За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 24 806
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, мами. Включвам се с един по различен въпрос. Бебчето ми е на близо два месеца. Още от раждането си се изхожда рядко на 3 дни веднъж. Правим гимнастика, масажи без ефект. На смесено хранене е. Някоя от вас изпадала ли е в подобна ситуация и какво е правила?

Няма абсолютно никакъв проблем. Всичко от 7 пъти на ден до един път на 7 дни е нормално. Разбиранията, че трябва да се изхожда по голяма нужда всеки ден, са остарели!
Моето бебе е на 4м, също на смесено хранене и е имало както периоди, когато ака почти на всяко хранене, така и периоди с акане веднъж на 5 дни. Иначе масажите и гимнастиката са супер, продължавайте, със сигурност имат положителен ефект.

Аз също съм на мнение, че в някои ситуации студът може да отслаби имунитета и това да доведе до по-лесно поддаване на определен вирус. Затова му викат "настинка". Все пак е стрес за организма. Но всички респираторни заболявания се причиняват от вируси. Нито е коректно да се наричат "настинки", нито "грип", но така е наложено в езика ни. Иначе грипът е много сериозно заболяване и обикновено протича кофти.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 18:08 от GerKa99

# 226
Здравейте имам въпрос, понеже вече доста често звъня на педиатъра и мисля че ставам параноична
Беб се прокашля когато плаче продължително и се дере буквално, тогава се прокашля при плач, възможно ли е да е настинка или просто от плача се случва няма други симптоми и когато не плаче и спи не кашля.

Моето прокашля само сутрин, след като му сложа физиологичен разтвор в носа. Онзи ден бяхме на преглед и педиатъра ми каза да му направя лека инхалация, за да му прочиста пътищата. Ако искаш пробвай.

С какво правите инхалациите

Имаме инхалатор, подходящ за бебета, който е с маска. Слагаме малко физиологичен разтвор в инхалатора и му даваме маската за 4-5 вдишвания, не повече. Направихме го точно 2 пъти и се подобри.

# 227
Здравейте, мами! Наскоро сменихе на беба млякото с АР + Гастротус бейби. Обаче мнооого газове. Знам, че може при смяна да има реакция, но д/г колко време продължава, ако някой е минал през същото? Постоянно се върти не спи добре заради газовете.

# 228
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, мами! Наскоро сменихе на беба млякото с АР + Гастротус бейби. Обаче мнооого газове. Знам, че може при смяна да има реакция, но д/г колко време продължава, ако някой е минал през същото? Постоянно се върти не спи добре заради газовете.
На колко и бебето? Давате ли капки за колики?

# 229
На колко и бебето? Давате ли капки за колики?
На 5м. е, в съдържанието на сиропа пише, че има симетикон, затова не й давам други. Знам, че д/г 2 седмици се адаптира към млякото, може би това трябва да мине. Надявам се, тъкмо поне газове нямаше толкова. Чат-пат давам едни билкови, но сякаш от тях плаче повече.

# 230
  • до най-прекрасния мъж
Аз давах Санколик, много бях доволна от тях. Но ние сменихме млякото още на 2-месечна възраст. От тогава давах и капките докъм 7 месеца и спрях всичко. Остана си само на АР млякото и твърдата храна, която подобри значително положението.

# 231
Здравейте , малката е на 2 месеца , и забелязвам , че нокътят на крака и е много врязан в кожата и се притеснявам да не врасне , ако вече не е , прилагам снимка, ако може съвет как да го третирам или си е нормално за толкова малки бебета ?

# 232
И на моето бебче бяха така ноктите на краката в началото, после се оправиха. Не си спомням до кога точно, но сега в 4м вече са нормални.

# 233
  • Sofia
Момичета, бихте ли препоръчали добър уролог за следене на фидронефроза при бебе в София?

# 234
Мами
Бебчо много си мърда главата на зад когато е прав или по коремче и бързо си я пуска на долу после пак на зад
Особено когато е на рамо да оригне, това може ли да му навреди по някакъв начин или е нормално.

# 235
Това е нормално за новородени. Затова трябва да придържате главата.

# 236
Писах на доста места и теми ,ще пиша и тук с надрждата,че някой ще се включи..
Синът ми е на 2,3 г , от 4 дни забелязвам,че докато ходи бавно накуцва с едното краче. Скача и тича,не казва да го боли,ако го питам казва,че боли обаче той за всичко казва ,че го боли ,така че ако има някой компетентен нека се включи

# 237
  • Sofia
Момичета, колко време сред биене на ваксините е нормално бебето да поддържа висока температура?

# 238
Момичета, колко време сред биене на ваксините е нормално бебето да поддържа висока температура?

До 24ч от ваксините.
А за уролог имам препоръка за тази - https://superdoc.bg/lekar/d-r-gabriela-minova-3764
Но нямам лични впечатления

# 239
  • Пловдив
Ради, най-добре да го види лекар. На тази възраст не е сигурно "боли ме" дали е така, не може да обясни локализирана ли е болката или не, дали при определено движение/позиция на крака се появява, някои деца имитират, та и това не изключвам.
Най-малкото, след прегледа ще си по-спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт