За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 24 856
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Ако детето е болно ще разберете…Майка ми като някой кихне или се закашля реагира все едно света свършва. Ами и децата са хора, кихат и кашлят, може от прах или нещо друго да му подразни на гърлото и да се изкашля. Малкият ми син като новороден много кихаше, сигурно поне по 20 пъти на ден, още от родилното (Големият е лятно бебе и не е кихал толкова)Към 2м започна да прокашля от увеличеното количество слюнка “лиги”. За мен в отоплителния сезон единични кихания и прокашляния са напълно нормални.

# 601
  • до най-прекрасния мъж
Значи просто си чисти нослето. Нищо притеснително. Като започне по-обилното слюноотделяне и лапането на ръчичките покрай зъбите, също може да прокашля или да избие бистра хрема.

# 602
Мами, до каква възраст на бебето миете съдовете с бебешки препарат?
И кога започвате да перете дрехите му с вашите дрехи?

Аз  ползвах бебешко веро до 2 год възраст,а бебешки прах все още ползвам. Малката е на 2 год и 5 месеца. Дрехите и все още пера отделно от нашите

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 15:18 от Милото

# 603
След захранването в шестия месец, мия нейните паници, лъжици и чаши с който от двата препарата хвана - моя или бебешкия. Тя яде и с нашите прибори и съдове, така че не се вторачвам толкова.
Шишетата за АМ ги мия все още само с бебешкия препарат и стерилизирам след всяко ядене, заради по-опасните бактерии в млякото.
Дрехите пера предимно разделено, всички с бебешкия препарат, аз не обичам силни миризми и ми допадна, че не миришат. Понякога пера и заедно (случва се след петия месец), но гледам нашите дрехи да не са мръсни и да няма чорапи и бельо.
(Сега е на 13 месеца)

# 604
Нашата бебка е на 1 г. 6 м. и все още мия нейните съдове и прибори с бебешко веро и пера дрешките ѝ с бебешки перилен препарат.
Случва се обаче инцидентно да използвам наш прибор да прехвърля някаква нейна
храна или с нейните дрешки да пусна в пералнята някои леко замърсени наши дрехи.

# 605
Здравейте, мами! Имам бебе на 27 дни, което реве неистово, когато трябва да му сменим памперса или да го съблечем.

При нас също беше голяма драма, всяко оставяне по гръб. Помогна да вкарам в игра една светеща, пееща панда при всяка смяна на пелени. Така детето се разсейва и гледа нея, музиката е нежна и успокояваща. Сега като чуе пандата знае какво предстои. Успех! Simple Smile

# 606
Здравейте, синът ми е на 1,9 месеца и все още яде по 1-2 млека през нощта. От както се е родил се буди по много пъти през нощта, като сме опитвали всичко да прекратим това, но нищо не дава резултат. Имаше един период, в който ядеше по 3 млека през нощта. Пред деня си яде съвсем нормално, не е гладен. Приемам всякакви съвети как да го отуча.

# 607
Има два варианта. Постепенно, първо ако пие 2 млека, започвате да давате по 1 и половина, после давате само едно, после намалявате постепенно количеството до половин. После давате през вечер и така докато се откаже. Аз по подобен начин махнах кърменето, но е нужно време 2-3 седмици, дори месец. При мен целта беше и постепенно спиране на кърмата. Другият вариант е от раз. Просто спирате и ще пореве няколко вечери и ще свикне. Аз бих изчакала 2г и ако не си го махне само, тогава да действам. Големият ми син сам се отби на 1г7м., малкия го отбих принудително на 2г3м., но по метода с постепенно намаляване, се получи сравнително безболезнено.

# 608
Здравейте ,мамита ! Дъщеричката ми направи преди една седмица 3 месеца . Коликите ни се бяха поуспокоили ,на без причина се върнаха с нови сили ,сякаш за първи път ,много плаче . Отделно от това нещо се обрина по дупето засега е мажем с “Бепантен ургвент” ,педи каза ,ако не помогне да вземем “Судокрем”. За коликите даваме засега Абоколикен и Камилия Колик при зор ,но нищо не помага ,пробвахме и с колийф същата работа . Вие от кой от двата крема сте по -доволни и сте използвали и можете ли да препоръчате нещо за колики . Предните месеци пробвахме и капките лефакс ,но джипи каза да ги преустановим ,защото били запичали 😞

# 609
Здравейте ,мамита ! Дъщеричката ми направи преди една седмица 3 месеца . Коликите ни се бяха поуспокоили ,на без причина се върнаха с нови сили ,сякаш за първи път ,много плаче . Отделно от това нещо се обрина по дупето засега е мажем с “Бепантен ургвент” ,педи каза ,ако не помогне да вземем “Судокрем”. За коликите даваме засега Абоколикен и Камилия Колик при зор ,но нищо не помага ,пробвахме и с колийф същата работа . Вие от кой от двата крема сте по -доволни и сте използвали и можете ли да препоръчате нещо за колики . Предните месеци пробвахме и капките лефакс ,но джипи каза да ги преустановим ,защото били запичали 😞
Смяна на млякото?
Скорошна ваксинация?
Отключване на АБКМ?

# 610
Здравейте мами
По кое време правите гимнастиката на бебчетата
Опитвам се след масажа след банята,
Но след баня малкия винаги е гладен и не винаги успявам да направя и масажа и гимнастиката
Мисля за вариант да я правя по обяд или следобяд или не е удачно

# 611
Аз правя гимнастика сутрин.

# 612
Хората с режим и график да не ме гледат много лошо, но аз правя масаж/гимнастика когато сваря беба на кеф и нямам фиксирано време.

# 613
  • Пловдив
Моите деца също ги отглеждам без режим и график, всичко е с плаващо време.

# 614
  • София
Някои бебета се изнервят след баня, а и като е привечер, може да са уморени. По-добре по друго време, ако се съгласяват повече.

Общи условия

Активация на акаунт