава на новородени.

# 148
Повярвай ми, ако на детето му се ака ще разбереш(от личен опит ти казвам). Да и на мен 8 дни ми се виждат много, но го дават за изключително кърмено до седмица нормално. Според мен и без термометър е щяло да се изака. Ама и тая консистенция като пяна най-вероятно е защото един вид на сила ака. Не ми звучи ок консистенцията, винаги ли е пяна?

# 149
Буболечката, моето бебенце също е на кърма и имаше същия проблем. И тя 7 дни не беше акала и се наложи да направим клизма с Melilax. Дори и бебенцето да се чувства добре и за мен не е много нормално да не ака толкова дни. Започнах да пия сок от круша и много помогна, но трябваше буквално да изпивам по 1 литър сок на ден, за да има ефект. Педиатърката, при която ходим предложи да направим като лечение една седмица, през ден да правим по половин доза клизма Melilax, за да се стимулират повече червата. Започнахме и да даваме всеки ден Омнибиотик Панда. Не знам, дали е било от лечението или от пробиотика, но от тогава си ака всеки ден по веднъж или най-много да пропусне 2 дни. 😊

Общи условия

Активация на акаунт