За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 24 811
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, възможно ли е вирус с повръщане и Т да се прояви 5 дни по-късно при мен като вирусна херпангина? Детето миналия петък се събуди с повръщане, впоследствие вдигна и Т до 38.2-3. Аз от вчера съм с Т до 39.5, а днес ходих при ЛЛ и тя заключи вирусна херпангина. Уточнявам, че съм на антибиотично лечение от близо седмица по повод жълто-зелена хрема, която не се повлия от АБ капки при мен. Нямам кой знае какви контакти през последните дни, затова се чудя дали е едно и също заболяване или да очаквам и детето да се разболее до дни.

# 211
Има голяма разлика между грип и настинка, но няма да се впускам в подробности за разликата между двете болестни състояния,темата не е за това. Потвърждавам за Биозин мама, че е топ, на мен много ми помагаше като бях бременна и сега с бебе в критични ситуации.

Естествено, че има разлика, от различни вируси се причиняват. Грипът се причинява от грипни вируси, а настинката - от най-различни вируси. И двете са заразни, но грипът е доста по-сериозно заболяване.

А като си се изпотил и седнеш на течение или пък излезеш с влажна коса в студа, какво е?
Простуда и настинка е !

# 212
Не знам защо толкова хора продължават да вярват в този мит от едно време, че студът разболявал. Или пък влажната коса

# 213
Не знам защо толкова хора продължават да вярват в този мит от едно време, че студът разболявал. Или пък влажната коса

Ами да, като ти премръзнат краката и главата естествено, че ще се разболееш.

# 214
  • Пловдив
Мократа коса не само, че разболява, но може и доста сериозно да възпали лицеви нерви, което е свързано с много болка и нелекувано на време, става хронично /на никой не го пожелавам/.

# 215
Като човек, който е работил на открито в зимни условия мога да кажа, че много пъти съм се прибирала премръзнала от студ, мокра до кокал, но да чукна на дърво не съм се разболявала! За мен това са разни бабини суеверия. Както и разболяването от “климатик”.

# 216
Студът разболява до толкова, колкото води до спадане на имунитета и БАМ, вирусът това чака и се активира. Не съществува “настинка” без болестотворен организъм - причинител.

# 217
Аз пък като 20 години карах без сешоар и с дълга коса и във всяко време съм излизала с мокра коса, даже - 20 градуса... Никаква връзка с разболяването

# 218
Здравейте имам въпрос, понеже вече доста често звъня на педиатъра и мисля че ставам параноична
Беб се прокашля когато плаче продължително и се дере буквално, тогава се прокашля при плач, възможно ли е да е настинка или просто от плача се случва няма други симптоми и когато не плаче и спи не кашля.

# 219
  • София
Няма как да се отговори. Консултирайте се с педиатър за всеки случай дори да е нищо.

# 220
  • до най-прекрасния мъж
Щом е само при плач, не бих се притеснявала. Вероятно събира слюнка, някое секретче от носа се стича и я дави. Ако в спокойно състояние не кашля, едва ли е настинка.

# 221
Здравейте имам въпрос, понеже вече доста често звъня на педиатъра и мисля че ставам параноична
Беб се прокашля когато плаче продължително и се дере буквално, тогава се прокашля при плач, възможно ли е да е настинка или просто от плача се случва няма други симптоми и когато не плаче и спи не кашля.

Моето прокашля само сутрин, след като му сложа физиологичен разтвор в носа. Онзи ден бяхме на преглед и педиатъра ми каза да му направя лека инхалация, за да му прочиста пътищата. Ако искаш пробвай.

# 222

Моето прокашля само сутрин, след като му сложа физиологичен разтвор в носа. Онзи ден бяхме на преглед и педиатъра ми каза да му направя лека инхалация, за да му прочиста пътищата. Ако искаш пробвай.

С какво правите инхалациите

# 223
  • до най-прекрасния мъж
Ако не е предписано от лекар, не е ОК да се прави. Иначе, според случая с изписано от лекар лекарство или с физиологичен разтвор от аптеката и инхалатор.

# 224
  • София
Ей затова се ходи на педиатър. Няма как да определим кашлицата каква е, защо и от какво. Не бих рискувала. По-добре да е нищо, но да ми е спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт